|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 12:08 pm Naslov sporočila: SPI in motnje |
|
|
Pozdravljeni!
Imam a/d pretvornik ADS7816, kateri mi preko SPI vodila pošilja podatke pretvorbe na PIC. Zadeva prav lepo deluje, ko so razdalje med PIC-om in pretvornikom kratke cca. 10-15cm. Sedaj pa sem priključil na tri meterski f*p kabel, ki je na eni strani ozemljen oz. oklop je priključen na maso. Tukaj pa se pojavijo problemi, vrednost pretvorbe se spreminja, včasih bolj, drugič manj.
Zdaj mi pa prosim povejte za kakšne največje razdalje dela SPI brez problemov.
Če ne bo šlo s SPI-jem, bom primoran uporabiti še en PIC. V tem primeru sem mislil, da bi stvar povezal kar preko UART-a. Tukaj pa tudi ne vem, na kakšno razdaljo bi delalo brez, da bi uporabil kakšen prilagodilnik nivojev (max232). Ena zanesljiva in najbolj robustna možnost je pa seveda CAN, samo problem se pojavi pri nabavi driverjov in še software se zelo zakomplicira.
hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem, da smetim forum in si sam sebi odgovarjam. Včasih sem preveč neučakan in prvo vprašam, šele nato iščem dalje.
Za SN75176 sem našel alternativo, in sicer max485, ki ga imajo v HTE. Tukaj se še enkrat pokaže neuporabnost njihovega iskalnika, ker imajo napisana oba naziva.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Jan 11, 2006 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hm, poskusi takole Cenik HTE na osnovni strani foruma.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni