|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stromarpepi Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30 Prispevkov: 100 Aktiv.: 0.59 Kraj: Ormož
|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 11:59 am Naslov sporočila: Nvidia grafična-zamenjava? |
|
|
Pozdravljeni,
trenutno imam grafično kartico Nvidia 8800gt xfx....ker pa je na obzorje prišla nova tehnologija so seveda zaj* situacijo za uporabnike malce starejših grafik s programsko opremo dx11.. Sedaj pa me zanima, trenutno le informacija. S katero grafično kartico naj zamenjam ? Kaj priporočate? Trenutno le bežno spremljam napredovanje računalniške tehnologije. Pred 5 leti je bil tako sestavljen pc kot ga imam sedaj raketa in pol....ampak kaj čmo, tehnologija gre naprej.
L.P. _________________ L.P.Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boš moral pa napisati kaj več, koliko si pripravljen odšteti, za kaj se bo rabila, glasnost, itd... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
V osnovi nisem nek teški gamer, občasno pa le sprobam kako novo igro. Drugače pa osnovno delo s PCjem, kaka montaža filmov itd. Ali omogoča katera priklop treh monitorjev (2xvga, 1x s-video/hdmi) in uporabo le teh hkrati?
Cenovni rang nekje v tem rangu kot je bila ta pred leti. Torej cca 200€
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Andrej64 Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2008 20:27 Prispevkov: 727 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana-Črnuče
|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Priklop treh monitorjev omogočajo danes skoraj grafične kartice. Pri nvidii je to mislim da od serije 5XX naprej, pri amdju pa od 5xxx.
Sicer pa glej za kakšno GeForce GTX 660 ali Radeon HD 7850. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Loops Neznanec

Pridružen-a: Sob 02 Mar 2013 20:46 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Koroška-Mb
|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dejstvo je, če se ti ne mudi,potem počakaj,saj na pomlad pride nvidia z novo 7xx serijo in cene obstoječih padejo.
Kot drugo dobro je vedati ostalo konfiguracijo,..plata, cpu, ram, napajalnik.
Ker neskladen sistem tudi ne reši vsega samo z grafiko.
Sam sem imel pred leti podobne kartice tvoji 1950xt,1950xtx,8800gts,8800gtx.Zdaj pa še furam na 580gtx,prav z razlogom sem preskočil serijo 6xx(gtx670), ker sam prehod na drugo serijo je opazen,ne pa z vau efektom.Pa tudi omenjen gtx580 mi čisto vse poganja na 100% pri 1920x1200.
Glede na to da imaš vrjetno lga775 in sistem c2d,če si na intelu bi na tvojem mestu nadgradil kaj v slogu gtx 580 ali 590.Ker zaradi visokih frekvenc vodil in jedra ter pomnilnika,ponujata ogromno surove moči(pixl rate),če uporabljaš visoke frekvence, cenovno pa sta tudi okoli 200€ dobi takšna kartica.
Drugače pa vseeno best buy ti je gtx670 ali sli gtx670 ,ki je cenovno cenejša od gtx680 a jo poje na celi črti za 20-30%. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stromarpepi Član

|
Objavljeno: Pon Mar 04, 2013 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Najlepše hvala za odgovore. Ne mudi se mi ne, le informacije zbiram če se mi sploh kaj splača nadgrajevat. Ostale konfiguracije so sledeče:
cpu intel quad core q8300
ram 2x 2G
matična je ravno "nova" ASRock ker mi je stara gigabytova šla pred pol leta rakom žvižgat.
Napajalnik...huh ne vem več kateri je, bi moral fizično preveriti...
Sedaj pa le na plano To da z izidom nove serije stare ene padajo se strinjam. Zato pa sem trenutno pri zbiranju informacij.
Najbolj me je razjezil Crysis...igral sem 1ko in 2ko...sedaj pa cel vesel, da je po dolgem času prišel novi del na plano. In seveda sledilo je razočaranje...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur