www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

SPI in motnje

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:08 pm    Naslov sporočila:  SPI in motnje Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam a/d pretvornik ADS7816, kateri mi preko SPI vodila pošilja podatke pretvorbe na PIC. Zadeva prav lepo deluje, ko so razdalje med PIC-om in pretvornikom kratke cca. 10-15cm. Sedaj pa sem priključil na tri meterski f*p kabel, ki je na eni strani ozemljen oz. oklop je priključen na maso. Tukaj pa se pojavijo problemi, vrednost pretvorbe se spreminja, včasih bolj, drugič manj.

Zdaj mi pa prosim povejte za kakšne največje razdalje dela SPI brez problemov.

Če ne bo šlo s SPI-jem, bom primoran uporabiti še en PIC. V tem primeru sem mislil, da bi stvar povezal kar preko UART-a. Tukaj pa tudi ne vem, na kakšno razdaljo bi delalo brez, da bi uporabil kakšen prilagodilnik nivojev (max232). Ena zanesljiva in najbolj robustna možnost je pa seveda CAN, samo problem se pojavi pri nabavi driverjov in še software se zelo zakomplicira.

hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LoLek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, našel sem verjetno rešitev za moje probleme. V priponki je shema, kako naj bi povezal mikrokrmilnik in pretvornik. Imam pa vprešanje, kje dobiti inverter SN75176 na sliki oz. nekakšen podoben nadomestek. Optocoupler imajo v HTE, rabil bi edino inverter.

p.s. HTE pa ima neki neumen iskalnik, če ne vpišeš komponente točno s presledki kot jih imajo oni v bazi, ne najdeš ničesar. To bi pa res lahko popravili. Evil or Very Mad

spi.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  36.38 KB
 Pogledana:  52 krat

spi.JPG

Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, da smetim forum in si sam sebi odgovarjam. Včasih sem preveč neučakan in prvo vprašam, šele nato iščem dalje.

Za SN75176 sem našel alternativo, in sicer max485, ki ga imajo v HTE. Tukaj se še enkrat pokaže neuporabnost njihovega iskalnika, ker imajo napisana oba naziva.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2006 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, poskusi takole Cenik HTE na osnovni strani foruma.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni