www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kateri kompaktni fotoaparat - 2013

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.90
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 12:21 pm    Naslov sporočila:  Kateri kompaktni fotoaparat - 2013 Odgovori s citatom

Kupujem kompaktni fotoaparat pa me zanima kaj predlagate v rangu ~150€.

Zanimiv mi je recimo Nikon S6300. Kaj je potrebno paziti pri izbiri?

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.04

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. čimvečja leča! sicer bo v slabših/temnejših pogojih slika hudo zrnata, pa še barvna aberacija ti zaserje sliko.
2. hitrost: a) hitrost vklopa, b) hitrost ostrenja in samega slikanja.
3. tvoje ostale preference: velikost, teža, cena, kvaliteta zaslona, tip baterije, enostavnost/avtomatizacija slikanja (point-and-shoot za trotlne)...

Odvisno še od namena slikanja pride še kaka zahteva, ki se jo zdaj ne spomniš, te bo pa žulila čez teden ali dva.

Kar se 1. tiče iz prve roke, mi je še dandanes žal, da sem (sicer 2 leti nazaj) moji kupil Canon Ixus 130 , ker sem gledal predvsem majhnost in hitrost...

Je pa res, da v rangu 100÷200EUR ni pričakovati hude znanosti. Za kaj pametnega pa takoj rabiš 400+, pa še kriteriju majhnosti se je treba vsaj deloma odpovedat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.95
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pentax mislim da je idiotziher. Sem kupoval novo spominsko kartico in zato je treba vzeti staro zraven za vzorec. Kako jo dobiti iz aparata ? S prsti: ne gre, drsi. Z nohti z vso močjo, toliko da mi ni noht odstopil: ne gre. A se je kje zataknilo ali kaj...
"Na srečo" sem imel v avtu eno sponko za papir - jo poravnam in s tako pripravljenim orodjem končno zbezam kartico iz fotoaparata. Bravo, pametno. Potem pa se mi posveti: potisni kartico da naredi klik.... Brick wall
V glavnem - mehanizem za vstavljanje/izvlečenje kartice še vedno brezhibno deluje. Hvala Pentaxovemu konstruktorju, da je zadevo naredil for dummies, lahko pa bi tudi na ohišje vtisnili napis PUSH.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni