www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB ključ težave
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
archer123
Član
Član

Pridružen-a: Sob 20 Feb 2010 22:51
Aktiv.: 0.13
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 6:38 pm    Naslov sporočila:  USB ključ težave Odgovori s citatom

Pred kratkim sem kupil USB ključ 128GB iz Kitajske, z namenom da bom naj shranjeval filme velikosti nad 10Gb. Seveda to ni bilo možno ker sem ključ lahko formatiral le v ex FAT in nikakor ne v NTFS. Pa tudi če bi to šlo bi bila verjetno hitrost prenosa z USB 2.0, premajhna za predvajanje tako velikih datotek. Nastal pa je drug problem. Ker sem preizkušal vse možne variante za formatiranje v NTFS, tudi razne nastavitve v upravitelju naprav za ta USB. In kar naenkrat mi je ob izvajanju procesa , nastavitve boljče učinkovitosti delovanja USBja (strojna oprema ,lastnosti, pravilniki), proces zamrznil. Ključ sem potegnil iz reže, vendar mi sedaj ta računalnik ne zazna več tega ključa. Zanimivo pa je, da ga ostali računalniki brez problema zaznajo. Če bi mi kdo lahko svetoval kaj narediti mu bom zelo hvaležen. Glede na to, da ima veliko kapaciteto bi ga lahko uporabil za shranjevanje datotek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
archer123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem pustil USB ključ pol ure v reži ga je končno računalnik le zaznal. Vendar se v naslednjem poizkusu vstavljanja ključa problem ponovi. In zopet po pol ure ga rač. zazna.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.73
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi takrat, ko ga vidi iti v upravitelja naprav, tam najdi omenjeni ključ, klikni nanj z desno in "Odstrani". potegni ga ven in ponovno vstavi, pa bi računalnik moral javiti da je našel novo strojno opremo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
archer123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pomaga še vedno rabi pol ure, da ga rač. zazna.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z obnovitvijo sistema. Izberi točko včeraj ali kar pač imaš. Včasih pomaga.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
archer123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je že več kot en teden od mojih podvigov, tako da to verjetno ne bo dobro.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.80
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2013 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če greš v 'disk managment' in pobrišeš particijo na ključku.

Desni klik na 'my computer' in potem 'menage'. Odpre se ti okno in v drevesni strukturi izbereš 'disk managment'.

opravičujem se za angleščino, taka okna imam.

marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V device managerju odstrani driver za omenjen ključ.
Nazaj na vrh
archer123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez uspeha, sam me pa res zanima v čem je finta.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa si plačal za te ključe?
Če so bili smešno poceni, potem je zelo možno da so fake.

Celo na wikipediji je članek o tem
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andrej64
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana-Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si v vsem tem času že kdaj restartal računalnik? Meni se je že nekajkrat zgodilo da se nekako obesijo gonilniki od USB 3.0 kartice. Računalnik sploh ne zazna določene napreve dokler ne restartam PC-ja. Potem spet vse deluje normalno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SkunkyLee
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Feb 2009 16:59
Aktiv.: 0.99
Kraj: Maribor, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mujo je napisal/a:
Koliko pa si plačal za te ključe?
Če so bili smešno poceni, potem je zelo možno da so fake.

Celo na wikipediji je članek o tem

Tole. Če si kupil 128GB ključ iz kitajske za male denarje je zelo verjetno ponaredek. Take zadeve se predstavijo OS-ju kot "kupljena" velikost, ob zapisovanju podatkov večjih od prave kapacitete pa ko enkrat pridejo na konec, začnejo kar ponovno na začetku - in prepišejo stare podatke.

Nenavadno naključje se mi zdi, da bi ti legitimen ključ kar zlepega umrl. Smile
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2013 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, nemogoče ni. Meni je tako zlepa umrl Verbatimov mikro USB ključ. Enkrat ga vtaknem v PC - nič...kot da ga ni...in je romal v okrogli fascikel.
No, kot prvo povej, koliko si dal za ta 128G ključek? ČE sumljivo malo, potem je res lahko fake.
BTW...če ga lahko formatiraš v ExFAT, potem je omejitev velikosti ene datoteke 16 ExbiBytov, torej 16 krat 2 na 60 bytov (to je po domače zelo ogromno veliko gigabytov!). Torej svetlobna leta nad kapaciteto ključka. Z lahkoto bi moral gor spraviti ENO datoteko velikosti 120 GB. Če uboge 10G datoteke nisi mogel kopirati gor je že en pokazatelj da je lahko fake.
Tam kjer deluje daj gor eno datoteko in jo poskusi prebrati nazaj dol. ČE pride do napake... Brick wall
Nazaj na vrh
archer123
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ključ sem dal 25 Eur z poštnino, naročen na ebayu. Brez problema lahko na ključ naložim recimo film, ki je velik 20 GB. Ampak ga iz ključa računalnik nazaj ne bo prebral oziroma predvajal. Kolikor vem bi za predvajanje večjih datotek od 4GB moral ključ formatirat v NTFS. Kar pa seveda pri tem poceni predpotopnem ključu ni bilo izvedljivo. No in to je bil problem zaradi katerega sem jaz nekaj prestavil ali pokvaril. In sedaj ta isti računalnik na katerem sem delal poizkuse rabi pol ure , da ga zazna, potem gre vse normalno. Ostale ključe zazna takoj. Pa tudi hitrost prenosa iz računalnika na ključ in obratno (nekje med 2 do 5MB na sekundo)mi pove da bo filma prej konec preden se bo naložil. Saj ni panike za dokumente bo še dober. Drugače pa ga vržem stran. Je pa res , da sem zopet potrdil pravilo, ki vedno drži "malo dnarja malo muzike".
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za ta denar bodi 200% prepričan da so te nateg***i. Žal. Filma ti ne prebere ravno zato ker ga prepisuje. Po moje je kakšnih 16G ali pa še to ne, prej 4 ali 8G.
Drugače gre to tako da datotek, večjih od 4GB že ZAPISATI ne moreš na FAT32 način, ne samo prebrati. Če ti pusti na FAT sistem zapisat 20GB je to prvi znak da ni vse OK.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni