|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
toplakd Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12 Prispevkov: 593 Aktiv.: 3.26 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda da Krokotov kontroler in software ni za Linux
Dejan _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
toplakd je napisal/a: |
Škoda da Krokotov kontroler in software ni za Linux  |
Ehhh, a res morate to vlačiti sem. OS War ?
No pa naj bo!
Še dobro da ni !
Prvega, ki reče drugače odpihnem ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Ehhh, a res morate to vlačiti sem. OS War ?
|
Ne vem kje si ti sedaj videl to?
Nisem nasprotnik nobenega OS, sem pa samo povedal svoje mnenje
in bi mi bilo všeč če bi Krokov program in kontroler deloval tudi na Linuxu
v nativnem načinu (ne preko emulatorja).
Če pa ti v temu vidiš OS War, je pa to tvoj problem. _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ne rabiš kontroler za linux, linuxcnc je kotroler.
Ne vem zakaj bi imel računalnik, in potem preko usb-ja še eno plato kjer je kontroler. Če zadevo poganjaš na računalniku samem do problema sploh ne pride. Jaz laufam emc na mini ITX z atom procesorjem, pa zadeva dela BP.
Ravno pred kratkim sem usposobil emc za pogon linearnega servo motorja, kjer linuxCNC bere položaj linearnega enkoderja, skrbi za komutacijo in krmili/regulira položaj motorja. Pa npr. še en demo projekt z linuxCNC, kjer se lepo vidi kaj vse zna emc: klik. _________________ lp, Klemen
Nazadnje urejal/a trot Sre Mar 06, 2013 7:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem kaj je LinuxCNC in ga z veseljem uporabljam.
Sem pa imel že na testu Krokov kontroler in software in je res bomba.
Par majhnih dodelav še in bo špica.
Linux ni samo LinuxCNC. Če bi lahko uporabljal drug software in kontroler
potem bi uporabljal tudi meni ljubo distribucijo Linuxa.
Dejan _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
toplakd, ne razumem v čem je sploh težava. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.77 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Ehhh, a res morate to vlačiti sem. OS War ? |
Počakaj, da vidimo kaj bo dejal kroko. Če sem si prav zapolnil njegovo izjavo so to izivi, da ga potiskajo naprej.
Nekateri namenoma tudi zaradi zasluška spišejo programsko opremo za čim večjo podporo različnih operacijskih sistemov. Dejstvo je da nimaš samo Windows uporabnikov ampak je tega toliko, kolikor je idej in želja.
Trot, imaš kakšno shemo kako si vse povezal pri servo krmiljenju? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu te čisto razumem, zaenkrat si le sam in se trudiš da program in kontroler delata
kot je treba.
Ko bo pa enkrat v bližnji prihodnosti Plante-CNC zrastel iz one-man-band
v večje podjetje, pa se lahko zgodi marsikaj.
Pustimo se presenetit.
LP, Dejan _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.07 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Če pa ti v temu vidiš OS War, je pa to tvoj problem. |
Torej.
Če tele dve izjave povežemo skupaj je možno samo dvoje.
Ali si ti tako butast, da si najprej izbereš OS, potem pa jokaš, da ni ustreznega programa zanj. Ali pa se gre za OS WAR.
Izberi si.
Vsak pameten človek bo najprej pogledal kaj potrebuje, potem si izbral izmed več možnih variant to kar najbolje zadovolji potrebe. OS je pa potem tisto kar je s strani programa zahtevano. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo22 Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25 Prispevkov: 510 Aktiv.: 2.82 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Velikokrat se sprašujem kako bo na tej zemlji ko se bodo računalniki zgledovali po naši politiki...? _________________ http://www.youtube.com/user/hscncmachines |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Če pa ti v temu vidiš OS War, je pa to tvoj problem. |
Torej.
Če tele dve izjave povežemo skupaj je možno samo dvoje.
Ali si ti tako butast, da si najprej izbereš OS, potem pa jokaš, da ni ustreznega programa zanj. Ali pa se gre za OS WAR.
Izberi si.
Vsak pameten človek bo najprej pogledal kaj potrebuje, potem si izbral izmed več možnih variant to kar najbolje zadovolji potrebe. OS je pa potem tisto kar je s strani programa zahtevano. |
Bi ti odgovoril, ampak se raje ne bom spuščal na tvoj nivo... _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toplakd Član

|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:34 am Naslov sporočila: |
|
|
@volkd: Sem si premislil glede nivoja.
Tudi ti si lahko izbereš med dvema opcijama:
1. si ti kekec
2. ni OS WAR
Pa pozdrav ostalim če se več ne vidimo. _________________ Tukaj bo nekoč moj podpis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
@volkd: Sem si premislil glede nivoja.
Tudi ti si lahko izbereš med dvema opcijama:
1. si kekec
2. nisi kekec.
Pa pozdrav ostalim če se več ne vidimo. |
Ja..o kekcih,....
povedal in razložil sem način izbiranja programske opreme, ti si mi pa vrnil z nivoji.
No vsak kekec, lahko največ pove o sebi.
Sedi in razmisli, kaj vse si povedal. Predvsem je pametno, da malo bolj obvladuješ svoj ego. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Čet Mar 07, 2013 1:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ker imam pri CNCju preslab računalnik (na njem je oskubljen Windows Server 2003), da bi poganjal program za CNC, sem stvar uredil takole:
Računalnik pri CNCju:
- Windows Server 2003 x64 (Pentium 2x 2.2GHz procesor, 2GB RAM)
- PlanetCNC driver za Mk2 CNC Controller
- USB over Network Host
- Radmin Client
Računalnik v moji sobi (primarni), eno nadstropje nižje:
- Windows 8 Pro x64 (navit i7 4x 4.8GHz, 16GB RAM)
- PlanetCNC driver za Mk2 CNC Controller
- USB over Network Client
- PlanetCNC Controller
- Radmin Server
1) USB over Network poskrbi, da jaz na primarnem računalniku "CNC USB Controller Mk2" vidim kot "native" device - kot bi bil priključen v ta računalnik, v resnici pa ga CNC računalnik zgolj deli preko LANa.
2) Radmin je optimiziran in deluje samo v LANu (ne kot TeamViewer). Na CNC računalniku se povežem na primarni računalnik, dam v Full-screen mode in sploh ne vem, da v resnici ne delam na CNC računalniku, ki je zdaj minimalno obremenjen.
3) Krokotov odlično spisan software poskrbi, da CNC in program PlanetCNC Controller delujeta brez vsakršnih problemov in zakasnitev, pa čeprav povezava ni le preko CNC <-> USB <-> PlanetCNC Controller, ampak CNC <-> USB <-> Software <-> LAN <-> Software <-> "USB" <-> PlanetCNC Controller.
4) Čeprav sedim pri CNCju, vse delam na zmogljivem primarnem računalniku. Pa tudi potem, ko začne CNC delati, lahko iz moje sobe (ko na računalniku delam kaj druga) spremljam ali celo ustavim delovanje CNC-ja. Dogajanje pri CNCju pa lahko spremljam tudi preko WebCamere, montirane pri CNC-ju, ki jo prav tako delim s pomočjo USB over Network in se tako izognem raznim komplikacijam z streamanjem videa.
Poleg odličnega delovanja pa sem nad Krokotovim programov navdušen tudi kar se funkcij tiče. Mogoče res ne zgleda tako pregledno, a ima marsikatero koristno funkcijo, ki manjka recimo LPKF CircuitPro programu, s katerim zadnje čase malo več delam. 60% (ali celo več) funkcij verjetno sploh ne uporabljam, sem pa Krokotov CNC z omenjenim programov vseeno uspešno predelal oz. nadgradil v 3D printer.
Lp, Bojan Potočnik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni