|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.59 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 9:34 am Naslov sporočila: Nakup prenosnega računalnika |
|
|
Torej odločam se za nakup prenosnega računalnika. Malce sem brskal in izbral dva "favorita", ki ju prilagam. Je vredno za Vaio odšteti več, kakšna so mnenja o Lenovo?
Tudi kakšnih drugih predlogov bom vesel.
Lenovo
Vaio _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borutkoz Član

Pridružen-a: Sre 20 Apr 2005 16:20 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: krško
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Vaio se zelo radi kvarijo, poleg tega ima ta model AMD grafično kar pomeni da bi se tudi zelo grel. Osebno odsvetujem Vaio
Lenovo je proti vaio veliko bolši in se dosti manj kvarijo.
Pri tvojem izbranem modelu mene moti samo bleščeč zaslon.
Sicer sta oba nekje isti razred po zmogljivosti, največja razlika je samo v grafični.
Moj glas gre za lenovo
Ni mi pa najbolj jasno zakaj ima vaio večjo ceno kot lenovo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za napisano. Link na notesniki.com trenutno ne deluje, ker je očitno nekaj narobe s stranjo.
Torej, če prav vem to pomeni, da je zaslon bleščeč in bom imel v primeru osvetlitve proti zaslonu težave? Namreč, ko sem kupoval zdajšnji prenosnik nato sploh nisem bil pozoren je pa očitno mat, ker s tem nimam težav.
Torej kaj potem predlagate v tem rangu le z mat zaslonom, če ima to res velik vpliv.
Sam sicer z Vaio nimam izkušenj, ampak če gledam neke teste naj bi bili menda med manj pokvarljivimi, ampak verjetno ker si jih tudi manj lasti. Je Toshiba še pod njimi pa ne morem reči, da ni pokvarljiva in nisem zadovoljen z njo, ker so bile že od začetka težave, zdaj pa postaja že obupno.
Vsa mnenja dobrodošla.
Ne glede na računalnik bom vsekakor vgradil SSD. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiByte Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01 Prispevkov: 312 Aktiv.: 1.79 Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam dva prenosnika z ATI grafično pa se noben se greje nič bolj od drugaga z Nvidia grafično  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ga jaz nimam, ampak kar nekaj znancev je že kupilo prenosnik iz hofra/lidla, pa do sedaj še nisem slišal, da bi se kaj kvarili... Menda naj bi bili ti prenosniki acer ali asus firme s prelepljeno nalepko...dejstvo pa je da imajo kar solidno ceno, pa 3 leta garancije. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Glossy zaslon je lahko problem pri močni osvetlitvi, kjer lahko včasih vidiš sebe v njem... Jaz sem se sprijaznil, da je občasno tudi ogledalo...
Sam imam tudi Lenovo, sicer 17'' pa sem zelo zadovoljen z njim.
Pri tem tvojem nevem zakaj ima pod tehničnimi lastnostmi napisan, da je i5... Upam, da je samo tipkarska napaka... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2748 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Lenovo je lastnik mediona (h ofe r).
Lenovo je dober edino thinkpad, ostalo je pač poceni roba, tako kot pri vseh firmah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borutkoz Član

Pridružen-a: Sre 20 Apr 2005 16:20 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: krško
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kaj v tej smeri ACER
Imaš kombinacijo SSD + HDD
Odvisno tudi kakšen programe imaš namen poganjati |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
V nakup v Hofe*-ju me nekako ne vleče, ker imam slabe izkušnje z njihovimi izdelki. Sicer ne konkretno prenosniki ampak tudi izdelki znamke Medion.
To sem videl, da spodaj piše i5 in sem že pisal na Anni.
Malce sem brskal pa za to ceno ne najdem nič konkurenčnega. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
borutkoz je napisal/a: |
Mogoče kaj v tej smeri ACER
Imaš kombinacijo SSD + HDD
Odvisno tudi kakšen programe imaš namen poganjati |
Notri bo najverjetneje šel SSD 128Gb, kar mi popolnoma zadostuje, tako da bi vzel takega s samo HDD ali samo SSD, bom pa pobrskal še po tej trgovini, če je kaj primernega. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matej79 Član

Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15 Prispevkov: 342 Aktiv.: 2.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lenovo IdeaPad Z580 imaš na Computercenter za 650€. Rok dobave je 7 dni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Matej79 je napisal/a: |
Lenovo IdeaPad Z580 imaš na Computercenter za 650. Rok dobave je 7 dni. |
Že, samo je 100Eur dražji kot pri Anni, zaslon je enako sijoč, druge razlike pa kakor gledam tudi ni. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem našel še tega. Kaj menite? Ne vem zakaj je z580 dražji, od z500, na Computercenter, razen tega, da ima eden 4 drugi pa 6 celično baterijo in z500 nima sijočega zaslona.
Kako se pa kaj obnesejo ti hibridni diski?
Po drugi strani me zaradi cene bolj vleče z580 pri Anni, samo kaj ko je zaslon svetleč, po drugi strani pa sploh ne vem kakšen zaslon imam sedaj, ampak verjetno je mat. Je pa res, da grem zadevo lahko pogledat.
Baje obstajajo neke mat folije za zaslone, kako se pa tisto obnese? Se da odstranit? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Ned Sep 15, 2013 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Matej79 je napisal/a: |
Lenovo IdeaPad Z580 imaš na Computercenter za 650. Rok dobave je 7 dni. |
Že, samo je 100Eur dražji kot pri Anni, zaslon je enako sijoč, druge razlike pa kakor gledam tudi ni. |
Daj skoči v Cerknico do Castela - povej kaj želiš in naj ti naredi ponudbo. Do sedaj je bil od vseh najcenejši - pa nismo malo prenosnikov kupili preko njega. _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 Ur