www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Iščem trafo

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Felixxx
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Apr 2013 22:51
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 12:17 pm    Naslov sporočila:  Iščem trafo Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem na foromu.

Pred nekaj časa mi je odpovedal monitor philips brillance 220sw. Odpovedal je napajalni del. Zamenjal sem že tranzistorje in čip v napajalniku tako da imam na vhodu trafota ponovno napetost. Sedaj pa sem ugotovil, da je šel tudi trafo (prava beda).
Problem nastane, da ne najdem nikjer popolnoma nič o tem trafotu, kaj šele, da bi se ga dalo kje dobit. Prilagam sliko trafota.
Kaj mogoče kdo ve kakšna je izhodna napetost tega trafota? Ali pa kje bi se ga dalo dobit. Na netu sem najdo samo dva, en iz rusije in en iz Bulgarije od tam mi pa nekak ni za naročat.
Ima pa v uprabi dva za + in dva za - na izhodu, eden je neizkoriščen.
V mislih sem imel, da bi ga zamenjal z kakim drugim ampak ne poznam karakteristik.
Tak, da če bi kdorkoli karkoli vedel o tem trafotu naj prosim sporoči Smile
Lp

DSC00999.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  58.85 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC00999.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je precej namenska zadeva in dvomim, da ga boš kar dobil. Tudi zato ne, ker tak trafo ne crkne ravno pogosto. Pravzaprav dvomim, da je pokvarjen. Preglej vsa navitja in jih premeri.

V najslabšem primeru ga boš dal kuhat v vrelo vodo za kake 15 min. Lepila bodo popustila. Ti pa ga lahko razviješ in najdeš napako, nato pa ga ustrezno obnoviš.

Felixxx
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 05 Apr 2013 22:51
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem zadevo že premero že, ko je bil priklopljen. Seveda sem mu odklopo izhode zaradi morebitnih napak dalje na sami plati, ker sumim da so šli tudi mosi. No na samem izhodu trafota se ne dogaja nič. Na vhodu ima napetost na vseh vhodih.
Super bi blo če bi vedo vsaj kako napetost je mel na izhodih.

Pa dajte se že naučiti vsaj približno upoštevat pravila !
Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 13, 2013 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz dvomim, da je kriv trafo. Predvsem dobro preveri vezje na primarju. Sekundarnih navitij ne smeš vseh odklopiti, zaradi povratne vezave. Raje odklopi izhode napajalnika (za elektroliti).
Preveri, če navitja niso prekinjena. Potem lahko izmeriš induktivnost. Na primarju bi morala znašati nekaj 100 uH. Če je veliko manj, imaš medovojni stik.
Ali nimaš napisanih napetosti na izhodu? (+5V, +12V)

Podatke ustreznega nadomestka lahko določiš iz frekvence in vseh napetosti sekundarjev, ter obremenitve.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni