www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Laserski HP1020 tiskalnik in tonerji za njega

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 4:43 pm    Naslov sporočila:  Laserski HP1020 tiskalnik in tonerji za njega Odgovori s citatom

Kupil sem ta tiskalnik pred parimi leti, toner je še OK ampak se bojim da bo mu kmalu prišel čas za zamenjavo.

Kakšne izkušnje imate z nadomestnimi tonerji?

Npr kot so:

1.Toner Fenix Q2612A (original od HPja: Toner HP 12A (Q2612A)

2.Novi nadomestni toner FENIX Q2612X za HP tiskalnike z 50% več izpisa.

Navedel bi ih še nekaj ampak da ne izpade reklama.

Interesira me predvsem print na "spam" papir za izdelavo tiskanega vezja z prenosom tonerja na baker.

Uporablja kdo omenjene tonerje za ta namen?

Originalni novi toner stane skoraj toliko koliko sem dal za celi tiskalnik z tonerjem vret.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alex17
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46
Aktiv.: 2.55

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam sicer HP 1010, ima pa enak toner (verjetno še originalni) in sem ravno prejšnji teden sprobal prenos tonerja z laminatorjem in deluje odlično. Sicer bo potrebno še malo izpiliti tehniko ampak mislim, da je printer ok. Večje površine postanejo malenkost luknjičaste vendar ni moteče, ko se pospajka.

Tak nadomestni toner pa dobiš na Bolhi za okoli 20€.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spy
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43
Aktiv.: 1.76
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar sem dobil po pošti obnovljen toner Q2612A za HP1020. To je že tretji obnovljen na tem printerju in nisem imel nikoli kakih problemov.

Ko sem včeraj iskal po netu, sem prišel do 20€ najceneje. Pa ne na Bolhi - tudi web shopi v Slo prodajajo po taki ceni. Originalni so, kot praviš, celo premoženje.

Ali kdo ve kam dati iztrošeno kartušo? V smeti ali jih kakšno podjetje zbira?
Nazaj na vrh
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 5:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Alex17 nisem to spraševal kaj ti pišeš.
Vem kako dela originalni toner v tem tiskalniku.

Sem pa tudi sprobal prenos tonerja z laminatorjem na baker (neki dan).
Tehniko moram še "izpiliti".

Bolha me ne zanima. So trgovine v katerih lahko kupiš novi toner za 25 evrov, seveda nadomestni z garancijo dok je originalni 75 evrov +-, celo 105 sem našel.

Ta link bom pa dal ne zaradi reklame ampak zaradi jeze za to ker je originalni toner tako drag:

http://biro.si/si/page/group/grp/78/

Ali je res toliko boljši originalni toner? (to je tudi eno od vprašanj)
Mislim toliko koliko je dražji.

So pa tudi "obnovljeni" tonerji po spletu na prodajo za tak tiskalnik, kar menim da je boljši novi z certifikatom in garancijo in majhno ceno.

Še vedno prosim odgovor na prvi post, originalni ali nadomestni toner.
Izkušne pri uporabi nadomestnih tonerjev so dobrodošle.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.91
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam za HP 1018 že nadomestnega, ter ne vidim nič razlike. Mogoče ne vidim dobro, ampak za moje potrebe je enak originalu Wink
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.04
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 6:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za mojega Lexmarka niti ne kupim nadomestnega tonerja, ampak le prah na ebayu in ga pač natreseš notri. Niti ni svinjsko delo, saj imaš vse pripomočke zraven, tako da samo "zliješ" toner, brez da bi se ti razsipal okoli.

Imam pa s tem tonerjem dejansko boljše rezultate kot z originalnim. Sumim, da je nekoliko nižje tališče in ker breskvice nimam predelane, je s tem boljši prenos.

Lp, g

sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 7:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo,

Jaz imam doma tudi HP Laserjet 1020 in sem si toner napolnil tudi sam doma. Na spletu se dobi prah, ki je primeren za ta tiskalnik. Ker trgovine kjer sem jaz kupil prah ne smem objaviti tukaj me lahko kontaktiraš. Je pa tega velik tudi na ebay-ju. Res pa je da je malo packarije s tem Very Happy . Na spodnjih dveh linkih boš videl dva postopka kako se to naredi:

1. Link
Postopek je malo bolj zahteven in dolgotrajen. Paziti pa moraš, da vse lepo sestaviš nazaj drugače bo vse delo zamanj. Res pa je, da pri tem postopku lahko celo kartušo lepo očistiš. Paziti moreš tudi na zeleni boben, ki je v katuši (imena za to se ne spolnim), ki zapeče toner na list. Dolgotrajno izpostavljenost svetlobi mu škodi (Ta postopek sem tudi sam poizkusil in sem verjetno nekje naredil napako in toner ni deloval več Very Happy . Potem sem kupil nadomestnega)

2. Link
Na zače filemčka je postopek za toner Q2612A. To je lažji in hitrejši postpek. Na žalost pa tonerja ne moreš toliko učistit ga pa lahko malo spihaš Smile. (Ta postopek je pri meni uspel in mi vse deluje tako kot mora.)

Prilagam pa še jpg z opisom tega lažjega postopka. Če se boš odločil za njega seveda. Je pa to isti prah katerega dajejo v obnovljene tonerje. Toner transfer tehnika je bila pri meni zadovoljiva. Tako kot je napisal Alex17 se na večjih površinah pojavijo milimetrske luknjice nimam predelane breskvice. Spay če imaš kak iztrošen toner viška bi se jaz javil za en kos Smile . Za samo printanje listov pa ni nekih opaznih razlik.

tonerrefillinstructions_Q2612A.jpg
 Opis:
Navodila za polnjenje kartuše Q2612A/X
 Velikost datoteke:  274.03 KB
 Pogledana:  8 krat

tonerrefillinstructions_Q2612A.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.97
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sonyx je napisal/a:
Ker trgovine kjer sem jaz kupil prah ne smem objaviti tukaj me lahko kontaktiraš ....

Seveda jo lahko!

sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prah sem kupil v tej trgovini . Zaradi njene bližine Smile. Sem pa v forumski filemanager naložil malo bolj obširen PDF dokument v katerem je opisanih veliko postopkov za veliko vrst tonerjev. Upam, da povezava deluje in da komu pride prav.

Nazadnje urejal/a sonyx Pet Mar 01, 2013 7:47 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.59
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda bi bilo čudno, če bi imeli prah za moj tiskalnik. Brick wall
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Seveda bi bilo čudno, če bi imeli prah za moj tiskalnik. Brick wall

Čudno bi bilo, če bi ti imel tiskalnik za katerega imajo prah !

audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ali kdo ve kam dati iztrošeno kartušo? V smeti ali jih kakšno podjetje zbira?

DA, tukaj...

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri nas se že dolgo časa uporabljajo nadomestni toner, kateri je napisan zgoraj, v hp3030, pa ni razlik v tonerju, in tudi nič ni narobe s tiskalnikom, kljub temu, da še ni bil nikoli na servisu, ali čiščenju, pa ima okoli 100k printov za sabo.
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.63
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas uporabljamo Fenix toner z večjo kapaciteto za navaden papir in je kar v redu. Se pa pozna nižja kvaliteta; en toner je proti koncu škripal in smo komaj čakali, da bo prazen. V enem drugem tiskalniku pa je en toner začel puščati prah in smo ga morali zamenjati, še preden se je izpraznil. Ti drugi tonerji (53X) so imeli nekoliko nižjo kapaciteto, kot originalni. Res pa je, da (nekateri) proizvajalci nadomestnih tonerjev dajo garancijo.

Nekatera podjetja tudi odkupujejo prazne tonerje za par €, odvisno od modela. Sicer pa gredo tudi iz FE tonerji Rdečim noskom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 Ur