www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

spy slušalka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mamba1242
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 18:21
Aktiv.: 0.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 6:43 pm    Naslov sporočila:  spy slušalka Odgovori s citatom

Poskušam sestaviti mini slušako in ne razumem čisto principa delovanja.

http://cgi.ebay.com/Hidden-earphone-spy-gsm-earbud-for-Nokia-exam-saver_W0QQitemZ220532486515QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item3358c2b173

Torej okoli vratu imaš tuljavo - lakirano žico cca. 14 omov ki na podlagi induktivnosti oddaja zvok slušalki. Kot je vidno na sliki oglasa na ebayu je po mojem mnenju dinamičen mikrofon obratno prikloplen da daje zvok. Ne vem pa čemu baterija služi, je možno da je v slušalki še kakšno navitje ki sprejema zvok? Ker tu mi pa res ni jasno na podlagi česa lahko sprejema zvok. Enkrat sem videl odprto slušako in je v notranjosti imela nekakšen mini zvočnik, mini tuljavo ter baterijo, vendar je bilo vse tako malo da nisem mogel nič razbrat kaj piše gor.

Uspelo mi je pa že nekoč izdelat nekaj podobnega samo da si imel v ušesih magnetke ki so na podlagi tresljajev oddajali zvok. Vendar si zraven potreboval ojačevalec pa vseeno ni bil zvok bog ve kaj.

Hvala za pomoč in lep pozdrav Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 6:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj so pa to omi? A to je kakšna posebna veličina, ki jo uporabljate v Butalah? Laughing
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.82
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tuljava za sprejem, en tranzistor za ojačenje, pa direktno na mini slušalko

Nič posebnega
Nazaj na vrh
mamba1242
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tranzistor torej potrebuje napajanje. mogoče lahko priporočaš katerega? v bistvu napetost te mini baterije je 1,5v moje znanje pa dokaj slabo glede elektronike tako da ne vem kaj je potrebno vse pazit pri nakupu tranzistorja. mini mikrofon velja torej? ker takega malega zvočnika še nikjer nisem zasledil.

aja david evo Omega je tak ok Very Happy
Nazaj na vrh
zažigalec
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2008 21:19
Aktiv.: 0.86
Kraj: Vipavski Križ (blizu)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha to boš vrjetno potreboval pri testih za "plonkanje" Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.82
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to se ti ne splača delati, raje kupi

LP
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno bi o samemu principu delovanja tukaj lahko najvec povedal uporabnik andrejj - njegovi kolegi podobne stvari na veliko uporabljajo Wink
Cca. 5 let sem imel gluhega "vajenca" pa sem mu v avto montiral ozvocenje, da je uzival v glasbi - seveda ni slo brez ustrezljivega trgovca v Italiji, ki je nabavil vse potrebno Dancing

mamba1242
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu sem že končal šolo tako da ne rabim zato Very Happy imam že tudi eno slušalko doma vendar bi to rad zgradil zgolj kot hobi ker me pač zanima kako vse skupaj deluje.
Žal pa nisem končal kakšne elektro šole da bi to obvladal v nulo.
Nazaj na vrh
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.74
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 2:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mamba1242 je napisal/a:
Žal pa nisem končal kakšne elektro šole da bi to obvladal v nulo.

Tudi če bi jo. Doma se v štirih letih lahko več naučiš.

Lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mamba1242
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozna kdo kašno dobro teoretično knjigo v zvezi s tem? predvsem da je za začetnike...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni