|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
freetreex Neznanec

Pridružen-a: Ned 16 Jun 2013 15:52 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.06
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2013 4:15 pm Naslov sporočila: Detektor kovin z MSP-4302231--->pomoč |
|
|
za projekt na faxu sem se odločil za detektor kovin. cilj projekta je da obvezno uporabim uC MSP-430.
za senzor sem uporabil navaden trafo (2:1) za vzbujanje s frekvenco sem z uporabo op. ojačevalnika naredil astabilni multivibrator... ki mu lahko spreminjam frekvenco z potenciometrom. izhodni signal sem tudi ojačal in ga priklopil na buzzer.
zadeva sicer deluje a kaj ko moram uporabiti še mikrokontroler. zato sem se odločil da bom zvezal na uC še 3 LED diode (mogoče bom 2 uporabil kar iz launchpada) in jih priklopil na izhod mikrokrmilnika. in sicer želim da diode svetijo glede na izhodno frekvenco. se pravi na začetku gori ena LED dioda ko se približam h kovini začne goreti druga in potem še tretja. program bi bilo treba sprogramirati tudi tako da se prva frekvenca pri vklopu shrani in nato primerja druge frekvence s prvo...
se pravi da ga nemorem zmesti tako da mu spremenim frekv. s potenciometrom.
vas prosim za pomoč...vsaj če mi lahko nekdo pomaga napisati kodo v Cju kako brati frekvenco in jo shraniti v nek integer...
projekt trenutno:
http://www.youtube.com/watch?v=ozUJNcUpt98 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni