|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zamot1 Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 15:11 Prispevkov: 148 Aktiv.: 0.66
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 6:54 pm Naslov sporočila: W8 VUP retail? |
|
|
Imam na HP licenčno Visto in nameravam kupiti W8 vup retail ki ga ponujajo za cca 60€. Ali je to "u temobrc" in na kakšne težave lahko naletim. PC ima vse pogoje kar se komponent tiče, imam zadnjo verzijo Biosa ne najdem pa - v BIOS u podpore za PAE, NX in SSE2 ki so pogoj za nadgradnjo viste z W8. Prosim za nasvete in komentarje o smiselnosti te "rabote" .
LP Zamot |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Mar 09, 2013 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nakup itak narediš online. Tisti program, ki ga zaženeš itak preveri, če je tvoj PC dovolj dober za nadgradnjo in če ni, ti ne pusti nakupa.
Čeprav mislim da ne bo težav, saj sem jaz brez problema nadgradil XP na osmico na mojem predpotopnem računalniku, ki ima še pentium 4 3.2GHz.
Čeprav si ga malce polomil, ker nisi tega kupil že prej. Do konca januarja je bila osmica namreč samo 30 evrov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zamot1 Član

|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 7:46 am Naslov sporočila: Hvala. |
|
|
Ja kar se nakupa tiče sem res zamočil, na MS slo ga zdaj prodajajo za cca 100€, šmuglerji pa za 60€. Zanimajo me te napolčrne verzije?
Hvala.ž
Zamot |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Mar 11, 2013 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Hm...toliko o redni maloprpdajni ceni 60 evrov. Lepo so nas nategnili...na M$ strani je nadgradnja na win8 pro celo 279 evrov...
polčrno verzijo...misliš iz nelegalnih winsov ? V času akcije je šlo, po moje da gre sedaj tudi...poskusi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2010 15:12 Prispevkov: 288 Aktiv.: 1.62 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Napolčrna verzija je še vedno črna verzija? Sprašujem, ker se mi zdi butasto dajati 60 evrov za nekaj, kar je enako dobro in enako (ne)legalno kot stvar, ki stane 0 evrov. Torej ali bodi pošten in plačaj polno ceno za legalno verzijo ali pa ...
Drugo vprašanje pa je ali se ti splača preiti iz viste na win8. Odkar je šla vista iz "redne prodaje" je minilo že 3, 4 let in računalniki so najbrž napredovali, OS pa prav tako. Vprašanje je kako se ti bo obnašal win8 na starem računalniku. Druga stvar pa je kompatibilnost osmice. Ampak, sam si lastnik računalnika, toda če bi bil moj ne bi šel nalagat osmice na takšen računalnik. Moji znanci celo na novih računalnikih odstranjujejo win8 in jih nadomeščajo s sedmico, ki je zelo dober sistem. Sicer ne toliko kot XP, ampak kar v redu. Osmica pa je po mojem mnenju premalo časa na trgu, da bi bila razhroščena. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 1:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Drago_G je napisal/a: |
....... s sedmico, ki je zelo dober sistem. Sicer ne toliko kot XP, ampak kar v redu. Osmica pa je po mojem mnenju premalo časa na trgu, da bi bila razhroščena. |
Tole je pa povsem subjektivno mnenje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
hm...torej se ti tudi zdi butasto plačati recimo 12.000 evrov za novega polota, če ga lahko zastonj ukradeš? Torej se ti zdi neumno plačati 500 evrov za plašč, če ga lahko v trgovini enostavno ukradeš? Tale tvoja izjava je skrajno neumestna!
Črna, mapol črna, na četrt črna....sploh ni važno. Črna je črna, ukradena, NElegalna!
Pa da gremo nazaj windowsim: resnica je ravno obratna: sedmica deluje dosti boljše od XP-jev. Pa da grem še naprej: če se splača nadgraditi visto? Visto se splača nadgraditi s ČIMERKOLI, saj to je po vseh izkušnjah in testih daleč najslabši sistem, kar ga je microsoft kdajkoli naredil.
Naj ti iz izkušenj povem še da osmica deluje še bolje od sedmice. In prav nič nima tvojih hroščev, saj je to nenazadnje samo dodelana sedmica, kateri je dodano nekaj funkcionalnosti in izboljšv. Ne govorit kar nekaj na pamet!
BTW...kot kaže imaš čudne znance...tole je prvič da sem slišal da nekdo odstranjuje osmico... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Protonček, razlika med krajo polota in "krajo" operacijskega sistema je velika. Če ti ukradeš polota, potem ostane nekdo brez vozila, če pa "ukradeš" operacijski sistem pa ga imata oba-ti in on. Ampak to so filozofske debate in tukaj se mi ne zdi pametno nadaljevati s to debato, ker bo verjetno upravičeno brisana.
Sicer pa ne misli kakšen kriminalec sem, na obeh računalnikih ki si jih lastim imam legalno kupljene operacijske sisteme-Windows 7 na prenosniku ter XP na stacionarcu. Res pa je, da sem že poskušal piratizirati, a le z namenom testa drugega operacijskega sistema. Tako sem recimo že testiral tudi Visto, a sem raje šel nazaj na originalni XP.
Nikakor pa ne bi šel v nakupe polčrne verzije za denar. Rajši vzamem zastonj črno verzijo, če pa me prepriča jo bom kupil. Drugače pa zbrisal in šel nazaj na stari sistem.
Nikjer nisem trdil, da so XP-ji boljši v delovanju od sedmice. Sedmica je presneto dober sistem, ki ima svoje zelo dobre lastnosti. Predvsem za običajnega uporabnika. Če pa gledamo specifiko glede uporabnosti, ko potrebujemo zanesljiv operacijski sistem za podporo programu, ki mora stalno delovati (recimo merilni računalniki v industriji) pa sigurno ne bi šel nameščati sedmice, temveč rajši XP-je ali celo predpotopne win98. V tem smislu sem mislil.
Glede windows8 pa je stanje takšno, da je še nisem testiral in zato govorim z izkušnjami znancev, katerim pa zaupam da vedo kaj delajo. Pač subjektivne izkušnje drugih, mogoče sem to res pozabil povdariti. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.01 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Pa da grem še naprej: če se splača nadgraditi visto? Visto se splača nadgraditi s ČIMERKOLI, saj to je po vseh izkušnjah in testih daleč najslabši sistem, kar ga je microsoft kdajkoli naredil.
|
Apropo gospod, ste pozabili na Windows Me™. _________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.60
|
Objavljeno: Čet Mar 14, 2013 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Drago_G je napisal/a: |
Če pa gledamo specifiko glede uporabnosti, ko potrebujemo zanesljiv operacijski sistem za podporo programu, ki mora stalno delovati (recimo merilni računalniki v industriji) pa sigurno ne bi šel nameščati sedmice, temveč rajši XP-je ali celo predpotopne win98. V tem smislu sem mislil.
|
Jaz tam sploh nebi šel nameščat windowsev  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drago_G Član

|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 1:58 am Naslov sporočila: |
|
|
V teoriji obstajajo resnično boljše rešitve. Žal so v skupni meri tudi dražje.
Zato pa "flikneš" tja en Win98 (kako je to v podjetju rešeno z licencami, nimam pojma, ker to ni moje področje) na en star računalnik, zaženeš doma spisan program v Pascalu in zadeva teče 24 ur na dan, 7 dni na teden (4-izmenska proizvodnja) brez kakšnih težav. V kolikor pa se pojavijo redke težave, itak ni večje nevarnosti od zastojev linije in posledično izpada dohodka. Itak ne krmilimo jedrske elektrarne ali česa podobnega, zato tudi ne podrebujemo 100% (oziroma 99,9% varnosti), temveč mora biti le zanesljivost dovolj velika ter hkrati dovolj kompromisna s ceno. Ne moremo namreč pričakovati od našega domačega programerja pri 52 letih, da bo izumljal toplo vodo. Temveč le dela, kar se obnese in kar zna. In za to so windows 98 več kot dovolj, posebno če zahtevamo še mrežno povezljivost.
Laboratorijski računalniki pa so na XP-jih, medtem ko pisarniški na sedmici. Se pravi se vidi, da je win98 delavni konj proizvodnje, XP nedeljski konj za ježo, sedmica pa paradni konj za preseravanje. Karikirano povedano. _________________ Neumnih vprašanj ni, so le neumni odgovori |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Mobiwap--> moje globoko sožalje, sem pozabil. Recimo da je vista ena izmed DVEH najslabših.
Drago, kraja avta in OS-a je isto. Ko ukradeš avto bo proizvajalec brez njega, oziroma brez denarja (mislil sem krajo NOVEGA, ne rabljenega, saj OS boš tudi nov ukradel, ne rabljenega!). Ko ukradeš OS, bo spet proizvajalec brez denarja. Isto sranje. Če pa se gremo rabljeno: če nekomu ukradeš rabljeno sedmico, bo on seveda ostal brez nje...
Sploh pa ni finta v razliki, ampak v dejstvu, da je to kraja. Pa ne rečem da nobene stvari nimam nelegalno na PC-ju. Ampak ne razglašam to na veliko in ne hvalim se s tem po sistemu: zakaj kupiti, če lahko ukradem...
Uporabljal sem vse živo, Win95, 98, 98SE, milenium, XP, sedmico in sedaj osmico (poleg tega tudi MAC, pa pustimo zdaj njega). Lahko rečem da če hočeš zanesljiv sistem potem sta 7 in 8 popolnoma enako dobri kot XP, oziroma boljši. W98 je sicer bil dober sistem ,a ne tako zanesljiv kot XP, 7 in 8. BSOD je bil tam kar star znanec, medtem ko npr. v letih od izdaje sedmice (sem jo kupil takoj) do sedaj, ko imam osmico nisem dobil niti enega BSOD-ja (če odštejem hardverske napake).
Težko je govoriti o tem, na čem tečejo laboratorijski ali pisarniški PC-ji. Na tistem, kakor so bili kupljeni. PC se ne kupuje vsak teden in ko nekaj kupiš, imaš to in pika. Ne rečem da XPji niso dober sistem, povem le, da je 7 in 8 boljša.
Če je v proizvodnji W98 potem ni zato, ker je tako dober, ampak zato, ker na njem tečejo predpotopni programi, ki ne delajo na novejših sistemih, ali pa pač zato ker ti šef ne bo vsaki dve leti kupoval drug PC, če stari dela. Zakaj misliš da imajo nekateri na CNCjih še vedno Win95 ali celo DOS? NE zato, ker je tako dober, ampak ker stari CNC program ne dela več na novejših sistemih.
Narobe si obveščen glede karikirano povedanega.
Sicer pa, zakaj si ne "sposodiš" zadeve in preizkusiš? To tudi jaz dostikrat prakticiram: najprej si naloži 7 ali 8 s travnika, uporabljaj, pa boš hitro videl ali je res tako obupno zanič, kot ti kolegi pravijo. In če ti je všeč, kupiš če ne vržeš dol. Take "rekla-kazala" izkušnje moraš vedno vzeti s dobršno mero rezerve. Tukaj ni važno, ali ljudem zaupaš ali ne. Nekdo je pač "FAN" enega sistema, drugi pa drugega.
Spotoma... poznam nekaj ljudi, ki prisegajo na MAC in pljuvajo po katerikoli izdaji M$-ja, da so vsi zanič, nesposobni za resno delo... Tem ljudem zaupam in jih poznam, ampak vseeno mislim da v tem primeru nimajo prav.
Poznam tudi kakšnega, ki prisega na Linux in je vse ostalo sranje, pa tudi mislim da nima prav.
Vsak "vozi svoj avto" in ga hvali, pa to ne pomeni da je samo njegov OK, vsi ostali pa sranje, kajne? Takšno mišljenje je zelo primitivno.
Aja...ne vem, kaj točno si mislil okoli polčrne verzije: zadeva ali legalna (torej črna) ali pa nelegalna (torej bela ). Kaj bi bila polčrna...? Izogibaj se sumljivim prodajalcem, če si to mislil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Drejcek Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58 Prispevkov: 82 Aktiv.: 0.44 Kraj: Blagovica
|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Kaj bi bila polčrna...? Izogibaj se sumljivim prodajalcem, če si to mislil. |
Mislim, da je mel Drago to v mislih že v prvem postu. Kupovanje pri sumljivih prodajalcih oz. polčrne verzije je verjetno najbolj neumna stvar še posebej, če se tega zavedaš. Tudi če plačaš ukraden avto je še vedno ukraden in tako je tudi z softwarem, za prodajalca si še vedno lopov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Mar 15, 2013 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
A to še obstaja? Včasih je bilo takih prodajalcev na kupe....zdaj so pa več ali manj izginili, se mi zdi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zamot1 Član

|
Objavljeno: Ned Mar 17, 2013 10:56 pm Naslov sporočila: Tina je zmagala! |
|
|
Ustavte kojne. To kar sem kupil (na Mimo vrste) ima vse znake da je od MS imam ključ in po zagotovilih je to lahko samo nadgradnja obstoječega licenčnega programa XP- SP3, Vista, W7, W8. Je pa to slo verzija, 32 ali 64 bit. Je že instalirana, šlo je dokaj enostavno zdej se pa učim delat z njo, na pru uč je mal "smotana" ampak bo že, sem penzionist in imam čas Za retervo so pa XP na stacionarcu
LP Zamot |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni