www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri CAD program

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 4:31 pm    Naslov sporočila:  Kateri CAD program Odgovori s citatom

Kateri program za risanje 2D/3D priporočate. Sem popoln začetnik na tem in bi rad kaj bol enostavnega za začetek. Bi pa rad kaj "izvozil" na kakšn CNC.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.63
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam DraftSight x64 za 2D , za 3D uporabljam pa Alibre Design .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Cube
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jul 2011 15:09
Aktiv.: 1.49

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 5:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SolidWorks je zmogljiv in relativno lahek za uporabo + na spletu je zanj ogromno literature. Če greš skozi njihove vodiče, boš znal že kar nekaj uporabnega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rajo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:53
Aktiv.: 0.29
Kraj: Lblana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 3:48 pm    Naslov sporočila:  Pro engineer Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Sam sem se tudi pred kakim letom lotil spoznavanja 3D načrtovanja. Na enemu od slovenskih torrentov sem našel Pro engineerja in se ga z velikim strahom in seveda pričakovanji lotil. Moram ti priznati da je program kar obsežen vendar mi ni žal tudi sekunde ki sem jo porabil ob učenju tega programa. Poleg programa sem na istem torrentu našel tudi navodila v slovenščini od profesorja Samota Čretnika. Na začetku se učiš v 2d potem pa nastopi 3d. Loti se ga in ne bo ti žal.
Lp, Rajko
Nazaj na vrh
osmica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16
Aktiv.: 1.59
Kraj: savinjska

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjamem da ti ni žal časa porabljenega za učenje takšnih stvari. Moram priznat, da mi angleščina dela težave in mi slovenska navodila kar veliko pommenijo.
Nazaj na vrh
matjazp
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50
Aktiv.: 0.54
Kraj: Blejska Dobrava

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

besoft je napisal/a:
Jaz uporabljam DraftSight x64 za 2D , za 3D uporabljam pa Alibre Design .

Sem si včeraj naložil DraftSight in mi deluje zelo zanimiv in uporaben. Močno me spominja na AutoCAD - tudi bližnjice in hitre tipke ima podobno.
Če sem prav razumel pogoje je licenca brezplačna? Ali je brezplačna licenca tudi za podjetja? Doubt
Nazaj na vrh
rajo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:53
Aktiv.: 0.29
Kraj: Lblana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 09, 2013 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si zainteresiran za Pro enginerja ti lahko pošlem gradivo v slo, sicer imaš na http://www.bolha.com/knjige-revije-stripi/strokovna-literatura-prirocniki/znanost-in-tehnika/knjiga-pro-engineer-wildfire-5-0-2010-creo-elements-pro-5-0-1273489013.html
več kot ugodno varijanto in to slovenski jezik Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni