|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 355 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 9:32 am Naslov sporočila: DVB-T sprejem in pašni pastir |
|
|
Doma imamo konje, ki se pasejo na ograjenem pašniku, razdeljenem na več delov. Po vklopu pašnega aparata starejše izdelave, se mi pojavlja motnja na DVB-T sprejemu ob vsakem impulzu pašnega aparata.
Pašnik se razteza okrog hiše. Sprejemna antena je Iskra UHF 91x .
Pašni aparat je brezhiben, kot zanimivost pa naj povem, da ima zaporedno s sekundarnim navitjem visokonapetostnega transformatorja vezan 4uF/400V kondenzator na zemljo, oz. na "GROUND" sponko.
Zanima me, če obstaja način, da to motnjo sprejema tv signala ob impulzu pastirja eliminiram. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 11:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali je pastir priklopljen na napetost 230V in, če ja potem poskusi na drugi vtičnici, ne na isti kot imaš sprejemnik priključen.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skopaj boljšo ozemljitev. Sonda naj bo debela in čimbolj dolga ter globoko ukopana. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1908 Aktiv.: 8.03 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še dobro, da nimaš IP-TV in zračnega kabla
Če imaš ozemljitev priključeno na npr. strelovod ali ozemljilo hiše vkoplji svoje ozemljilo bolj proč od hiše tako kot ti je svetoval kobranka.
Sam se bolj ukvarjam z IP-TV in v nedeljo zjutraj sem se peljal skozi Srečkotov kraj ter v enemu ovinku opazil ograjene ovce. Ženi sem dejal: Boš videla, da bo gospodar najkasneje do torka prijavil kockanje.
Napaka je bila že v ponedeljek zjutraj pri meni, čeprav vsako leto napišem, da povzroča motnje strankin pastir in tudi stranki to vsako leto parkrat dokažem.
Do prvega snega ne bo miru - letos mi je vreme naklonjeno  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.86 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno lahko poslušam 2 , so pa bili že tudi 4 hkrati priklopljeni od nekaj metrov stran do 100 m , pravi orkester, se da motnje nekoliko zmanšat z kakšnim filtrom, Imam pa doma še aparat, na katerem se da tudi zmanšat ali povečat učinek, na začetku paše sem dal običajno močneje, potem ,ko so se živalce umirile pa na manjši učinek, s tem tudi manjše motnje . Morda poizkušiš aparatu dovajat manjšo napetost, morda potestiraš, da bo še učinek zadovoljiv , in mogoče se motnje umirijo na znosnejšo raven ? _________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bom pomagal avtorju me pa vseeno zanima. Kako lahko moti preko ozemljitve, če pa 3/4 današnjih sobnih naprav sploh nima ozemljitve, razen če se motnja nadaljuje po ničli? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 7:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm, pašni aparat in TV sprejemnik sta na ločenih fazah (imam 3f dovod električne nergije). Sama hiša nima ozemljila, instalacija je izvedena z ničenjem.
TV sprejemnik in pašni aparat sta brez ozemljitvenega vodnika na vtikaču.
Ozemljilo pašnega aparata je pocinkana cev 3/4 cole, dolga dober meter, zabita v zemljo in povezana preko kontakta z vijakom na 2,5 kvadrat pletenico, ki gre na "GROUND" sponko.
Naj povem, da lansko sezono teh problemov ni bilo...
Torej, trenutno lahko poskusim samo z boljšo izvedbo ozemljila?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radio48 Član

Pridružen-a: Čet 13 Dec 2007 17:23 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.00 Kraj: Starše
|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Preveri (in ocisti) tudi vse spoje na zici pastirja, posebej tam, kjer se ograja odpira in zapira za prehod zivali in drugega.
Lp
P.S: danes imam samo anglesko tipkovnico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

|
Objavljeno: Pet Maj 24, 2013 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom čez vikend pregledal vse stike in samo ozemljitev, pa poročam v ponedeljek ali prej... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni