|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.49 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 9:38 am Naslov sporočila: Dostop do POP3 pošte z večih PC |
|
|
Vprašanje za znalce:
Na Telemachu imam mail račun, ki pa seveda ni IMAP, ampak POP3. V zadnjem letu sem se nekako razvadil z Microsoftovim outlook web accessom (Office 365), pri katerem pa me je motilo, da je ob odgovoru vedno zraven tiščal tisti "onmicrosoft.com"
Pošto bi želel pregledovat in urejat vsaj s treh PCjev, od katerih eden ni v lokalni mreži. Poskusil sem dati mapo profila v Dropbox, pa se je zadeva podirala.
Predvidevam, da bi moral na enem od PC-jev (ki teče 24/7) postavit nek strežnik? ki bi pobiral pošto s Telemacha, le to pa naprej delil v varianti IMAP.
Web access pri Telemachu je skrpucalo. Trenutno si pomagam s Teamviewerjem.
Še enkrat na kratko: POP3 nekako predelat na IMAP.
Ideje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.00
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabim nastavitev v klientu, ki omogoča, da pošta ostane na strežniku še določen čas. Seveda je treba to nastaviti na vseh.
Ta čas je odvisen od količine pošte (da ne zabašeš predala) ter časa, v katerem pobereš pošto z vsemi računali (nesmiselno nastaviti 2 tedna, če v roku max. 5 dni pobereš z vsemi pc-ji).
Če pa se poslužuješ načina, ko je določen pc vedno zadnji, s katerim bereš pošto, na slednjemu ne nastaviš te opcije in tako ta pc sprazni predal.
Seveda zadeva ima pomanjkljivosti (recimo na ostalih pcjih nimaš vseh poslanih sporočil ampak le prejete), a meni osebno recimo ustreza (če je treba, v poslano sp. vpišem še samega sebe). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno, naredi gmail račun, ki bo pobiral pošto iz telemacha.
Pol pa imaš na gmail-u IMAP dostop.
Še navodila za IMAP tukaj in pobiranje pošte tukaj. _________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed.
Nazadnje urejal/a mobwap Sre Feb 27, 2013 11:52 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kornjace Član

Pridružen-a: Pon 05 Sep 2011 23:26 Prispevkov: 421 Aktiv.: 2.51 Kraj: Goriška Brda
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Ena opcija je tudi z g-mailom. Seveda če ga uporabljaš. Spet ni neka idealna rešitev, ampak lahko na tvoj račun gmaila nastaviš dodatni račun od telemaha (. Gmail ti potem nekako periodično pregleduje predal in pobira sporočila na svoj server. Je pa tudi opcija, da ti jih samo kopira na tvoj gmail, tako ti še vedno ostanejo na telemahovem predalu... _________________ Failure is always an option. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pri POP dostopu ne da nastavit, da puščajo odjemalci pošto na strežniku?
Videli bi jo potem vsi odjemalci, enega pa pač nastaviš, da ti pošto prenese na tvoj računalnik. (Za arhiv) _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.66 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Feb 27, 2013 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Jaz uporabim nastavitev v klientu, ki omogoča, da pošta ostane na strežniku še določen čas. Seveda je treba to nastaviti na vseh. |
Točno to jaz uporabljam. In deluje.
Ampak, kot rečeno, na vseh vidiš samo prejeto pošto, odposlano bi moral posebej sinhronizirat (če to rabiš, jaz ne). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni