|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ledo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43 Prispevkov: 238 Aktiv.: 1.12 Kraj: Vir pri Domžalah
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 3:49 pm Naslov sporočila: CR2032 |
|
|
Pozdravljeni, imam vprašanje. Na tiskanini se nahajata dve bateriji CR2032 s pripunktiranima nožicama za spajkanje na tiskanino. Zanima me ali lahko na običajni betriji nalotam koščka žice in naprej na tiskanino. Nekaj mi pravi, da segrevanje teh baterij ni dobro, nisem pa čisto prepričan. Drugače bom moral naročiti original, ki bo 3-5x dražji. _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.04 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš prostor, uporabi dva nosilca za baterije, ki ju najdeš na odsluženih "motherboardih". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi v BTC-jevem Delku boš našel prave |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot ti je predlagal me2o. zapelji se do Delko trgovine. Ti bodo po vzorcu pripunktirali nosilčke.
Lotanja kontaktov bi se pa lotil samo v skrajni sili. Uporabil bi močnejši (vsaj 100W) spajkalnik, kvaliteten cin in pa "prepovedano elektronikom" cinol pasto. Na dobro očiščeno (s smirkovim papirjem) bi čim hiteje nanesel cin. Pa hitro v alkohol z baterijo (hlajenje). Nato bi prispajkal vodnik in spet v kopel.
S spajkanjem pregreješ baterijo in ji s tem znatno zmanjšaš življensko dobo. Vendar v sili še hudič muhe žre. . A ja. Pa na koncu ne pozabiti! Očisti vso nesnago cinola z nitro ali acetonom.
Vsekakor. Če ne "gori voda" skoči do omenjene trgovine. Po mojih izkušnjah OK. Naredijo takoj = 5 minut. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 14:43 Prispevkov: 238 Aktiv.: 1.12 Kraj: Vir pri Domžalah
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mi je zdelo, da ne marajo vročine, ampak pravzaprav nimam nobenih pravih izkušenj s temi baterijami. S "tabletko ven in drugo not" se ne naučiš kaj prida. Bom do Delkota skočil ob priliki. Hvala za nasvete. _________________ LP Roman |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Feb 23, 2013 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velikost 2032 z pini (horizontalni ali vertikalni) imajo tudi v IC-ju.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni