www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CR2032

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ledo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Vir pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 3:49 pm    Naslov sporočila:  CR2032 Odgovori s citatom

Pozdravljeni, imam vprašanje. Na tiskanini se nahajata dve bateriji CR2032 s pripunktiranima nožicama za spajkanje na tiskanino. Zanima me ali lahko na običajni betriji nalotam koščka žice in naprej na tiskanino. Nekaj mi pravi, da segrevanje teh baterij ni dobro, nisem pa čisto prepričan. Drugače bom moral naročiti original, ki bo 3-5x dražji.
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.04
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš prostor, uporabi dva nosilca za baterije, ki ju najdeš na odsluženih "motherboardih".
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi v BTC-jevem Delku boš našel prave
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot ti je predlagal me2o. zapelji se do Delko trgovine. Ti bodo po vzorcu pripunktirali nosilčke.
Lotanja kontaktov bi se pa lotil samo v skrajni sili. Uporabil bi močnejši (vsaj 100W) spajkalnik, kvaliteten cin in pa "prepovedano elektronikom" cinol pasto. Na dobro očiščeno (s smirkovim papirjem) bi čim hiteje nanesel cin. Pa hitro v alkohol z baterijo (hlajenje). Nato bi prispajkal vodnik in spet v kopel.
S spajkanjem pregreješ baterijo in ji s tem znatno zmanjšaš življensko dobo. Vendar v sili še hudič muhe žre. Rolling Eyes . A ja. Pa na koncu ne pozabiti! Očisti vso nesnago cinola z nitro ali acetonom.

Vsekakor. Če ne "gori voda" skoči do omenjene trgovine. Po mojih izkušnjah OK. Naredijo takoj = 5 minut.

ledo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43
Aktiv.: 1.12
Kraj: Vir pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo, da ne marajo vročine, ampak pravzaprav nimam nobenih pravih izkušenj s temi baterijami. S "tabletko ven in drugo not" se ne naučiš kaj prida. Bom do Delkota skočil ob priliki. Hvala za nasvete.
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Velikost 2032 z pini (horizontalni ali vertikalni) imajo tudi v IC-ju.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni