www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z Pickit 3
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frimd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 15 Okt 2009 21:01
Aktiv.: 0.74
Kraj: Slov. Konjice

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 1:35 pm    Naslov sporočila:  Težava z Pickit 3 Odgovori s citatom

Lep pozdrav,

imam težavo z pickit 3 programatorjem, v Mplabu mi napiše naslednje:

PICkit 3 detected
Connecting to PICkit 3...
PK3Err0038: Failed to initialize PICkit 3.

Failed to properly connect to PICkit 3

programator sem preiskusil na drugič računalnikih in deluje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pickit3 na enem računalniku nikakor noče delovati, če imam priklopljeno usb miško. Neumno, ampak tako je. Wink
Nazaj na vrh
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem izklopil miško pa še vedno ne dela :/
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.58
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pravi pa Google?
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.81
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš mogoče Windows 8? Tam je problem z nepodpisanimi gonilniki. Poglej v upravitelja naprav, ko imaš pickit priklopljen, ali je tam kakšen rumen vprašaj?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 3:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že nekaj googlal, pa omenjajo menjavo kabla, kar pri meni ni pomagalo, omenjenoje pa tudi re-programiranje programatorja, samo to nevem če je potrebno če na dela na drugih računalnikih

Uporabljam win7 64bit, upravitelj naprav pa zgleda takole:
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.66
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bo težava v 64bit, razen če ti je že prej delalo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Verjetno bo težava v 64bit, razen če ti je že prej delalo.

Ima prijatelj isto win7 64bit pa mu normalno dela
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je karkoli...jaz imam sicer pickit2, pa dela BP na 64 bitih, tako da bi trojka morala zagotovo delati.
Si poskusil v upravitelju naprav najti pickit, ga odstraniti (odstrani tudi driverje) in ga ponovno namestiti? Malce pobrskaj na njihovi strani za kakšne nove gonilnike...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.21
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj te zelo verjetno zaj. programje ali pa gonilniki.
Nazaj na vrh
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Tukaj te zelo verjetno zaj. programje ali pa gonilniki.

Mplab sem ze odstranil in ponovno namestil pa ne pomaga

Kje bi lahko našel druge gonilnike ? sem že iskal pa nisem nasel nic pametnega
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko vklopiš pickit se v upravitelju naprav prikaže, ko ga izklopiš pa izgine. Če se ne prikaže, je to prva narobe stvar. Kje je, moraš najti. Vklopi, izklopi, vklopi.... In najdeš. Ko najdeš, z desno in odstrani. Izklopiš, ponovno vklopiš in bo windows zajamral da je našel novo strojno opremo. Če si našel novejši gonilnik lahko poskusiš z desno in posodobi gonilnik.
Nazaj na vrh
frimd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ko vklopiš pickit se v upravitelju naprav prikaže, ko ga izklopiš pa izgine. Če se ne prikaže, je to prva narobe stvar. Kje je, moraš najti. Vklopi, izklopi, vklopi.... In najdeš. Ko najdeš, z desno in odstrani. Izklopiš, ponovno vklopiš in bo windows zajamral da je našel novo strojno opremo. Če si našel novejši gonilnik lahko poskusiš z desno in posodobi gonilnik.

sem ze preizkusil in ne pomaga..
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ti ne bo všeč, kar bom povedal ampak v takih primerih jaz ukrepam drastično: C:/format in sveža namestitev Windowsov. Očitno je namreč da je problem na tvoji mašini, če drugod dela. Vprašanje je, kaj vse imaš gor, koliko časa winsi že delajo, kolikokrat so se sesuli...na koncu vidiš da je hitrejša rešitev ponovna namestitev kot pa za=bawanje več dni, tednov...
Nazaj na vrh
adi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 13:57
Aktiv.: 0.05
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 7:15 pm    Naslov sporočila:  Pozdravljeni Odgovori s citatom

Na računalniku z Win7 64 bit sem rešil težavo po navodilih iz tega linka:
http://mechatronicscraze.wordpress.com/2012/09/23/using-pickit3-with-a-windows-7-64-bit-machine/

lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 489 dni