|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 12:47 am Naslov sporočila: HPLJ 1010 & Win7 |
|
|
Živijo,
HPLJ 1010, priključen na PC preko USB, mi na Win7 ne deluje. Vsi gonilniki se naložijo, kot je treba, nikjer ne javlja nobene napake. Samo ničesar ne natisne. Niti v "spoolerju" ni ničesar, kot bi tiskal nekam povsem v tri krasne....
Sem šel pogledat podrobneje v Control Panel\Hardware and Sound\Devices and Printers\Printer Port Properties in tam najdem dva porta DOT4_001 (priložena slika). Je to normalno?
Poskušal sem že enega ali oba porta odstranit, a reče "The requested resource is in use."
Mi zna kdo svetovat, kaj bi še lahko poskusil?
LP Primož
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
42.01 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Sob Mar 30, 2013 5:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam enak tiskalnik in mi ga je uspelo prepričati, da mi tiska na Win 7.
Najprej sem namestil nek gonilnik, pa mi je printalo samo navadno besedilo (Word, Beležnica), ne pa tudi kakih slik, pdfjev...
Potem sem našel HP Universal Driver, mislim da tega, in mi stvar funkcionira tako, kot mora.
Sem pogledal in imam tudi jaz port DOT4_001, mislim, da je to nek navidezni port, ki ti ga ta driver ustvari.
Mogoče pa nisi izbral pravega tiskalnika pri tiskanju?
LP,
Alex
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihc87 Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58 Prispevkov: 189 Aktiv.: 1.07 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Originalni gonilniki za omenjeno napravo in ta OS pa ne obstajajo?
Generični so velikokrat lahko težava, zato je za starejše naprave velikokrat edina možnost Win XP...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Joe975 Neznanec

Pridružen-a: Čet 07 Mar 2013 12:13 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponovno odpri nastavitve za printer, tam kjer imaš obkljukano lpt odkljukaj in izberi prek usb , pa bi printer moral začeti delati. Drugače ga namesti ponovno ob namestitvi izberi da je priklop prek usb in naredi , da je to tvoj privzeti printer.
Bi moralo delovati, ker imam HP 1210 na Win 7 in deluje brez problemov.
_________________ Vedno se učim, da bom na koncu vsaj malo pameten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
quomme Neznanec

Pridružen-a: Tor 05 Mar 2013 2:24 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Preveri, če imaš zadnjo verzijo USB gonilnikov. Meni je printer normalno prepoznalo, vendar ni hotelo printati dokler nisem naložil novih driverjev.
_________________ If you can dream it, you can do it. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danilo Član

Pridružen-a: Sre 20 Avg 2003 14:57 Prispevkov: 147 Aktiv.: 0.62 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi HP LaserJet 3050 PCL5 driver. Imel sem enake probleme, vendar s tem gonilnikom je vse OK.
Lep pozdrav, Danilo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni