|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rajo Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:53 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.30 Kraj: Lblana
|
Objavljeno: Pet Mar 22, 2013 9:50 am Naslov sporočila: Arduino Mega 2560 in stepper driver pololu a4988 |
|
|
Pozdravljeni!
Po navodilih iz te strani http://forum.pololu.com/viewtopic.php?f=15&t=3428&hilit=a4983+guide poskušam skalibrirati ter povezati arduino in pa driver a4988 ter seveda koračni motor.
Zatakne se mi že pri kalibraciji namreč A-meter ne meri nikakršnega toka. Ko pa poskušam zagnati program ki je ravno tako na tej strani pa tudi ni nobenega učinka.
Zanima me če se je že kdo srečeval s temi driverji in kako mu je uspelo pognati servo motor.
Za odgovore že vnaprej hvala.
Lp, Rajko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tkamni Član

Pridružen-a: Sob 31 Jul 2010 22:28 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.13 Kraj: lj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rajo Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:53 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.30 Kraj: Lblana
|
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:29 pm Naslov sporočila: rešeno |
|
|
Pozdrav!
Evo ga problem z driverjem rešen. Po dveh dneh premlevanja o možnih vzrokih za nedelovanje sem ugotovil, da mi je nagajal že narejen kabel ki sem ga dobil poleg naročenega kompleta ramps 1.4. Namreč dve žici (črna in rdeča) sta bili nekje pod izolacijo pretrgani in stvar ni delovala. Ob zamenjavi je stvar takoj speljala.
Pa sem se spet nekaj novega naučil
Lp, Rajko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni