|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 1:26 pm Naslov sporočila: Google sporoča: Če ga uporabljate, ne pričakujte zasebnosti |
|
|
.....Vir težav je lani spremenjena Googlova politika zasebnosti. Če je imela prej vsaka Googlova storitev svojo politiko zasebnosti in so bile storitve ločene, so podatki o uporabniku od takrat združeni. V praksi torej avtomatiziran sistem združuje podatke o uporabniku, ki jih nabere v brskalniku, Gmailu, Youtubu, Picasi, aplikacijah Maps in Docs ter storitvi Google+. Ko to združijo s podatki o imenu, priimku, naslovu uporabnika, IP-naslovu uporabnika, zgodovino brskanj, podatki, ki jih zberejo piškotki, in preberejo še imenik kontaktov uporabnika, Google o uporabniku ve skoraj toliko kot on sam ali celo še kaj več. .....
Več in vir 24ur.com _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Avg 14, 2013 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nič pretresljivo novega, oz. nekaj kar nebi bilo že večkrat predebatirano in opozorjeno.
Sej zraven se dodajo tudi podatki z android telefonov in še česa... _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz do neke mere še vedno trdim da google ve o meni toliko, kolikor sem jaz neumen. Mar je za upoorabo recimo e-maila nujno vpisati datum rojstva? Pa naslov? In podobno kramo? OK, če je vpis nujen, pač vpišeš 1. 1. 1900, pa je problem rešen, za naslov pa pod brezami 15. Ena izmed večjih neumnosti se mi zdi tudi kompleten vpis vseh podatkov ( do številke modrca) v ksihtknjigo...
Ja, za IP, zgodovino brskanja itd, tukaj je druga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Bi kdo imel Google Toilet? Zastonj je!
http://www.youtube.com/watch?v=GLoVtbKL1fk
Ti da misliti... _________________ Time is like a fuse, short and burning fast |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
protoncek Za google tvoj rojstni datum in naslov niti nista zanimiva, ampak so bolj zanimive tvoje brskalne navade, tvoji interesi in drugo. Polek tega, tudi če misliš, da s tem, ko vpišeš napačen rojstni datum, da prelisičiš google se motiš. Zakaj? Dve leti zapored recimo dobiš na isti dan kup čestitk za rojstni dan ... evo pa je nov podatek. Nekomu v mailu napišeš kako pride do tebe, ali pošlješ naslov za garmin, pa je že naslov.
Podatki, ki jih uporabnik sam servira ob vpisu v neko storitev so tam bolj tako, da se uporabnik predstavi drugim uporabnikom, ali pa da se zadosti zakonskim potrebam (npr navedena polnoletnost), za google imajo pa bolj posredno vrednost.
Naša prednost (slovencev) je zaenkrat mogoče le ta, da se na naš jezik ne tako osredotočajo kot npr na angleščino in zaradi tega kakšnega podatka iz mailov recimo ne izluščijo, je pa vprašanje časa koliko bo to še tako. _________________
Pravilo št. 1: Pišite slovensko, velja za vse.
TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
protoncek Za google tvoj rojstni datum in naslov niti nista zanimiva, ampak so bolj zanimive tvoje brskalne navade, tvoji interesi in drugo. .... |
Se popolnoma strinjam. Rojstni datum je dostikrat v pomoč pri pozabljenem geslu. Sam rojtni podatek pri vseh spletnih registracijah vedno pravilno vpišem ravno zaradi prej omenjenega.
Res, google zbira brskalne navade uporabnikov. Reklamo, ki jo vidite zraven sporočila v spletnem vmesniku pošte se skoraj zanesljivo nanaša na vsebino sporočila.
Google shranjuje spletno zgodovino posameznega uporabnika https://history.google.com/history/?hl=sl Mislim, da je storitev po defaultu vključena!
Enako to dela Youtube pa verjetno še kdo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.75 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, to je to za ta denar. Zadeva je zastonj, torej google mora nekje dobiti denar.
Sicer osebno sploh ne uporabljam googla. Račun imam, ga tudi preverjam (ne vem, zakaj), a preko njega sem v vsem tem času mogoče poslal tri malie, pa še te tri zato, da sem preveril, če račun deluje. Uporabljam mail preko moje domene in od T2. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, da ne bo samo google kriv vsega. Tudi vaš mobilni operater pozna vaše podatke, lokacijo, navade in veliko drugih stvari. Internetnioperater tudi pozna vaš navade... Da ne omenjam elektro podjetij s pametnimi števci in trgovcev, ki poznajo vaše navade. Tudi banke vedo, s kom poslujete itd.
Nenazadnje, tudi ta forum pozna marsikaj o meni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, jaz si s tem ne delam nobenih težav. Človek je svoboden, ko nima kaj skrivati. No, še bolj svoboden je, ko nima ničesar (a takrat je lahko tudi lačen...)
Včasih me sprašujejo, če me ne moti, da cel svet na APRS mapah vidi, kje se nahajam? Zakaj pa bi me, če ničesar ne skrivam....
Gugl naj kar zbira, po moje pa se je najlažje skriti v miljardni množici ljudi. Boljša opcija na zemlji je le še ocean. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer pa, zakaj bi morali nekaj vedeti o meni, če nimam kaj skrivati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://piratebrowser.com/ zdravilo _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Avg 15, 2013 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj naj bi ta aplikacija delala? Necenzoriran pretok informacij? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pero46 Neznanec

Pridružen-a: Ned 04 Mar 2012 1:32 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Avg 16, 2013 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Sicer pa, zakaj bi morali nekaj vedeti o meni, če nimam kaj skrivati? |
To je zaradi tistih ki skrivajo! in pol od nas "pridne" mečejo v isti koš  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ISScyborg Neznanec

Pridružen-a: Čet 29 Avg 2013 15:10 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Joomla
|
Objavljeno: Čet Avg 29, 2013 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja za "nalaganje" virusov:) Imel bo hiter dostop do najbolj priljubljenih piratskih portalov.
Ma tu ni zasebnosti že dolgo časa ne, pred kratkim so nekje objavili čalnek, da je Facebook posredoval tudi Sloveniji podatke o štirih FB računih(zahtev je bilo 8)
Zanima me čemu je bil sprejet potem zakon o zasebnosti pred časom? Da živcira uporabnike, ko na vsaki strani dobijo sporočilo ali se strinja glede piškotkov ali ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni