|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 2:23 pm Naslov sporočila: Tektronix ključki - selfmade |
|
|
LP!
Kot nekateri veste, imajo nekateri Tektronix osciloskopi opcijo dokupa "ključkov", s katerimi odklenemo dodatne možnosti. Konkretno dekodiranje podatkov z raznih tipov vodil (UART, RS232, RS485, I2C, SPI, CAN ...) v uporabniku prijazno obliko. Ti ključki so "nekoliko" dragi, zadnjič pa mi nekdo namigne, da je v bistvu "ključek" le I2C EEPROM z vpisano "opcijo" dekodiranja (obstaja namreč več ključkov za različne protokole: DPO2EMBD, DPO2AUTO, DPO2COMP ...) Imam ključek DPO2COMP, pa bi mi tudi kateri drugi prav prišel ...
V glavnem, malo sem na hitro pogledal in res izgleda dosti trivialno ...
http://herzogmuehlweg.de/TDS3UAM/TDS3UAM.html
http://forum.tsebi.com/viewtopic.php?f=4&t=113
Je kdo od vas že to počel v praksi?
Lp, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa kje si bil prej...
Mi smo ravnokar enega dobili...
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj jaz tudi imam DPO2COMP, bi mi pa zdajle hudo prav prišel DPO2EMBD, no tudi CAN bi sem in tja prav prišel ...
Lp, g
p.s. Sem pa videl ogromne razlike v ceno: digiKEY ima za 350$, Farnell dobrih 600 EUR, mislim da tudi Belmet nekaj tam okoli. Ni malo za en mali EEPROM
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
@mucek: če sem pravilno zastopil napisano na tistih straneh, ki si jih podal, je hec, da je v EEPROMU vpisana smo opcija in popolnoma nič drugega. Npr opcija DPO4VID je vpisana takole:
Koda: |
ff ff ff ff 44 50 4f 34 56 49 44 00 ff ff ff ff |
če bi to prevedli:
Koda: |
ff ff ff D P O 4 V I D 00 ff ff ff |
torej, za ostale opcije DPO4AUTO, DPO4COMP, DPO4EMBD, ....., enostavno to vpišeš v EEPROM na zgornji način, za vsako vpisano opcijo je 0, ostale lokacije so pa ff.
Ključek narediš na testni ploščici z rabljenim podnožjem za SIM kartice, daš gor 4 EEPROMe, v vsakega vpišeš opcijo, ki jo želiš in si zaslužil par 100€ .
Na nemški strani je vse nazorno prikazano vklučno s shemo.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 4:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap, točno tak je tudi namen!
En ključek sicer že imam in če bo šlo (baje, da dela), se lahko v en ključek vpiše tudi več opcij. Če ne bo delovalo, pa pač 3 EEPROMi (rabim "samo" tri opcije - niti ne vem, če DPO2000 serija podpira kaj več). Rabil bi en simpl programator za sprogramirati EEPROMe - ima kdo kaj pri roki? (ja, saj bi lahko naprogramiral en kontroler, da bi preko I2C to počel, samo s programatorjem je nekako bolj simpl )
LP, g
p.s. Pa ni par 100 eur, ampak par 1000 eur ... (4x600 eur)
p.p.s. Okej - lenoba .... http://www.riccibitti.com/quickdesigns.htm 2 upora pa bo!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo ga ...
Dva modulčka bosta na eni platki (npr. DPO2COMP, DPO2EMBD)...
Tale varianta ima fiksno adresiranje, imam še eno, kjer lahko A0/A1 nastaviš z 0603 uporom (ali kapljico cina), a se bojim, da bo potem vse skupaj previsoko (ker je potem vse skupaj (razen pinov) na spodnji strani, dovoljena višina modula pa je 4,4 mm).
Od kitajčkov sem dobil tudi fleten EEPROM programatorčič za par $$$, zdaj pa v akcijo ... No, ko se vrnem s toplic, kjer sem na rehabilitaciji ...
LP, g
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
129.59 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.48 Kraj: Slov.Bistrica
|
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Določene serije EEPROMov lahko sprogramiraš s PicKit2 (tudi klonom). Najbolje, da narediš plato z večimi eepromi - in juperje, da med njimi preklapljaš (daš napajanje le tistemu ki ga potrebuješ). Tako imaš en ključek za vse opcije.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
65.52 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
_________________ If you're in control, you aren't going fast enough |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 5:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene bi konkretno zanimalo za modul TPS2PWR1 vendar ga na zgoraj omenjenih straneh nisem našel?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni