www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Svetlobno stikalo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tomaz9x
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 20 Mar 2013 9:41
Aktiv.: 0.03
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:42 am    Naslov sporočila:  Svetlobno stikalo Odgovori s citatom

Zdravo,
okoli hiše imam 15 luči, ki jih sedaj vklapljam in izklapljam ročno. Sedaj pa bi rad naredil na način, da se luči vklopijo ko se stemni in izklopijo ko se zdani.
Prosim za kako rešitev in link do kakih proizvodov, ki bi mi to avtomatsko delali.

Hvala

Tomaž
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi se ravno preveč trudil, kaj?
Klik

Pa preseli se v kak bolj civiliziran kraj. Najbrž imajo Butale blokirane internetne povezave do iskalnikov...
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo tudi sijalke z vgrajenim senzorjem svetlobe.
Drugače pa, Google pomaga.

tomaz9x
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 4:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala MadMax!
Pač nisem elektronik oz. električar in o teh stvareh nimam pojma. Seveda sem na netu našel nekaj takih in drugačnih foto stikal. Na tega pa nisem naletel in mi je všeč, ker gre lahko v omarico.

Drugače pa ti tak sarkazem res ni v čast Confused

lp

Tomaž
Nazaj na vrh
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.29
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tomaz9x je napisal/a:

lp

Tomaž

Popravi kraj bivanja v profilu.
Sedaj ti piše privzet kraj. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomaz9x
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala a.Vidmar

lp

Tomaž
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tomaz9x je napisal/a:
Hvala MadMax!
Pač nisem elektronik oz. električar in o teh stvareh nimam pojma. Seveda sem na netu našel nekaj takih in drugačnih foto stikal. Na tega pa nisem naletel in mi je všeč, ker gre lahko v omarico.

Za mojo čast se ne sekiraj, nihče ni všeč vsem.

Elektronik nisi, pismen pa si. Torej bi si lahko prebral pravila in napotke v zvezi s sodelovanjem tukaj. Če še nisi, pa le daj, čimprej!

Sicer pa: dobrodošel! Četudi nisi elektronik, boš zagotovo kdaj lahko tu pomagal nekomu z znanjem, ki ga imaš. Se ukvarjamo z in debatiramo o tudi čem drugem, ne le elektronih Wink
Nazaj na vrh
tomaz9x
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax,
ali senzor, ki si ga predlagal poznaš?
Malo sem gledal in bral navodila pa nisem nikjer zasledil ali lahko avtomatsko izklopi uporabnika ko se pojavi svetloba?
Ima lepo za nastavljat koliko časa naj bo aktiven, ko ga svetloba aktivira, nikjer pa res nisem zasledil ali lahko dela le na svetlobo ali mora na čas.

lp

Tomaž
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tomaz9x je napisal/a:
Malo sem gledal in bral navodila pa nisem nikjer zasledil ali lahko avtomatsko izklopi uporabnika ko se pojavi svetloba?

Si me pa nasmejal, izklopi uporabnika, haha. Laughing

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 4:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poznam.
Ne bodi površen, povsem jasno je razviden način delovanja. Besedni opis bi bolj zakompliciral kakor pa pojasnil delovanje.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 21, 2013 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KLIK
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni