|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alien Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2013 12:18 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.24 Kraj: Sl.Konjice
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 8:33 pm Naslov sporočila: Prenosnik Acer |
|
|
Pozdravljeni
Imam prenosnik Acer. Zadnje čase opažam, da je ventilator na procesorju ves čas vključen. Ali je imel že kdo od vas podobno težavo in kako jo je odpravil?
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpri ga in spucaj hladilnik. Zna biti da je precej blokiran izmenjevalnik. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: Re: Prenosnik Acer |
|
|
alien je napisal/a: |
Pozdravljeni
Imam prenosnik Acer. Zadnje čase opažam, da je ventilator na procesorju ves čas vključen. Ali je imel že kdo od vas podobno težavo in kako jo je odpravil?
Lep pozdrav |
Ugasni računalnik. GA obrni in si pomagaj z osvetlitvijo. Poglej v hladilna rebra in boš videl prah in kar cele kepe, ko so ti zadelale hladilna rebra in tako onemogočile pretok zraka. RAčunalnik oziroma ventilator nima več svoje funkcije.
ZAto si lahko pomagaš z sesalcem ali pa enostavno odpreš in očistiš rebra, ki so tik zraven ventilatorja. SAm sem imel takšen primer, saj se je računalnik ugašel, ker je procesor prekoračil kritično temperaturo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2013 11:18 pm Naslov sporočila: Re: Prenosnik Acer |
|
|
darko32 je napisal/a: |
enostavno odpreš |
Če nisi še nikoli odpiral prenosnika ti to odsvetujem, meni se je zdelo vse prej kot enostavno.
Jaz uporabljam to metodo in sicer blokiram ventilator in izpiham s kompresorjem. Ko sem po 4 letih odprl moj prenosnik (prej ga nisem nikoli, tudi izpihal bolj po redko) ni bilo na rebrih omembe vredno praha. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni