www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Minidump datoteka in reset računalnika
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 2:32 pm    Naslov sporočila:  Minidump datoteka in reset računalnika Odgovori s citatom

Imam težavo ko se mi računalnik resetira - ponovno štarta in ob tem ustvari DMP datoteko ki sem jo prebral z določenim programom vendar ne razumem točno vzroka.
Večkrat se to naredi že ob zagonu tik predno je do konca vse naloženo,
kdaj pa tudi med samim delom npr. lahko odpreš internetno stran pa "shodi" računalnik
lahko pa dela tudi po cel dan brezhibno.
Ali se kdo razume v te zapise.

Mini dmp text datoteke.rar
 Opis:
Prilagam datoteko kjer so vsa sesutja od tega meseca od 1.4 pa do 15.4

Download
 Ime datoteke:  Mini dmp text datoteke.rar
 Velikost datoteke:  25.7 KB
 Downloadano:  13 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri mogoče tudi eventviewer kaj je bil zadnji zapis oziroma error pred BSOD in resetom. Lahko ti že tisto kaj pove...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.01
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 15, 2013 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi zagnati kak dober test za RAM, npr. memtest86. Meni namreč izgleda kot poslavljanje enega modula.
Nazaj na vrh
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No danes pa mi je dvakrat ob štartu se resetiral potem pa je v treto delal naprej ok
priloga dve datoteki. Ni pa vedno tako da ga resetira samo ob zagonu se kdaj naredi čeprav redkokdaj da nič ne delaš lahko dalj časa pa ga tudi.
Ne vem če je spomin ker sem imel prej 2x 512 pa mi je naredil isto in sedaj imam 2x1gb ki sem ga imel v drugem računalniku ki je delal brezhibno. Sem pa že nekaj preverjal z memtest86 pa mi v nekaj urah ni nič javil mogoče bi res moral pustit kar čez noč da testira.

Mini041613-01.dmp.txt
 Opis:
Prvič

Download
 Ime datoteke:  Mini041613-01.dmp.txt
 Velikost datoteke:  9.88 KB
 Downloadano:  9 krat

Mini041613-02.dmp.txt
 Opis:
Drugič

Download
 Ime datoteke:  Mini041613-02.dmp.txt
 Velikost datoteke:  5.54 KB
 Downloadano:  6 krat

Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Povsod med drugim piše da ne more naložit sysmon.sys (Unable to load image eamon.sys, Win32 error 0n2). Pomeni da je zadeva lahko softverske narave. Malo pogooglaj za sysmon.sys BSOD, je kar nekaj napisanega. Če ne pa sesuj sistem in ga ponovno naloži.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 5.98
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš nameščen Win7 in NOD, imaš lahko podoben problem kot tale ...

EDIT: Eh, kakšna sedmica..... poglej raje rezultate iskanja ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

6dan8 je napisal/a:
Če imaš nameščen Win7 in NOD, imaš lahko podoben problem kot tale ...

EDIT: Eh, kakšna sedmica..... poglej raje rezultate iskanja ...

Gre za WinXP_SP3
preveril disk in je ok, preveril z antivirusnim in z mailwaere pa je vse ok
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 16, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer ne rečem, da ni problem v hardware-u, ampak če ti AV program in antimalware nista javila nič, to še ne pomeni da nič nimaš. Meni se je že zgodilo da dva-trije anitmalware programi niso zaznali nič, pa je vseeno ven metalo, dokler nisem na sveže namestil sistema. Itak je to najhitreje. Iskanje napake je lahko zeloooo dolgotrajno in tudi dostikrat le delno uspešno, če sploh kaj.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odstranil sem antivirusni progran ESET Nod32, sedaj mi že več kot teden dni dela brezhibno. Moram pa naložit enega drugega antivirusnega, ker sem trenutno kar brez
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ahhhh, kje so časi, ko je kraljeval nod32. Se mi zdi da je šlo od verzije 3 samo še navzdol. Zadeva danes ni niti senca tegw, kar je bil včasih, čeprqv nekateri trdijo, da je bil včasih na prvem mestu zato, ker so program prilagajali testnim razmeram...
Jaz sem na sedmici imel microsoft security essentials, zdaj v osmici imam pa isto, le da je že vgrajen v sistem. Itak je ZKP verzija 3 pika 5 daleč najboljši antivirus, kot pravi Darko.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, imam Nod32 že leta in nikoli nisem imel težav z njim.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, ravno zarado omenjene ZKP, ki vedno teče v ozadju...poznam ljudi, ki nikoli niso imeli nič drugega na PC ju kot ZKP, pa tudi niso imeli težav.
Nazaj na vrh
osterklin
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
Hmm, imam Nod32 že leta in nikoli nisem imel težav z njim.

Jaz tudi ne ko je deloval še Nod32 2.7 , sedaj pa ni več podpore zanj
sedaj sem pa imel 4.2.7.. pa ga mi je začel "srat" sem ugotavljal kaj je narobe potem pa odstranim Nod in vse Ok
Nazaj na vrh
mrsmok
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50
Aktiv.: 0.31
Kraj: Gorenja vas

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš doma še kakšen prost disk, potem zamenjaj disk in nanj namesti Windows. Boš videl če bo potem delovalo. Sporoči.
Nazaj na vrh
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čeprav nerad vprašam, ker bom izpadel kak bedak, ampak vseeno - kaj hudiča (po angleško WTF) je ZKP?
Včasih sem pod to kratico poznal Zložbo kaset in plošč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni