|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Mare_m Član

Pridružen-a: Ned 31 Jul 2011 16:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.57 Kraj: JN75PV
|
Objavljeno: Pon Feb 18, 2013 11:17 pm Naslov sporočila: freeduino |
|
|
Zdravo
Imam klon Arduino (freeduino 1.16), crknil mi je kontroler, sedaj pa bi rad ozivel plosco z novim kontrolerjem, vendar ne gre. Dobil sem ATmega 328 z bootloadrejem, vendar je original Arduino. Ali je kaksna razlika med posameznimi Bootloadreji med kloni in orig. uno ploscami.
Hvala za odgovor, Mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tilz0R Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 15:39 Prispevkov: 898 Aktiv.: 5.65 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem mišljenju, je tisti, ki je naredil klon uno-ta najverjetneje najprej prebral bootloader iz Arduina in ga nato "zapekel" na svoj klon, tako da sklepam, da sta ista.
Mogoče se pa motim. _________________ Knowledge sharing is caring.
majerle.eu | stm32f4-discovery.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
@Mare_m: nekateri duinoti imajo tudi svoje bootloaderje, običajno pa kar tiste, ki jih imaš v Arduino IDE paketu.
Katerega imaš lahko na Freeduinotu, ti bo dal najboljši odgovor Google, ne vidim pa razloga, zakaj ne bi uporabil enega iz IDE paketa.
V glavnem večina dela po istem kopitu, tj, po resetu skoči MCU na bootloader, ta nekaj časa čaka na določen karakter ali niz na serijskem
(ali USB) portu, če tega ni, potem skoči na uporabniški program in to je to. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mare_m Član

Pridružen-a: Ned 31 Jul 2011 16:22 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.57 Kraj: JN75PV
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 3:06 pm Naslov sporočila: freeduino |
|
|
Zdravo
Kakor sem gledal po shemah Arduinov imajo originalni na USB Mega8, moja verzija pa ima FT232RL. V tem se mi zdi da je tudi razlika v Bootloaderju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni