|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 9:36 pm Naslov sporočila: velikost volframove elektrode za TIG |
|
|
Mi zna kdo povedati kakšen vpliv ima premer elektrode pri TIG? Prebral sem različna mnenja od tega, da je vseeno, do tega, da se debelejša pri nizkem toku ne ogreje na delovno temperaturo. Trenutno imam 2.4mm elektrode, delam pa s 30A toka. Bi bilo bolje imeti tanjšo elektrodo? _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
v podjetju kjer delam se ukvarjamo samo z inoxom in za varjenje uporabljamo samo 2.4mm elektrode(rdeče) varimo pa od 0.8mm do 5mm (redko tudi do 12). Vari se pa samo z DC tokom, nobene frekvence.
Sam raje malce "našponam" amperažo in potem hitreje "letim" po varjencu, seveda odvisno ali so ravni vari ali so kake čudne zadeve.
Opažam pa da se 2.4mm elektroda kar hitro obrabi če je tok visok (170A-kolikor aparat zmore) torej sklepam da se elektroda pregreva in odgoreva.
Me pa tudi mene že nekaj časa muči isto uprašanje, mogoče pa poizkusim varit z 1.6 elektrodo. _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 10, 2013 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam zale in modre elektrode, oboje je z lantanom. Nekako mi ne diši, da bi dobil kakšen kos alfa sevalca v pljuča. Varim majhne koščke, na primer 6mm inox cevke. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tamy Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00 Prispevkov: 97 Aktiv.: 0.51 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Apr 12, 2013 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Je zelo podobno, kot je dejal že Stric Geza.
Sam večinoma uporabljam elektrode debeline 2.0mm, ker je nekako kompromis za vse tisto, kar jaz varim, to pa so debeline od 0,8 pa do 3mm, oz. v mojem primeru med 50 in 130 A toka.
Je pa tako, da za manjše debeline in lepši ter natančnejši zvar uporabljam elektrode debeline 1,6mm. Debelejša je za tok 30A enostavno "predivja". _________________ Clovek se celo zivljenje uci! Tamy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni