|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrInC55 Član

Pridružen-a: Pon 11 Mar 2013 12:52 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 1:06 pm Naslov sporočila: Izdelava ojačevalca za 2.1 sistem?? |
|
|
Pozdravljeni,
Sem nov na forumu in nov na področju elektronike, vendar ko sem kupil od logitecha 2.1 sistem(poceni varijanto) so zvočniki vredu samo nizkotonec ni dosti močan.Zato sem malo gledal in ugledal varijanto da si sam narediš ojačevalec dokupiš močnejši nizkotonec narediš škatlo in stvar rešena...ali pa tudi ne ker sem potem videl da moraš kar obvladati zadevo kar se vezanja kablov in vsega tega skupaj tiče in da ti vse skupaj ne pregori.
Gledal sem pa:
http://dx.com/p/tda7294-2-1-power-amplifier-board-2-x-80w-160w-subwoofer-148860
Sedaj me pa zanima kaj vse še rabim da bi dokončal zadevo.Videl sem da rabim še transformer in pa napajalnik vendar ne vem kakšen za drugo pa ne vem.
Sedaj bi pa rabil pomoč od kakšnega strokovnjaka ki se spozna na zadevo in da mi malo razloži kaj bi rabil in kako da se lotim te zadeve da ne bi kaj zažgal ali skuril.
Glede same škatle in izdelavo le te pa ni problem mi nebi bilo prvič.
Hvala vsem za pomoč.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 1:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za dokončat omenjeni ojačevalnik boš potreboval vsaj še :
- transformator 230/2x24V 500W
- ohišje s primernimi hladilnimi rebri
- ohišje za varovalko primerno za montažo na ohišje
- primerno varovalko
- preklopnik za izbiro vhoda
- gumbe za potenciometre in preklopnik
- stikalo za vklop
- vhodne RCA priključke
- izhodne priključke za zvočnike
- žico primernega preseka različnih barv za ožičenje napajanja
- oklopljen kabel za signalne povezave
- po želji pa še kakšen indikator signala (VU meter), mehki zagon transformatorja (pri 500W toroidnem transformatorju je to skoraj obvezno), zaščita zvočnikov, ...
LP Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni