|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 7:05 pm Naslov sporočila: Spajkalna postaja LA 50 + LS 50 pri ELV |
|
|
Pozdravljeni
Mi je crknil spajkalnik WELLER - TCP S - SOLDERING IRON, 50W, 24V in sem malo poiskal po spletu in najdem LS 50.
Seveda me je postaja takoj pritegnila, saj po je tej temi sodeč postaja zelo dobra in tudi ugodna. Pa še trenutne konice lahko uporabljam.
Moti me le tistih 25€ dodatka na pošiljanje v Slovenijo.
Ima kdo izkušnje z naročanjem pri ELV ali celo z njihovo verzijo te postaje?
Mogoče kakšna bližnjica (recimo v avstrijo je strošek pošiljanja precej manjši)? _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi meni crknil Weller (imam več kot četrt stoletja staro spajkalno postajo EC 2002), bi napel vse sile, da ga popravim.
Kar zadeva naročilo pri ELV pa tako. Lahko si pustiš poslati naročeno na najbližji avstrijski "postlagernd" naslov. Če ti je Avstrija dovolj blizu.
Paziti pa moraš, kako ti bo ELV poslal zadevo. Če po pošti ali z DHL-om, potem je v redu.
Avstrijska pošta namreč ne sprejema pošiljk naslovljenih na "postlagernd" (= poštno ležeče), ki so bile poslane s kurirsko službo (razen DHL). Pošiljko bodo preprosto zavrnili. Tu se zna zadeva zakomplicirati.
Razmisli raje o kakšni novi Ersi (trenutno so v Sloveniji relativno ugodne). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.10 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za Weller spajkalnik ponavadi ni težko dobiti rezervni del. Poglej npr. Ebay ali Bürklin
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mznida Član

Pridružen-a: Čet 02 Jun 2005 20:32 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Prlekija (JN86BN)
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Mi ga je uspelo usposobiti in trenutno deluje. Ne vem pa kako dolgo še.
Se zgodilo, da je kar nehal greti in se ohladil, potem pa spet zače delati. Sem preveril spoje pa zgleda vse OK. Sem pa ga malo očistil pri grelu in sedaj deluje.
Glede na to koliko spajkam pa mi trenutni arzenal zadostuje (1x zgoraj omenjeni weller, 1 x weller SPI27 in 1x Ersa 30S/30W) in s tem naredim vse kar rabim.
Pa hvala za predloge. _________________ 73 de S56RIR |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.08 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
mznida je napisal/a: |
Se zgodilo, da je kar nehal greti in se ohladil, potem pa spet zače delati. |
Premeri kabel. Rado se zgodi, da se prekine na delu, kjer gre v ročico spajkalnika. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s59ma Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31 Prispevkov: 634 Aktiv.: 3.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2012 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri TCP-S so običajno vzrok težavam slabi kontakti na stikalu v ročki. Najbolje je zamenjati stikalo - je spet za dolgo časa mir. _________________ Na napakah se učimo (pametni se na tujih). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni