|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Sre Maj 01, 2013 8:10 pm Naslov sporočila: hp nc6400 in baterija |
|
|
Na notebooku mi baterija počasi popušča. Le redko se napolni na več, kot 60% in potem ne zdrži dolgo.
Ali obstaja kaka možnost oz. trik, da jo napolnim na 100%?
Po mojem mnenju bi zaradi starosti morala prej opešati, ampak napolniti bi se vseeno morala na 100%- ali se motim?
Hvala,
lp
Robi _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Klemeen Član

Pridružen-a: Pon 29 Apr 2013 15:22 Prispevkov: 32 Aktiv.: 0.22 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 01, 2013 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z "rekalibracijo" si zagotovo že poiskusil (praznjenje in polnjenje do konca).
Predvidevam da notebook ni več v garanciji in je možnost odpreti baterijo in izprazniti ter ponovno napolniti vsako celico posebej. S tem bi izničil razliko med posameznimi členi - celicami v bateriji.
Poznati moraš tip celice (NI-MH, Li-ion, ...), da celic ne izprazniš predaleč, za polnjenje pa je dobro uporabiti kak soliden polnilec (če ga nimaš ga ima zagotovo kak prijatelj modelar)
Lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 01, 2013 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni-Mh celic v računalnikih kakor vem že zelo dolgo ni več.
Tudi, če se napolni z zunanjim polnilcem, bo verjetno pomagalo samo do prvega polnjenja. Namreč nad polnjenjem in praznjenjem bedi BMS, ki je pač poračunal tako vrednost in ga brez preprogramiranja verjetno ni mogoče prepričat v kaj drugega... _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.95
|
Objavljeno: Čet Maj 02, 2013 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Celice sem pomeril in je razlika samo 0,02V.
Sem ga včeraj izpraznil do konca in potem ugasnjenega napolnil- prišlo je do 86%.
Torej to pomeni, da je baterija proti koncu in ni možno kaj spremenit? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni