|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mufimufi Neznanec

Pridružen-a: Tor 12 Feb 2013 16:07 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 4:12 pm Naslov sporočila: Kabelska tv (free) ali pomagajte mi slepariti. |
|
|
Zdravo.
Zadnjič sem imel malo preveč časa in sem doma odprl kabelsko omarico od telekoma na hiši. Za hec priklopim gor televizor in vidim, da je koaksialc na drugem koncu priklopljen.
Zdaj me pa zanima, ali lahko tehniki odkrijejo nedovoljen priklop na koaksialcu? Obstajajo kakšni filtri, da ne pošiljajo nazaj nobenih indikacij, da je kar koli priklopljeno na kablu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrobum Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.87 Kraj: Mb
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
da ne boš v kazenskem postopku končal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdor se prijavi na forum kakršen je naš s takim namenom, pa si res ne zasluži drugega kot pranger.
Pluvajte! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Pluvajte! |
Jaz ne bom. Prav je, da se človeku najprej pove, da je poseg v razne omarice, ki niso njegova last kaznivo dejanje. Kraja signala pa je podobno, kot bi šel na črpalko natankal brez plačila. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz ne bom, je pa vlom v telekomunikacijsko omarico ponudnika hud prekršek.
Glede na to da sem sam v telekomunikacijskem poslu vem da je težko vzdrževati omrežje tip-top, potem pa dobivaš še folk ki gre namenoma razturit omarico. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 6:05 pm Naslov sporočila: Re: Kabelska tv (free) ali pomagajte mi slepariti. |
|
|
Ne bom pljuval, ste mu že povedali, kar mu gre.
Mi pa ni popolnoma jasno, najprej je priklopil TV, potem pa je videl, da je na drugem koncu koaksialni kabel prikljopljen. A to on misli, da ima s cicibani opravka .
mufimufi je napisal/a: |
Za hec priklopim gor televizor in vidim, da je koaksialc na drugem koncu priklopljen....... |
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
mufimufi
Glede na to, da so na tem forumu sami strokovnjaki glede elektronike in računalništva, bo najboljše, da povrneš omarico v prvotno stanje in pozabiš na sleparjenje. Ker, če ne te bo kdo od njih, na podlagi tvoje ip številke, našel in prijavil na Telekom.
L.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
hudamravljica je napisal/a: |
mufimufi
Glede na to, da so na tem forumu sami strokovnjaki glede elektronike in računalništva, bo najboljše, da povrneš omarico v prvotno stanje in pozabiš na sleparjenje. Ker, če ne te bo kdo od njih, na podlagi tvoje ip številke, našel in prijavil na Telekom. |
Topa sigurno ne bo šlo! IP številka spada med osebne podatke in brez sodnega naloga teh stvari ne posredujemo tretjim osebam. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se priklopiš na daljnovod, boš tudi ugotovil, da je prikopljen na drugem koncu. V bistvu se ti bolj splača krast elektriko......  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je pa vedno manj analognih kanalov, večina gre na digitalne in tam brez CI kartice od operaterja ne vidiš kaj dosti.
Je pa kolega, ki je delal kot monter pri kabelski razlagal zanimive zgodbice kako so "crnim" odklapljali kable, včasih v spremstvu policije zaradi fizičnih groženj. Zaleglo ni kaj, ker so čez pol ure nazaj priklopili kabel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
@hudamravljica:ah, no, ne s takimi na plano hodit. Nekaj ti je že Darko odgovoril, kar se IPja tiče, pa tudi IP ni vse, kajti, za enim in istim IPjem je lahko kar nekaj različnih uporabnikov, nadalje, pa misliš, da se komu da, zaradi takele bedarije, kamorkoli hodit? _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2742 Aktiv.: 13.22 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 7:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetnost, da te dobijo je dokaj majhna, razen, če bodo kaj popravljali ali videli, da je omarica poškodovana zaradi vloma.
Tudi digitalne kanale se da gledati brez kartice, card sharing...
Kot so že predhodniki povedali je to vdor v sistem, poškodovanje tuje lastnine, zloraba storitev in še druga kaznjiva dejanja ti lahko obesijo na pleča.
Ni etično in moralno do drugih uporabnikov, ki plačujejo in operaterja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naslov je res "udaren", kar direktno prosi, naj pomagamo slepariti, he he he.
Ane, to je tako, probat ni greh na kateri free wifi si se obesil, da si oddal vprašanje, a si kar od doma?
Ti se kar priključi uživaj in čakaj, ko te dobijo pa se javi tukaj in napiši, da vidimo odzivnost telekomovcev  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.08
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Če krade sosed, lahko tudi jaz
Samo sosed mora malo več, potem je moje opravičljivo  _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 872 Aktiv.: 4.92 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD in Jaka57
Mi je jasno, da ne bo nihče iskal njegovega naslova in če se že lahko pljuva po njemu ni nič narobe, če se ga tudi malo prestraši. Vsaj tako sem mislil.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni