Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
misac Neznanec

Pridružen-a: Sob 18 Maj 2013 8:36 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 8:50 am Naslov sporočila: President Lincoln ( ostal na oddaji) |
|
|
Lepo pozdravljeni..imel bi vprašanje in pa prošnjo,v upanju da mi lahko kako pomagate. Namreč imam postajo President Lincoln že vrsto let in jo nebi rad izgubil... ,zato se obračam na vas. Problem je nastal nekaj dni po tem ko sem menjal microfon znamke PROXES ojačan in pa z echo-tom, pred tem sem imel identičnega...vendar je pač dotrajal...in sem se odločil da ga menjam. Ko pa sem menjal microfon je po nekaj dneh postaja med pogovorom (oddajanjem)...ostala kot da bi drzal stisnjen microfon in se zadaj na hladilnih rebrih močno segrela,skratka z njo se ni mogoče več pogovarjati. Po izklopu postaje iz napajanja in pa po izklopu microfona iz postaje je postaja sprostila oddajanje in normalno sprejema vendar pa ne MOREM ODDAJATI....
Ali mi lahko kako pomagate..namreč postajo bi rad obudil od mrtvih zato vas prosim če poznate koga ki bi lahko mojga licnolna vrnil med žive
V NAPREJ SE VAM LEPO ZAHVALJUJEM....ROBERT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.82 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
narobe zvezan mikrofon
odpri originalni mikrofon in preveri pinout
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
misac, Butale so zelo daleč od mojega kraja.......
Napaka je zagotovo na mikrofonu, če pa si jo res pregrel, morda tudi v samem Lincolnu.
Če narediš stik s pinceto med pinoma 2 in 3 na mikrofonsken vtikaču, mora iti na oddajo (jasno, brez vtaknjenega mikrofona). Če ne gre, je narobe nekaj v škatli sami, če gre, je napaka potrjeno v novem mikrofonu. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še "pinout" mikrofonskega vtikača:
Pazi, kje je pin 1!!!! Ne zanašaj se na sliko! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
misac Neznanec

|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da se nismo razumeli....z tem novim mikrofonom sem oddajal nekaj dni...potem pa v petek sredi pogovora tema ...ni slo vec ..sprejemal sem slisal vse kar mi je kolega govoru..ko pa sem hotel odgovorit ni slo kot da ne dela tipka mikrofona.... potem ko sem odklopil mic je postaja bila na oddajanju in zelo vroča , šele po izklopu z napajanja se je spet sprostila,vendar od takrat naprej mic ne dela vec... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole pa ne bo šlo več na daljavo...en NJM4558 (dual op. amp) baje stvar preklaplja na oddajo. Ker verjetno NJM-ja ne boš več našel, se da to najbrž rešiti tudi z LM324 zvrnjenim na pravi bok in eno samo žičko.
Tukaj je vse kar potrebujes za odpravo napake.
Toliko sem se potrudil zate. Naprej pa boš moral sam  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
misac Neznanec

|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
...adijo pamet...NAJPREJ SE TI ZAHVALJUJEM ZA TVOJ TRUD IN POMOČ......vendar je to zame kot bi sel z košem po vodo ..tako da .....zdaj bi rabil se nekoga da mi to zadevo zrihta...ker meni se nič kaj preveč ne sanja o teh rečeh ..tako da če je kak doktor za te zadeve bi prosil za pomoč  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
"Doktorjev" za te zadeve je kar nekaj, vendar bo najbrž težava pesjansko dragoceni čas, ki ga nikoli ni na razpolago. Upam, da se ti kdo oglasi. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom tako napisal. CB imam tudi jaz že cca. 20 let in se mi to ni zgodilo.
Sem pa imel isti problem na UKV področju, ko postaja ni hotela prekiniti. Gre pa za postajo IC 207, ki pa več ni v moji lasti. In ugotovljena napaka je bil slab SWR.
Pač je oksidiralo vse skupaj pri anteni. Pri novem lastniku sedaj vse skupaj deluje OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
misac Neznanec

|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
No upam da se res kdo javi da mi zrihta linca da bova spet "ON AIR".....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
misac je napisal/a: |
No upam da se res kdo javi da mi zrihta linca da bova spet "ON AIR".....  |
Zdaj pa pazi kaj boš odgovoril, ker če odgovor ne bo pravi ne bo nič !
Kaj dobim za popravilo? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen kvarc se bo pa že našel viška v postaji, a ne?!
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2013 6:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Stanuješ v hiši ali v bloku?Mogoče bi kdo mislil za to mojo vprašanje.Namreč je prej imel moj sin napravo in naenkrat po dolge času prenehal.Nekdo v bloku je prerezal kabel na strehi.Ker je mislil da moti na tv, pa ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|