|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
caareks Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 20:30 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.24 Kraj: Maribor - Ljutomer
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2013 6:11 pm Naslov sporočila: Predelava CNC |
|
|
Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu, in vidim da je kar nekaj "starih mačkov" tu gor, ki stvari obvladajo.
No torej, nabavil sem CNC mašino, delovala je v proizvodnji, v sklopu več enakih strojev. Ker mi naprave nekako ni uspelo zagnati in ker komunikacije z računalnikom ne gre vzpostavit (se ne odziva), sem se obrnil na vas.
Praktično nekih izkušenj iz CNC naprav nimam, imam pa voljo .. Zato si prizadevam napravo spravit v pogon, v skrajnem primeru z zamenjavo krmiljenja, in seveda računalnika.
Naprava je letnik 98' in jo krmili star pentium z OS win 95.. Vgrajen krmilnik servomotorjev za x in y os pa je "DC SERVO DRIVER SERVO-SYS TFNxx2".
Kaj sedaj? Zamenjat vse komplet ali krmilnik [slovenščina je zame španska vas] pustit obstoječi? Kako ga krmiliti?
LP Denis
_________________ Življenje je lepo dokler se kaj ne zasmodi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
caareks Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 20:30 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.24 Kraj: Maribor - Ljutomer
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
caareks Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2013 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Servo motorje poganja krmilnik TFMxx2 in TFMxx3
http://www.leag.com/englisch/DCServo_en.htm
Nikjer ne najdem sheme in opis pinov...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2013 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prvih 5 zadetkov od proizvajalca je tukaj.
Skupaj s shemami...
_________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
caareks Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2013 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
@mobwap: Hvala, sem sicer iskal ampak sem bolj na hitro pogledal in nisem opazil tistega ta tretjega linka. TNX
|
Nazaj na vrh |
|
 |
caareks Član

|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri vmesnik bi bilo najboljše potem uporabiti za komunikacijo med računalnikom in TFM2 ter TFM3? Od iste firme sem zasledil tole:
http://www.leag.com/flyer/MbsFamilie.pdf
Je to ustrezno ali bi bilo boljše uporabiti kaj drugega? Ampak kolikor sem zasledil, bi naj aplikacija za komunikacijo s tem laufala samo na WIN 3.x, W’95.. ?
Še enkrat se opravičujem, če so moja vprašanja večini samoumnevna.. Sem res začetnik na CNCjih in vem da fantje tukaj stvari obvladate in za to se obračam na vas
|
Nazaj na vrh |
|
 |
caareks Član

|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako bi najboljše bilo povezat omenjeni krmilnik z računalnikom?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjan 2 Član

Pridružen-a: Pon 05 Dec 2011 19:35 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Pon Feb 25, 2013 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z žico.. http://www.elektronik.si/phpBB2/images/icon/icon10.gif
LP Boštjan
P.S. Preglej si vsaj 2 temi na temo izdelava CNC ter Študentski CNC.. Tkole 30 strani ter 130 strani..
_________________ Ja še vedno se ne da... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni