www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Drivers in win xp, čuden problem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bosko91
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 14:39
Aktiv.: 2.54
Kraj: Brezovica pri Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 9:16 pm    Naslov sporočila:  Drivers in win xp, čuden problem Odgovori s citatom

Zdravo, na kolegov računalnik sem naložil nove win. xp-je. Imam pa problem, ne dela mi ne internet ne zvok.
Probal sem že vsega boga z driver-ji, probal sem naložiti vse iz uradne strani kar se tiče avdio driverjev ter ethrnet driverjev, pa še vedno mi ne dela. V "device manager-ju" mi še vedno kaže rumeni vprašaj. Ima še kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe?

Probal sem že dvakrat naložiti windowse, home edition ter professional pa isti problem.
Računalnik je HP compay dc7700 Small form factor, internetni priključek ter avdio priključek sta integrirana na matični. Probal sem že vse na tej strani naložiti, kar se tiče zvočnih in internetnih gonilnikov.

P.S.: naj še omenim da sem vzel disk ven da sem lahko rešil nekaj podatkov ki jih je še imel. Sistem se mu je sesul, ko je prišel v operacijski sistem je kazalo samo ozadje namizja ter zmrznjeno miško.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 10:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To si pa tako splošno napisal, da bi res potrebovali stekleno kroglo!
ID strojne opreme bi bil zelo zaželen!

elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 11, 2013 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej instaliraj gonilnik za chipset (v tem primeru mislim da je to Intel Q965).

Pred instalacijo gonilnika za zvok boš moral instalirat Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver - Microsoftov KB888111 (dobiš ga recimo tu: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=us&lc=en&dlc=en&softwareitem=ob-78626-1 )

Mrežne kartice so se uporabljale od Intela ali Broadcoma. Najprej je treba ugotovit katera sploh LAN kartica je integrirana, nato "dolpotegneš" pravi gonilnik.

bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej najlepša hvala za odgovore.
Zanima me naslednje naložil sem chipset driverje, sedaj pa probavam ta UAA pa mi napiše "detected software is not supported by this IDT software package", ga bom probal še drugje na internetu najti ter naložiti.

Drugače se pa oproščam za malo informacij, chipset je Intel Q965, drugo sporočim ko ugotovim.

EDIT: Uspelo mi je usposobiti zvok, tako da najlepša hvala! Sedaj se spustim v ugotavljanje proizvajalca mrežne Smile

EDIT2: Probal sem intelevo gonilnika pa mi je napisalo da ni najdeneega Intelovega čipovja (nekaj takega) torej bo broadcom
Nazaj na vrh
bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi Broadcoma mi noče naložit, pove mi da je bil Setup wizzard prekinjen in to je vse. Ni mi jasno.

Gonilnike nalagam iz tukaj

Edino kar lahko naložim je Broadcom NetXtreme Gigabit Drivers for Microsoft Windows XP in ko se probam povezati na internet mi vrže ven "error opening port"
Nazaj na vrh
anze90
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06
Aktiv.: 1.87
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naloži si tale program. In ti bo pokazalo kakšen hardware imaš Smile Obstaja preizkusna free varijanta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta je pa free program.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Superca Smile No piše mi da je southbridge Intel Very Happy Torej [slovenščina je zame španska vas] iskati intelevoe gonilnike verjetno

Pa vseeno ko probam naložiti "Intel PRO/1000 Drivers release 15.6 for Microsoft Windows XP" mi napiše da ne najde Intelovih network povezav?
Nazaj na vrh
bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusil tudi z intel pro32 pa mi napiše da ne najde kernel32.dll

EDIT: Se opravičujem za grdo sliko, pa vendar prilagam še slikan Device manager da se vidi kje je problem.

Fotografija0070.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  967.52 KB
 Pogledana:  0 krat

Fotografija0070.jpg

Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 5:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://download.drp.su/DRPSu13-Final.torrent

Program ki prepozna, namesti in nadgradi skoraj vse gonilnike.

Lahko ga posnameš na DVD ali pa ga mountaš z Daemon tools, Alcohol,...

bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2013 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa to dela tudi brez interneta? No bom probal vseeno samo če bi se tole malo hitrej premikalo za nalaganje Very Happy
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 13, 2013 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bosko91 je napisal/a:
Pa to dela tudi brez interneta? No bom probal vseeno samo če bi se tole malo hitrej premikalo za nalaganje Very Happy

Da, to dela potem brez interneta. Ta DVD je potem "must have in pocket".

bosko91
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 13, 2013 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

E superca, hvala vam vsem za pomoč Smile ta DVD mi je rešil vse.
Nazaj na vrh
ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.27
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 14, 2013 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz težavo z gonilniki vedno rešim tako, da skopiram "hardware ID" v google in potem z nekaj kliki najdem prave gonilnike. No, to ravnokar počnem. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni