|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pingo199 Neznanec

Pridružen-a: Sob 21 Sep 2013 10:14 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Krnekje
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2013 10:26 am Naslov sporočila: Začetki izdelav strojev, naprav, itd. |
|
|
Zdravo. Naj prvo povem da sem začetnik, brez prakse na tem področju... imam pa nekaj splošnega teoretičnega znanja, na področju elektrotehnike (sem diplomiral na FE).
Ker so pač krizni časi, sem se odločil da si v času ko iščem zaposlitev poskušam nabrati nekaj znanja...
Recimo da bi želel izdelati neko večjo naravo (stroj za dolžinsko spajanje lesa). Kako se zadeve lotiti... recimo da mi je nek strojni konstrukter izdelal načrt. Zdaj pa bi se rad lotil elektro dela (kasneje še programskega).
Mi lahko kdo pomaga, kje naj začnem, kaj naj preberem, itd. Iščem neke smernice, kje začeti, da bi nekoč bil sposoben izdelat tak projekt.
Zanima me s katerimi programi, se ponavade dela take stvari... kako določiti prave komponente (se to izbira z pomočjo kakih katalogov ali kako). Sam si to predstavlam kot bolj zakomplicirano sestavljanje "legokock".
Mogoče kdo ve, kje bi si lahko pogledal celoten postopek kakšnega takšnega projekta...
Bom hvaležen za vsake napotke nasvete...
Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2013 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
pri Ledineku ali komu podobnemu prosiš za neplačano pripravništvo _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni