|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kdamjan Neznanec

Pridružen-a: Sre 23 Jan 2013 18:09 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 7:31 pm Naslov sporočila: merilec vrtljajev - obratomer |
|
|
Iščem elektronika, ki bi mi pomagal izdelati preprost obratomer, oziroma merilec RPM, ki bi meril nizke obrate od 0 naprej - nimam visokih obratov - do maksimalno 3000 rpm.
Merilec bi naj bil vgradni (tiskano vezje) digitalni z lcd zaslončkom ali z led svetlečimi številkami. Senzor štetja je lahko ali magnetno stikalo ali IR sistem, da ga le lahko dislociram od same elektronike.
Da sem bolj konkreten. Obratomer potrebujem za preverjanje obratov na mlinu za mletje moke, kjer lahko reguliram hitrost vrtenja. Vendar mora biti število vrtljajev v določenih mejah, odvisno od situacije.
Sicer "stric Google" in ta forum marsikaj ve in marsikaj sem že preučil, vendar kot elektrotehnik in ne najbolj vešč elektronike - in konec koncev tudi razen spajkalnika nimam druge opreme, nimam najboljših možnosti za samostojno izdelavo. KIT kompletov se pa na našem tržišču tudi ne najde - vsaj jaz nisem zasledil.
Če je kdo, ki mi priskoči na pomoč, seveda s protiplačilom pri izdelavi, bom zelo hvaležen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Mar 29, 2013 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tega je na internetu kar nekaj. Namenske industrijske zadeve ima npr. Motrona.
Velleman ima tudi kit komplet obratomerja itd...
Očitno si slabo iskal ali pa sploh nisi. Išči pod tachometer. Verjetno boš z malo iskanja na e-bayu našel kaj primernega. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.64 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni