www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tektronix ključki - selfmade

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 2:23 pm    Naslov sporočila:  Tektronix ključki - selfmade Odgovori s citatom

LP!

Kot nekateri veste, imajo nekateri Tektronix osciloskopi opcijo dokupa "ključkov", s katerimi odklenemo dodatne možnosti. Konkretno dekodiranje podatkov z raznih tipov vodil (UART, RS232, RS485, I2C, SPI, CAN ...) v uporabniku prijazno obliko. Ti ključki so "nekoliko" dragi, zadnjič pa mi nekdo namigne, da je v bistvu "ključek" le I2C EEPROM z vpisano "opcijo" dekodiranja (obstaja namreč več ključkov za različne protokole: DPO2EMBD, DPO2AUTO, DPO2COMP ...) Imam ključek DPO2COMP, pa bi mi tudi kateri drugi prav prišel ...

V glavnem, malo sem na hitro pogledal in res izgleda dosti trivialno ...
http://herzogmuehlweg.de/TDS3UAM/TDS3UAM.html
http://forum.tsebi.com/viewtopic.php?f=4&t=113

Je kdo od vas že to počel v praksi?

Lp, g

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa kje si bil prej... Smile

Mi smo ravnokar enega dobili... Smile

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj jaz tudi imam DPO2COMP, bi mi pa zdajle hudo prav prišel DPO2EMBD, no tudi CAN bi sem in tja prav prišel ...

Lp, g

p.s. Sem pa videl ogromne razlike v ceno: digiKEY ima za 350$, Farnell dobrih 600 EUR, mislim da tudi Belmet nekaj tam okoli. Ni malo za en mali EEPROM Smile

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@mucek: če sem pravilno zastopil napisano na tistih straneh, ki si jih podal, je hec, da je v EEPROMU vpisana smo opcija in popolnoma nič drugega. Npr opcija DPO4VID je vpisana takole:
Koda:
ff ff ff ff 44 50 4f 34 56 49 44 00 ff ff ff ff
če bi to prevedli:
Koda:
ff ff ff D P O 4 V I D 00 ff ff ff
torej, za ostale opcije DPO4AUTO, DPO4COMP, DPO4EMBD, ....., enostavno to vpišeš v EEPROM na zgornji način, za vsako vpisano opcijo je 0, ostale lokacije so pa ff.
Ključek narediš na testni ploščici z rabljenim podnožjem za SIM kartice, daš gor 4 EEPROMe, v vsakega vpišeš opcijo, ki jo želiš in si zaslužil par 100€ Shocked .
Na nemški strani je vse nazorno prikazano vklučno s shemo.

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2013 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, točno tak je tudi namen! Smile

En ključek sicer že imam in če bo šlo (baje, da dela), se lahko v en ključek vpiše tudi več opcij. Če ne bo delovalo, pa pač 3 EEPROMi (rabim "samo" tri opcije - niti ne vem, če DPO2000 serija podpira kaj več). Rabil bi en simpl programator za sprogramirati EEPROMe - ima kdo kaj pri roki? (ja, saj bi lahko naprogramiral en kontroler, da bi preko I2C to počel, samo s programatorjem je nekako bolj simpl Smile )

LP, g

p.s. Pa ni par 100 eur, ampak par 1000 eur ... Smile (4x600 eur)
p.p.s. Okej - lenoba .... http://www.riccibitti.com/quickdesigns.htm 2 upora pa bo! Smile

mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ga ... Smile

Dva modulčka bosta na eni platki (npr. DPO2COMP, DPO2EMBD)...

Tale varianta ima fiksno adresiranje, imam še eno, kjer lahko A0/A1 nastaviš z 0603 uporom (ali kapljico cina), a se bojim, da bo potem vse skupaj previsoko (ker je potem vse skupaj (razen pinov) na spodnji strani, dovoljena višina modula pa je 4,4 mm).

Od kitajčkov sem dobil tudi fleten EEPROM programatorčič za par $$$, zdaj pa v akcijo ... No, ko se vrnem s toplic, kjer sem na rehabilitaciji ...

LP, g

DPO_01.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  129.59 KB
 Pogledana:  3 krat

DPO_01.jpg

xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Določene serije EEPROMov lahko sprogramiraš s PicKit2 (tudi klonom). Najbolje, da narediš plato z večimi eepromi - in juperje, da med njimi preklapljaš (daš napajanje le tistemu ki ga potrebuješ). Tako imaš en ključek za vse opcije.

shot_130126_052537.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  65.52 KB
 Pogledana:  10 krat

shot_130126_052537.png

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2013 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene bi konkretno zanimalo za modul TPS2PWR1 vendar ga na zgoraj omenjenih straneh nisem našel?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni