www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

lcd monitor-tv

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elektrobum
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Aktiv.: 0.87
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 12:25 am    Naslov sporočila:  lcd monitor-tv Odgovori s citatom

Kaj menite kako se obnesejo lcd-ji ki
imajo vgrajen tv tuner poleg tega pa so
namenjanji tudi kot računalniški monitor.

Se pri tem zgubi lastnost monitorja oz.
tv-ja.. v primerjavi če bi kupil posamezno ?

Ciljam pa na kaj takšnega :

http://www.mimovrste.com/artikel/2650014321/monitor-led-lcd-27-lg-m2752d-led-ips-m2752d-pz
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.49
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če nisi ravno eden od tistih, ki že na uho slišijo, ali imajo njihovi činči v Hi-Fi ju pozlačene kontakte ali ne, potem boš s tako zadevo čisto zadovoljen. Vsaj jaz sem.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da ne. Nenazadnje je razlika v imenu "monitor" in "TV" samo v velikosti - do nekje 27 do 30 col se jim reče monitor, nad tem pa TV. Vsak TV ima ponavadi tudi vhod za PC.
Sestra ima zelo podobno zadevo, le od Samsunga. Je čisto zadovoljna, jaz pa bi težko rekel kaj proti funkciji monitorja, ravno tako ne morem reči da TV kaj slabše "vleče" od drugih TV-jev. Če ti je 27 col velikost slike (za gledanje TV) dovolj, potem samo gasa. Imeti tako velik monitor je pa itak zakon!!!
Zvočniki pa itak v takih TVjih niso ravno čudo tehnike, tako da če želiš boljši zvok pač kupiš neke spodobne računalniške zvočnike in priklopiš, pa je.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Nejc88
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 23 Feb 2013 17:51
Aktiv.: 0.06
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam nekaj podobnega samo, da je od Samsunga. Ni neke razlike, kot če bi imel posamezno, le da mi zavzame manj prostora.
Razen tako kot je pred mano napisal protoncek, zvočniki niso nekaj posebnega, tako da ob uporabi računalnika uporabljam zvočnike od glasbenega stolpa.
Nazaj na vrh
elektrobum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za dosedanja mnenja...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo v razmislek: glede na dejstvo, da kupuješ tudi TV, razmisli, kako velik ti gre tja, kjer ga misliš imeti in iz kakšne razdalje boš gledal TV. Namreč, če kupiš recimo 32 colsko TV bo enako dobra tudi za PC monitor...za računalnik ni tako kritično, pri gledanju TV-ja je pa hitro majhno - posebej če gledaš oddaje, ki niso 16:9 format. Jaz namreč sovražim raztegnjene obraze in take oddaje gledam v originalnem formatu, kar pomeni črna črta levo in desno, slika pa je potem ustrezno manjša. Je pa seveda v tem primeru kupiti Full HD TV, zaradi PC ločljivosti. Jaz se namreč ne bi prav nič branil 30 colskega monitorja (zdaj imam 27), če ne bi bil ohoho denarcev (v poštev zame pride namreč izključno IPS matrika).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elektrobum
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala - protoncek

Namensko ga imam več uporabljati za monitor, če se pa kakšna oddaja / film "zalušta" pa samo obrnem monitor in se zleknem na kavč in od glave do monitorja je cca 2,5m. Do sedaj sem to prakticiram z 17" in ja .. malo nerodno vse skupaj izpade ampak gre. Je pa treba tudi vzeti v zakup, da ne potrebujem neki visoke kvalitete oz. zahtevne postavitve plus oddaje - film v dvd / full hd formatu se zadovoljim kar Xvid avi...no ja tiste raztegnjene slike tudi sam sovražim ampak ja se da nekoliko popravit a je zato manjša slika(rob) na koncu

Nekaj bi še vprašal, glede na to da si omenil 32" kot monitor ..
jaz sem vedno imel monitor (do sedaj max 17") v oddaljenosti cca. 60cm

In če bi ga nadomestil z 32" a bi bilo kaj narobe seveda na daljšo obdobje glede zdravja seveda... da "bulim" v razdalji 60 cm na 32" ?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Misliš LCD? neeee....škodljivi za oči so bili CRT-ji, pa še to menda nikoli ni bilo dokazano z raziskavami, vsaj do te mere ne, da bi kdo oslepel ali kaj podobnega.
Današnje LCD-je se gleda z razdalje od cca 1x do 2.5 kratne diagonale, a je to bolj zaradi občutka efekta, ne zaradi zdravja. Npr. 3D filme se gleda bolj od blizu, da pride 3D efekt bolj do izraza.
Itak je strmeti v eno točko dalj časa nezdravo. Menda je priporočljivo vsake toliko časa pogledati stran, nekam v daljavo, malce zapreti oči in potem gasa naprej.
Sicer je odvisno od človeka, ampak meni se zdi velik monitor zakon. Ker imaš lahko več stvari odprtih drugo ob drugi, zadeve so večje...če kaj rišeš je površina preglednejša...
Nazaj na vrh
Drago_G
Član
Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12
Aktiv.: 1.63
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam si tudi lastim podoben monitor s TV tunerjem in sicer LG M2380DF in njegovega nakupa nikoli nisem obžaloval. V večini časa služi kot računalniški monitor, ko pa imam čas in je kaj pametnega na TV-ju ga preko sobne antene uporabljam kot televizor.
Glede na to, da v družini nismo ravno najbolj v stiku z moderno tehnologijo ter imamo za glavni televizor velik a že star katodni televizor (ki pa še vedno dela), ne morem ravno najbolj objektivno primerjati mojega monitorja-televizorja z modernimi LCD televizorji, vendar glede na domače potrebe lahko rečem da je najboljši televizor v hiši. Je ravno dovolj velik za gledanje z razdalje 2-3 metre kolikor je oddaljena postelja. Dlje pa itak ne morem iti.
Hkrati pa je dovolj majhen, da nimam težav pri uporabi kot monitorja.

Tvoj model je večji od mojega, zato preveri kako bo uporaben kot monitor. V kolikor ga ne moreš umakniti dovolj stran od sebe, pazi da ga boš lahko videl v celoti brez premikanja glave ali oči. Da ne boš slučajno kupil prevelikega monitorja. Če nisi prepričan, si iz kartona izdelaj 2D model v naravni velikosti in testiraj.
Vsekakor pa se ti splača kupiti takšen monitor. Bolje kot 2 napravi.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 14 Ur