www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj je to za en konektor?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.66
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 11:34 pm    Naslov sporočila:  Kaj je to za en konektor? Odgovori s citatom

Odprl sem neko USB wifi kartico za predelavo/modificiranje in opazil, da omogoča uporabo externe antene preko določenega konektorja. Gledam še druga RF vezja in opazim, da se vsepovsod uporablja IPEX konektor - tega se preko koaksialca poveže na RP-SMA konektor na zunanje ohišje. Tu gor pa se potem privije zunanja antena. Vredu, naročim tak pigtail in ugotovim, da na mojo wifi kartico ne paše. Pogledam malo bližje in opazim, da se konektor na PCBju razlikuje od ostalih.

Torej kaj je to za en konektor na sliki? Zgleda zelo podoben, vendar pa nima notranjega pina ampak votlino.

lp

konektor.jpg
 Opis:
Neznani konektor
 Velikost datoteke:  627.08 KB
 Pogledana:  18 krat

konektor.jpg

sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 4:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno sprašuješ o tem . Nižje v specifikaciji boš videl da je to NYLON 46 (UL 94V-0) ohišje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda že pravi, samo ne najdem na googlu nič pametnega pod temi ključnimi besedami. RF Switch, nylon 46, UL 94V-0, PBE-B128362, itd. Pa ima tale konektor dejansko kakšno ime (kot ga ima npr. i-pex)?

Vidim, da piše RF switch - sedaj sem pa zmeden. Ali je to konektor za anteno ali stikalo??? Think

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imam prav je tole konektor za anteno....
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saran je napisal/a:
Vidim, da piše RF switch - sedaj sem pa zmeden. Ali je to konektor za anteno ali stikalo??? Think

Oboje, konektor s stikalom.
Ko vtakneš moški konektor, se prekine povezava do antene na tiskanini.

Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 17, 2013 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem po nekaj časa spet malo brskal.
Očitno se mu reče kar "MINI RF" konektor, če bo še koga zanimalo.

lp

Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.08
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 30, 2013 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak konektor ima tudi Asusov 3g modem. Sem bil v isti dilemi in naročil u.fl pigtaile in seveda ne pašejo. Pa kolikor gledam tudi za ta Mini Rf ne najdem pigtaila na rp-sma.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Saran
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 30, 2013 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, sva že dva.

Jaz sem želel tisto WiFi kartico na prvi sliki predelati tako, da bi uporabljala zunanjo anteno. Ker nisem bil pozoren, sem naročil 10 pigtailov IPEX na RP-SMA s kitajske, pa seveda ne pašejo. Nato sem internet skoraj obrnil navzven in nikjer našel primernih pigtailov za tale konektor.

a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 01, 2013 8:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bo v pomoč:

Je tak MURATA

Če je potem iščeš pod I-PEX

I-PEX na eBay

o33e.pdf
 Opis:
Murata pdf

Download
 Ime datoteke:  o33e.pdf
 Velikost datoteke:  101.63 KB
 Downloadano:  1 krat

Nazaj na vrh
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.08
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 01, 2013 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

I-pex ne ustrezajo, kolikor gledam slike so praktično enaki kot u.fl. Konektor na tiskanini nima pina ampak luknjo, potem pa je vmes do zunanjega dela konektorja še neka plastika, ki onemogoča priklop u.fl konektorjev.

Glede na tale PDF http://www.murata.com/products/catalog/pdf/o33e.pdf pa je ta konektor namenjen le za umerjanje (measurment probe).

http://www.ebay.co.uk/itm/Murata-RF-Test-cables-MXHQ87WA-coax-Microwave-probes-to-fit-MM8030-2610-/271193343594?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item3f2462066a
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni