|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.90 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Maj 03, 2013 12:21 pm Naslov sporočila: Kateri kompaktni fotoaparat - 2013 |
|
|
Kupujem kompaktni fotoaparat pa me zanima kaj predlagate v rangu ~150€.
Zanimiv mi je recimo Nikon S6300. Kaj je potrebno paziti pri izbiri?
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.04
|
Objavljeno: Pet Maj 03, 2013 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
1. čimvečja leča! sicer bo v slabših/temnejših pogojih slika hudo zrnata, pa še barvna aberacija ti zaserje sliko.
2. hitrost: a) hitrost vklopa, b) hitrost ostrenja in samega slikanja.
3. tvoje ostale preference: velikost, teža, cena, kvaliteta zaslona, tip baterije, enostavnost/avtomatizacija slikanja (point-and-shoot za trotlne)...
Odvisno še od namena slikanja pride še kaka zahteva, ki se jo zdaj ne spomniš, te bo pa žulila čez teden ali dva.
Kar se 1. tiče iz prve roke, mi je še dandanes žal, da sem (sicer 2 leti nazaj) moji kupil Canon Ixus 130 , ker sem gledal predvsem majhnost in hitrost...
Je pa res, da v rangu 100÷200EUR ni pričakovati hude znanosti. Za kaj pametnega pa takoj rabiš 400+, pa še kriteriju majhnosti se je treba vsaj deloma odpovedat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.95 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Maj 04, 2013 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pentax mislim da je idiotziher. Sem kupoval novo spominsko kartico in zato je treba vzeti staro zraven za vzorec. Kako jo dobiti iz aparata ? S prsti: ne gre, drsi. Z nohti z vso močjo, toliko da mi ni noht odstopil: ne gre. A se je kje zataknilo ali kaj...
"Na srečo" sem imel v avtu eno sponko za papir - jo poravnam in s tako pripravljenim orodjem končno zbezam kartico iz fotoaparata. Bravo, pametno. Potem pa se mi posveti: potisni kartico da naredi klik....
V glavnem - mehanizem za vstavljanje/izvlečenje kartice še vedno brezhibno deluje. Hvala Pentaxovemu konstruktorju, da je zadevo naredil for dummies, lahko pa bi tudi na ohišje vtisnili napis PUSH. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni