www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Program za izdelavo DVDjev
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 11:11 pm    Naslov sporočila:  Program za izdelavo DVDjev Odgovori s citatom

Oj!
Upam, da s to temo nisem zgrešil foruma. Kupil sem si TV tuner, da bi iz kamere ali pa videorekorderja lahko snemal filme na računalnik (zajema v avi, mpeg, divx, ....). Te filme pa bi potem spravil na DVD. Na internetu sem našel cel kup programov, ki ti "pripravijo" DVD, a nisem bil z nobenim zadovoljen. Rad bi, da bi v programu naredil preprost meni, zraven mogoče še kakšno glasbo, da bi lahko nastavil velikost video vsebine (MB oz. GB) in da bi zraven filmov lahko dal tudi kakšne slike + glasbo (v meniju bi lahko izbiral med ogledom slik ali filma(ov)).
Kakšni predlogi, izkušnje?

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2006 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz take zadeve delam v Adobe premiere
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se lani lotil in stare VHS-8 kasete s kamere presnel na računalnik ter na DVD-je. Uporabljal sem CyberLinkovega PowerDirectorja. Je precej enostaven za uporabo, problem je le, da traja celo večnost, da posname DVD, in nima toliko nastavitev, prehodov, filtrov, ... kot jih ima Adobe-jev Premiere.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 2:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi eden izmed mojih namenov je takšen. Koliko časa pa traja? Ima samo "primitivne" funkcije?
Vladek
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11
Aktiv.: 0.47
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za izdelavo DVDjev uporabljam Nero-jev paket. Je mogoče nekoliko bolj okoren, vendar bistveno stabilnejši, od nekaterih strogo namenskih (Ulead) programov.

Nero omogoča izdelavo vsega kar si omenil.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 10:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale PowerDirector ti omogoča, da presnete videe na hitro urediš, razrežeš ter sestaviš po svoje. Ko si pa končno zadovoljen z dobljenim rezultatom, greš v čarovnika za izdelavo DVD-jev, tam sestaviš meni ter daš DVD v izdelavo. Pri meni je potem potreboval tam nekje 1-2 uri, da je filme v meniju pretvoril v njemu primeren MPEG format, nato pa v 20min zapekel DVD. Dobro pri tem pa je, da je meni animiran, ko ga vstaviš v DVD pogon - vsaka sličica, ki označuje poglavje, je skrajšan video. Pri nas doma so bili vsi navdušeni...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.87
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pinacle studio 9.0 ....preprost in hkrati profesionalen.Po končani montaži naredim AVI format.
DVD zapečem z nerotom in je to to.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Domenius
Nikjer sicer nisi omenil za kateri OS rabiš. Za WinXP s SP2 imaš zelo enostaven programček priložen - Windows Movie Maker. Nekaj prehodov, napisov, glasbene podlage, itd se da narediti in direktno zapeči na CD/DVD.

Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ups, to sem pa pozabil. Imam WinXP + SP2. Bom preizkusil tudi ta program, vendar imam občutek, da ni to tisto, kar rabim.
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne verjamem, da Windows Media Player podpira kreiranje DVD-jev! Če pa posnameš AVI na DVD (DivX/XVid) pa lahko pozabiš na svoje menije in podobno.
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 20, 2006 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drži, da Windows Media Player ne zna zapisat DVD formata direkt. To storiš z Nerotom. Mislil sem sam zapis na DVD medij.
gogo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Apr 2005 11:46
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 12:29 pm    Naslov sporočila:  nero ima vse Odgovori s citatom

Zraven TV-tunerja si najbrž dobil programe, s katerimi se da vse to narediti. Osebno uporabljam nero-ta, kjer imaš možnost izdelave menijev, ozadij, itd. lahko pa tudi snemaš tv programe direktno na dvd.
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kateri Nero pa je to?
gogo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Apr 2005 11:46
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 1:53 pm    Naslov sporočila:  nero 7 premium Odgovori s citatom

Nero 7 premium. Mislim pa, da je v nero 6.6 to tudi šlo.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 25, 2006 5:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Authoring programska oprema je to.

Nimajo vsi paketi Nerota to že vključeno.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni