www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Raspberry Pi kot domači media center
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.45
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 2:39 pm    Naslov sporočila:  Raspberry Pi kot domači media center Odgovori s citatom

Ojla,

malini bi pritaknil usb disk ter jo povezal v hišno mrežo in na tv.

Zanima me, ali je dovolj močna in ali je možno skonfigurirat, da je:

- media player s HDMI izhodom

- DLNA server (za gledanje filmov na drugi TV, ki je prav tako v mreži)

- samba server (server za mrežni disk, iz katerega se vrtijo filmi, nanj pa lahko dostopam tudi s pcjem)

- web browser za tv (panasonic tvji imajo "zaprt" browser, ki je zame neuporaben)

- gledanje nadzornih ip kamer (neka hitra bližnjica za web browser in določeno adreso)

- torrent mašina

- poleg tega bi pa vse to (gledanje filmov, kamer, internetni radio) rad poganjal z obstoječim daljincem od televizije, torej bi dal na malino IR sprejemnih/demodulator

se je kdo že igral s tako konfiguracijo?

EDIT: recimo, da mi torrent ni ravno prioriteta

lp, damjan

Nazadnje urejal/a damo Čet Jan 17, 2013 2:42 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SiByte
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01
Aktiv.: 1.79
Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 2:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem imel težave že samo pri torrent uporabi
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Waldo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50
Aktiv.: 1.47
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Raspbmc distribucijo in sem zadovoljen. Zvok, slika in CEC preko HDMI na Sony TV, full HD predvajanje brez problemov tudi s tube, free cable plugin ... v glavnem, za ta denar odlično. Kot DLNA in Samba odjemalec v glavnem deluje v redu, seveda z občasnim "božanjem". Kako je s strežnikom, ne vem, bi ga pa kakšna močnejša raba verjetno precej utrudila, sploh full HD. Če nič drugega, storage in ethernet sta povezana preko USB kanala in bi utegnilo biti ozko grlo.

Okrog brskalnika je bilo na forumih že povpraševanje, pa je splošno prepričanje, da ne bo šlo, vsaj ne zlahka. Brskalnik rabi desktop, ta deluje preko x-serverja, xbmc pa se s tem ne meša dobro oz. sploh ne.

Nadzorne IP kamere bi se dalo gledat na več načinov, odvisno od kamere. Lahko ti odlaga sliko nekam na mrežni disk, kjer jih lahko potem pregleduješ, če pa omogoča streaming, si itak zmagal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam razmišljam, da bi ga uporabil kot nadomestek za WDTV live, ker ima le ta beden vmesnik za poslušanje muzike, a ima rasbery ravno audio del zelo slab. (Vsaj tisti del ki ne gre preko HDMI). Še razmišljam in iščem rešitve za audio.
SiByte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Men se zdi ta zadeva zelo kul za video in audio pa še cena je vredu

http://dx.com/p/a10s-android-4-0-4-mini-pc-dongle-w-wi-fi-tf-1gb-memory-4gb-rom-hdmi-white-182231

http://dx.com/p/srt-pp-hdmi-jy01-u02nf-android-4-0-3-google-tv-player-w-wi-fi-hdmi-1gb-ram-8gb-rom-black-181922
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.25
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 6:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SiByte je napisal/a:
Men se zdi ta zadeva zelo kul za video in audio pa še cena je vredu

http://dx.com/p/a10s-android-4-0-4-mini-pc-dongle-w-wi-fi-tf-1gb-memory-4gb-rom-hdmi-white-182231

http://dx.com/p/srt-pp-hdmi-jy01-u02nf-android-4-0-3-google-tv-player-w-wi-fi-hdmi-1gb-ram-8gb-rom-black-181922

Nekaj podobnega si bom tudi sam umislil ker ze deluje na Androidu 4.
Raspberry vprasanje kdaj bodo izdali ICS zanj.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni se zdijo ti ključki precej vredu, zlasti ker imajo dobro programsko podporo. Po mojem bi na njem vse delalo, kar se ti spomne, edino s poganjanjem DVD roma, bi imel probleme, ker ne vem kam bi ga priključil, aja in pa adaprer iz hdmi v avdio in vga bi potreboval(za ctr).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SiByte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče res nimajo takšne podpore kot jo ima RPi, vendar so veliko bolj zmogljivi in cenovno so nekje na enakem nivoju kot RPi.
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj v poštev bi mi prišel tudi android tv ključek. Pa se z njim da delati to, kar bi jaz želel? Oz. Vsaj del tega?
red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
No saj v poštev bi mi prišel tudi android tv ključek. Pa se z njim da delati to, kar bi jaz želel? Oz. Vsaj del tega?

Verjetno bi imel mnogo manj problemov z njim kot pa z rPI. Ima 2x hitrejsi procesor in 1Gb rama kar je tudi 2x vec kot rPI.

Meni se gre predvsem zaradi Android OS.

Sem narocil zadevo na eBay-u pa sem ze naslednji dan dobil opozorilo od njih da je uporabnik pod drobnogledom. Sprozil sem spor na PayPal in opisal zadevo. No Odgovorili so mi da jim je prodajalec dostavil stevilko za sledenje, tako da zgleda bo paket le prisel, drugace pa dobim 10£ nazaj kolikor sem placal za ta kljuc Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem bral nekaj ocen na DX-u, pa so jamrali, da video stream šteka...

David, ko ga dobiš, prosim javi kako dela. Katerega pa si vzel?

red_mamba
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morala bi biti 3. generacija MK802II kljuca

MK802II 3rd Android 4.0 Mini PC Google TV Dongle Box Internet Wifi 1080P Player

Ampak kot sem rekel bomo vidli ce bo sploh kaj prislo glede na to da so mu racun zaprli Mr. Green

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam multimedijski player, gor mi deluje f_t_p in samba, ter torrent .
Ima delujoči Youtube in pa internetnih radiev kolikor hočeš ni pa internetnega brskalnika.
1080p deluje bp (ob vključenem torrentu ). Ima tudi prostor za 2.5' disk.

To podpira večina bolj znanih multimedijskih brskalnikov ( z neuradnim firmwareom) .

AC Ryan , Xtreamer , DUNE , ....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2013 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam čakam na 4GB Android 4.0 HD 1080P Smart TV BOX Network Google Media Player Wi-Fi HDMI AV. Cena je bila 20€. Tudi temu so zaprli račun na e-bayu imam pa tracking number. Glede na to, da je šele 2 dni od naročila bom še malo počakal, preden sprožim spor na paypal. Ali bi bilo vseeno bolje kar takoj?

Master Model Full Intelligent A10 1.2G
DDR 1G
Nandflash 4G
Network Method Wifi/Wired network(Static IP DHCP PPPoE)
HD 1080P
AV output HDMI/Video/Audio
External storage device USB(32G Maximum)/ SD(16G Maximum)
Language Chinese, English
Video Format
MKV TS MP4 MOV RM RMVB BD-ISO AVI MPG MPEG VOB DAT ASF

WMV FLV etc.

Subtitle format SRT SUB idx SSA SMI etc.
Audio Format MP3 OGG WAV WMA ASF MKA AAC.MP4 FLAC RA RMVB etc.
Picture Format JPEG BMP(24 Byte) GIF(Static) PNG(Non-transparent background) TIF

sars
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40
Aktiv.: 3.56
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2013 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@red_mamba je že kaj novega? Jaz sem moral danes na pošto po paket in sem dobil neko ceneno zapestnico. Tako, da sem zdaj sprožil postopke na ebayu.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni