www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkalna postaja LA 50 + LS 50 pri ELV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mznida
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32
Aktiv.: 1.52
Kraj: Prlekija (JN86BN)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2012 7:05 pm    Naslov sporočila:  Spajkalna postaja LA 50 + LS 50 pri ELV Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Mi je crknil spajkalnik Evil or Very Mad WELLER - TCP S - SOLDERING IRON, 50W, 24V in sem malo poiskal po spletu in najdem LS 50.
Seveda me je postaja takoj pritegnila, saj po je tej temi sodeč postaja zelo dobra in tudi ugodna. Pa še trenutne konice lahko uporabljam.
Moti me le tistih 25€ dodatka na pošiljanje v Slovenijo. Sad

Ima kdo izkušnje z naročanjem pri ELV ali celo z njihovo verzijo te postaje?
Mogoče kakšna bližnjica (recimo v avstrijo je strošek pošiljanja precej manjši)?

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.05
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi meni crknil Weller (imam več kot četrt stoletja staro spajkalno postajo EC 2002), bi napel vse sile, da ga popravim.

Kar zadeva naročilo pri ELV pa tako. Lahko si pustiš poslati naročeno na najbližji avstrijski "postlagernd" naslov. Če ti je Avstrija dovolj blizu.
Paziti pa moraš, kako ti bo ELV poslal zadevo. Če po pošti ali z DHL-om, potem je v redu.
Avstrijska pošta namreč ne sprejema pošiljk naslovljenih na "postlagernd" (= poštno ležeče), ki so bile poslane s kurirsko službo (razen DHL). Pošiljko bodo preprosto zavrnili. Tu se zna zadeva zakomplicirati.

Razmisli raje o kakšni novi Ersi (trenutno so v Sloveniji relativno ugodne).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.10
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za Weller spajkalnik ponavadi ni težko dobiti rezervni del. Poglej npr. Ebay ali Bürklin

LP

mznida
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32
Aktiv.: 1.52
Kraj: Prlekija (JN86BN)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi ga je uspelo usposobiti in trenutno deluje. Ne vem pa kako dolgo še.
Se zgodilo, da je kar nehal greti in se ohladil, potem pa spet zače delati. Sem preveril spoje pa zgleda vse OK. Sem pa ga malo očistil pri grelu in sedaj deluje.
Glede na to koliko spajkam pa mi trenutni arzenal zadostuje (1x zgoraj omenjeni weller, 1 x weller SPI27 in 1x Ersa 30S/30W) in s tem naredim vse kar rabim.

Pa hvala za predloge.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.08
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mznida je napisal/a:
Se zgodilo, da je kar nehal greti in se ohladil, potem pa spet zače delati.
Premeri kabel. Rado se zgodi, da se prekine na delu, kjer gre v ročico spajkalnika.
s59ma
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Aktiv.: 3.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2012 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri TCP-S so običajno vzrok težavam slabi kontakti na stikalu v ročki. Najbolje je zamenjati stikalo - je spet za dolgo časa mir.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 491 dni