www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dvojna žaga Haffner s krmiljem deMan - prošnja za pomoč

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 8:10 am    Naslov sporočila:  Dvojna žaga Haffner s krmiljem deMan - prošnja za pomoč Odgovori s citatom

Iščem pomoč pri oživitvi Haffnerjeve dvoglave žage za rezanje profilov za stavbno pohištvo - npr. delov okenskih okvirov, podbojev, zaključnih letev ipd. Prilagam Haffnerjev predstavitveni PDF.

Žaga je krmiljena z deManovim industrijskim računalnikom tipa MSR-3 (v priloženem PDFu je na 4. strani skrajno zgoraj levo). Gre za računalnik 486 SX 33 s folijsko tipkovnico in TFT monitorjem ter namensko deManovo programsko opremo DPC-4 V1.50, ki teče pod DOSom. Računalnik vsebuje kartico CAN, ki komunicira z deManovim krmilnikom, ta pa skrbi za pomik žage s servomotorjem, branje položaja končnih stikal, določanje položaja preko rotacijskega inkrementalnega dajalnika, krmili pnevmatske aktuatorje itd.

Žaga ni bila v uporabi osem let. Računalnik sem v celoti obnovil, trdi disk pa žal ni bil več uporaben, zato sem ga moral zamenjati. Od prvega lastnika stroja, tovarne Inles, sem dobil arhivsko kopijo mape s programom DPC-4. Žal manjka gonilnik CAN kartice (ISA, proizvajalec IXXAT), to je datoteka CANBUS.COM. Gonilnik je bil verjetno nameščen v DOSovi mapi. Datoteka je sicer del deManovega programa DPC-4, kar mi je potrdil proizvajalec CAN kartice IXXAT. Poslal sem tudi e-poštno sporočilo s prošnjo na deMan, vendar mi sploh ne odgovorijo.

Morda kdo ve za kak stroj, ki iima enako ali podobno deManovo programsko opremo in bi mi bil pripravljen poslati kopijo datoteke CANBUS.COM?

Haffner.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Haffner.pdf
 Velikost datoteke:  452.96 KB
 Downloadano:  28 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
transalp
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Datoteko mi je uspelo dobiti. Našli smo še eno takšno žago pri trgovcu v Doboju. Bil je tako prijazen, da je želeno datoteko z gonilnikom CAN kartice kopiral in poslal po e-pošti. Jutri popoldne bomo stroj spet poskusili zagnati. Bom poročal. Cool
Nazaj na vrh
transalp
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2013 9:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj sem stroj uspešno spravil v pogon. COM datoteko z gonilnikom sem naložil z "lh" v AUTOEXEC.BAT, da se zažene ob zagonu nadzornega računalnika. Ob zagonu sem dobil izpis, da je gonilnik za kartico CAN naložen kot rezidenčni program. Krmilje je oživelo, žaga je izvedla referenčni premik do aktivacije končnega stikala in javila pripravljenost za delo. Pozicioniranje skupaj s pospeševanjem in zaviranjem premične glave deluje odlično (PID regulacija), prav tako blokada položaja premične glave (pnevmatsko aktivirana zavorna čeljust na vodilih) ter pnevmatsko kotno pozicioniranje obeh žag. Skratka - z delovanjem stroja sem zelo zadovoljen, zraven sem pa še obudil spomine na stare DOSove čase, ko sem bil še mlad ... Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni