www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

RFID antena

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miha_m
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Nov 2011 15:39
Aktiv.: 0.07
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 10:25 am    Naslov sporočila:  RFID antena Odgovori s citatom

Naredil bi PCB anteno za RFID 125KHz sistem.
Doseg antene bi bil nekje do 4cm.
Antena bi bila krožna oz pravokotne oblike dimenzij tam okvirno do 60mmx60mm.
Prosil bi za nasvete, kakšne enačbe za izračun dimenzij, lastnosti itd ?

Hvala, Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.50
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče tole?
Drugače pa Google vrne ogromno zadetkov na vprašanje "RFID antenna".

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tuljave s potrebno induktivnostjo, reda velikosti par mH, ne moreš spraviti na tako majhno tiskanino. Verjetno je največ kar bi šlo reda 20uH, tuljava pa bi bila po vsej površini ploščice.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 2:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dokument, ki ga je prilepil Jaka se bolj nanaša na frekvenco 13.56MHz. Za 125 kHz pozabi na PCB anteno, kot pravi borber. V realnosti je antena narejena s kar nekaj ovoji, ne samo z enim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredil sem kar nekaj rfid sprejemnikov. Za 125khz na tiv ne bo šlo. Bistvo sprejemnika je ravno antena. Že par ovojev premalo ali preveč se pozna na kvaliteti sprejema.

Izgled antene, ki sem jo vdelal v dozo - za vhod v kurilnico. Kartico sprejema na kakih 15cm. Imam jo v denarnici v žepu. Prislonim žep. Obesek ima krajpi doseg - kakih 5cm.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 14, 2013 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem kupil kar *PODOBEN* modul, ki ima anteno že v kompletu. Kot pri Silvu ima antena kar precej ovojev. Če narediš veliko ovojev tanke žice oz. dobiš že narejeno anteno debeline 1-2mm lahko pomontiraš na PCB brez večjih težav.

Meni ta priložena antena deluje odlično skozi stiropor in fasado pri vratih. Za tako montažo sem se odločil čisto zaradi estetike. Uporabljam pa obeske (te modre kitajske).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> VF tehnika in sistemi radijskih zvez Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni