www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prenosnik Dell PP39L se izkljaplja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Loops
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Mar 2013 20:46
Aktiv.: 0.01
Kraj: Koroška-Mb

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 9:11 pm    Naslov sporočila:  Prenosnik Dell PP39L se izkljaplja Odgovori s citatom

Pozdrav vsem.

Kolegica je imela težave z prenosnikom,..Ni prišla več v win7 ,...ker so bile na eni od particij pomembne slike in dokumenti.Sem poskušal to rešit.

Prvič je ponovno nalaganje sistema spodletelo,ker je prenosnik star 3-4 leta in še ni bil čiščen,poleg tega pa je cel dan laufal,ker je nekaj poskušala...
Torej prenosnik je bil totalno pregret in nestabilen.

Nadaljeval sem naslednji dan, ko se je ohladil,da sem lahko ponovno namestil win7 in rešil tiste pomembne podatke.Nič sluteč,ker je stvar fajn funkcionirala,sem še sformatirav ostali dve particiji in misleč z delom zaključil.
In se dogovoril,da za vikend ga sčistim,ko bo čas.

No prenosnik je nato še delal 12h brez problema.
Nakar me spet kliče, da se ji v windows odpira 20 min in več pa še takrat se ponavadi izklopi.

Zdaj za vikend je bil čas,sem ga razdrl na prafaktorje,posesal ven totalno zabit hladilnik(v katerem je zrak samo krožil,ker res ni imel niti malo prehoda skozi reže) zato sem ga v celoti očistil,zamenjal čigumi z termalno pasto(gelid gc-ex.),ter ga sestavil in zagnal.
Prenosnik normalno dela,ali bios ali se zaganja v windows a žal po cca 1min se izklopi.

Ko sem odstranil pomnilnik in ga zagnal, itak da piska ,a se ne izklopi.Brez pomnilnika niti v celoti ni zagnan,torej ne porabi toliko voltaže. Bi znalo bit kaj z napajanjem krivo?

Ali bi jaz lahko kaj "[cenzurirano]",sicer sem jih že kr nekaj sestavil,tak da recimo da sem pazil.

Zanimivo pa je to pred razstavitvijo in čisščenjem se je ugasnil po cca 20min,zdaj ko je kot nov pa po dobri minuti ali dveh.

Kaj priporočate,vsakega nasveta bom vesel.

Drugače pa ponilnik normalno zazna in je delujoč.
Se mislil tudi,da bi morda imel slabši stik ker čigumi je malo debelejši,a vseeno lepo sede hladilnik tudi z termalno pasto.
Se da kje kaj izmirit ,imam doma tudi en volt meter,samo bodo dodatni nasveti zelo dobrodošli.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če napake še nisi uspel rešiti mogoče poskušaj s kakšnim live cdjem, mogoče kakšen Linux, da vidiš ali se tudi tam izključi.

Ali poskušaj priti v OS v varnem načinu... Če se ti z live CDjem ne izključi potem zna biti kaj drugega. Drugače je verjetno strojna napaka...
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.29
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 05, 2013 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Zgleda da je kje kaki slabi stik na BGA-ju... ko se segreje izgubi stik pa se vsuje računalnik... se bo treba it "bakery industrijo" in stopit do kirega da to malo polota nazaj na vroči zrak ali v prirejeni ventilatorksi pečici.

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mariborcan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 18:59
Aktiv.: 0.37
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 05, 2013 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav.

Tole smrdi po slabi temp. prevodnosti CPU-ja ali GPU-ja.
Mislim, da se nekaj od tega pregreva in zaradi varnosti samih čipov se računalnik ustavi.

darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 07, 2013 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem podoben problem z DELOVIM računalnikom.

Tukaj je najverjetneje ventilator za hlajenje CPU in VGA zabit. NAMreč naredi se nepropustna zapora za zrak in posledično ne hladi sistema. Ko se uporablja program, ki deluje procesor na več kot 50% obremenitve pa se hitro segreje in se izklopi.

PRIPOROČIM, DA SE ČIMREJ POVEŽEŠ Z KAKŠNIM, KI TI BO PREGLEDAL HLAJENJE, SAJ LAHKO IMAŠ POTEM ŠKODO KO TI BO KAPITULIRAL PROCESOR ALI PA KAR CELOTNA PLATA.

Prav sedaj imam podoben primer, ko je VGA pata Nvidia 840 gs 512 mb se predala v računalniku, ko ni imel prenosnik hlajenja zaradi prej navedene blokade za pretok zraka.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni