www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

freeduino

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mare_m
Član
Član

Pridružen-a: Ned 31 Jul 2011 16:22
Aktiv.: 0.57
Kraj: JN75PV

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 18, 2013 11:17 pm    Naslov sporočila:  freeduino Odgovori s citatom

Zdravo
Imam klon Arduino (freeduino 1.16), crknil mi je kontroler, sedaj pa bi rad ozivel plosco z novim kontrolerjem, vendar ne gre. Dobil sem ATmega 328 z bootloadrejem, vendar je original Arduino. Ali je kaksna razlika med posameznimi Bootloadreji med kloni in orig. uno ploscami.
Hvala za odgovor, Mare
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tilz0R
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39
Aktiv.: 5.65
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojem mišljenju, je tisti, ki je naredil klon uno-ta najverjetneje najprej prebral bootloader iz Arduina in ga nato "zapekel" na svoj klon, tako da sklepam, da sta ista.

Mogoče se pa motim.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Mare_m: nekateri duinoti imajo tudi svoje bootloaderje, običajno pa kar tiste, ki jih imaš v Arduino IDE paketu.
Katerega imaš lahko na Freeduinotu, ti bo dal najboljši odgovor Google, ne vidim pa razloga, zakaj ne bi uporabil enega iz IDE paketa.
V glavnem večina dela po istem kopitu, tj, po resetu skoči MCU na bootloader, ta nekaj časa čaka na določen karakter ali niz na serijskem
(ali USB) portu, če tega ni, potem skoči na uporabniški program in to je to.

Mare_m
Član
Član

Pridružen-a: Ned 31 Jul 2011 16:22
Aktiv.: 0.57
Kraj: JN75PV

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 3:06 pm    Naslov sporočila:  freeduino Odgovori s citatom

Zdravo

Kakor sem gledal po shemah Arduinov imajo originalni na USB Mega8, moja verzija pa ima FT232RL. V tem se mi zdi da je tudi razlika v Bootloaderju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni