|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
flomaster Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.96
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2013 5:47 pm Naslov sporočila: Laserski tiskalnik packa in ponavlja vzorec |
|
|
Laserski tiskalnik mi pri tiskanju rahlo ponavlja že natisnjen vzorec, sliko ali tekst, kot da se toner ne bi dobro odtisnil iz valja. Na papirju ni opazno tako, da bi bilo moteče, na prosojnice pa zadnje čase vedno bolj nagaja in bo za izdelavo filmov za fotopostopek kmalu neuporaben. Če zamenjam toner v katerem je tudi en valj, ne vem če bo to rešilo problem, ker je menda v tiskalniku še en valj "fuser" ali razvijalna enota, ne vem kako se pravilno imenuje in kako točno deluje. Tiskalnik je HP LaserJet 1020 in sem ga kupil rabljenega pred nekaj leti, zraven sem dobil še en LTC toner, ki je uporaben le za tiskanje na papir za prosojnice pa ne. Za tiskanje na papir za potrebe šole je še čisto v redu, za izdelavo vezij pa je vedno slabše, verjetno bo najbolje če začnem varčevat za novega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2013 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izmeri razdaljo med vzorci, ki se ponavljajo. Na internetu dobiš navodila, kako iz te meritve ugotoviš na katerem valju je napaka. S tem boš vedel ali je napaka na printerju samem ali na vložki s tonerjem. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tomazp Član

Pridružen-a: Sob 02 Feb 2008 13:24 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2013 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem isto težavo na HP LaserJet 1100 rešil tako, da sem odstranil toner, dvignil poklop valja tonerja in valj z zobnikom obračal. Našel sem nekaj strdkov oz. madežev. Po čiščenju valja tonerja mi tiska spet brezhibno. Najlažje oceniš stanje valja tako, da natisneš celo črno stran in vidiš kaj se ti dogaja. To je pomembno še zlasti če tiskaš tiskanine. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2013 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat so mi na servisu rekli, da je kriva vlaga v tonerju in so mi kar menjali toner in developer za toner in je bilo OK. Printer Kyocera je bil še v garanciji.
Mi pa na barvnem lexmarku C762 pusti barvo na valjih in je videti prejšnjega tiska tudi na naslednjih dokumentih. V čem bi bil problem?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Čet Avg 22, 2013 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni čiščenje ni pomagalo, zamenjava fuserja pa. Sicer drugi tiskalnik Samsung CLX3175. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flomaster Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.96
|
Objavljeno: Pet Avg 23, 2013 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Nejasno in nerazumljivo sem napisal, da tiskalnik ponavlja vzorec. Vzorca ne ponavlja večkrat in čez cel list, ampak samo enkrat in to tiste bolj izrazite črne površine ali robove, najbolj se opazi ponovitev debelejših linij, oziroma senca teh linij, kot bi se toner slabo odtisnil od valja in se sčisti šele v naslednjem vrtljaju valja. Razdalje ponavljanja vzorcev sem že gledal na service manual, žal mi ni uspelo izmeriti natančno, saj sence niso natančne in težko določim razdaljo. Napake pri tiskanju na papir so komaj opazne ali pa sploh ne, le na prosojnice dela nekaj težav. Poskusil sem vse sorte nastavitve in je večinoma enak rezultat. Tiskalnik je star več kot 5 let, in je zato za natančna dela verjetno odslužil svoje. Če bi bilo popravilo preprosto in ne drago, bi se lotil, če ne je pa bolje pustiti pri miru in ga bom uporabljal za tiskanje na papir dokler bo to dobro delovalo. Močno si želim barvni laserski tiskalnik, žal pa si ga trenutno ne moremo privoščiti, še posebej zato, ker nimam upravičenega razloga za nakup. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Avg 23, 2013 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi da nima smisla kaj dosti popravljat, ker jaz bi rekel da je fuser očitno naredil svoje. Seveda lahko malo pregledaš valje če so umazani, če pa niso nimaš kaj.
Ja, barvni laser je super zadeva. Dobiš ga že za dobrih sto evrov, za dobrih 200 pa že multifunkcijsko z barvnim laserjem. Samo pred nakupom se pozanimaj za ceno tonerjev, oziroma če dobiš prah na ebaju zanj. Tonerji znajo biti namreč hudičevo dragi...en sam je sposoben imeti ceno novega tiskalnika, rabiš pa štiri...v novem tiskalniku je ponavadi starter toner, ki je napol prazen, največkrat za cca 500-700 strani.
Obstajajo modeli, za katere kupiš samo prah in modeli, kjer vsakič menjaš komplet enoto z valjem. Za te slednje je za večino modelov možno dobiti samo prah in čip. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Avg 23, 2013 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za opisani simptom je zagotovo kriv fuser. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni