www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pretvornik IR RC5 kode v drugo RC5 kodo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 28, 2013 4:06 pm    Naslov sporočila:  Pretvornik IR RC5 kode v drugo RC5 kodo Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

iščem napravo, ki bi mi pretvorila RC5 kodo v drugo RC5 kodo. Torej ko bi pritisnil na daljincu za TV glasnost +, bi mi ta vmesnik pretvoril in oddal glasnost + tudi na AV receiver. Dovolj bi bilo, če bi to delalo samo za jakost zvoka. Kako se reče takšni napravi oz. kje se to dobi?

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 29, 2013 1:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušaj zadevo rešiti s programabilnim univerzalnim daljinskim upravljalcem. Daljinci proizvajalca Logitech se dajo kar precej lepo programirati, priključiš jih na PC preko USB priključka.

LP

19967
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 9:57
Aktiv.: 0.46
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2013 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj to rabiš? A ni lažje dobiti original daljinca?

Lp, Boris
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 3:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabim zato, da ne potrebujem dveh daljincev za upravljanje TV-ja, saj uporabljam za zvok zunanji ojačevalec ki je povezan z optičnim kablom. Problem je predvsem, ker imam SMART TV in ima original daljinec vse napredne funkcije najbolj enostavno razporejene.
19967
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 5:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tudi en daljinec za TV, ojačevalec in DVD. Zraven ojačevalca sem dobil tudi kodno tabelo različnih proizvajalcev in med njimi je bil tudi PHILIPS TV. Po navodilih sem vnesel kodo in TV deluje preko daljinca ojačevalca. Je pa res, da sem moral najprej na daljincu izbrati napravo s tipko TV, DVD, AMP katero sem želel krmiliti.

Sedaj imam nekaj časa T2 in sem naredil enako. Uporabljam daljinc od T2 in krmilim TV (vklop/izklop), TV modem, ter krmilim glasnost.

Lp
Nazaj na vrh
19967
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj, če nimaš kodnih tabel oziroma jih na netu ne najdeš oziroma ni možno programirati daljinca, kupiš univerzalni daljinc in lepo po navodilih!

Lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 02, 2013 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V "Hofru" ali "Lidelnu" kupiš univerzalni daljinec za okoli 5, ki podpira tako kodno programiranje kot tudi učenje z originalnim upravljalcem. Podpira pa tudi marko, kar pomeni, da lahko z enim pritiskom prižgeš več naprav.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 13, 2013 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem nabavil Logitech Harmony - osnovni model. Sedaj je pa problem ostale člane družine navadit na ta daljinec, saj so navajeni na original daljinec in nekatere pomembne funkcije niso pri roki (beri prstu) in niti niso na voljo pri univerzalnem daljincu saj gre za SMART TV. Vem, da se jih da dodatno programirati, ampak potem moram še zraven tipk nalepiti listke kaj katera tipka pomeni.

Zato še vseeno iščem preprosto rešitev - pretvornik ir kode za glasnost zvoka - pa bo volk sit in koza cela Smile
Nekaj sem že delal s PIC-i, zato razmišljam, da bi naredil to zadevo sam. Zanima me samo, kako se reče tej zadevi v angleščini, da bi poiskal kakšen podoben projekt?

Hvala in LP

DSC_0672.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.84 MB
 Pogledana:  1 krat

DSC_0672.jpg

marsovcek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27
Aktiv.: 1.00
Kraj: Okolica Celja

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naš TV ima možnost poimenovano HDMI smart link (ali nekaj podobnega, trenutno ne morem preveriti), po vklopu katere lahko z daljincem od TV spreminjam zvok na receiverju. Poglej če najdeš kaj podobnega, v skrajnem primeru pa preberi navodila od TV Wink .
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 14, 2013 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi zdi da si se malce prenaglil...za malo več denarja bi raje kupil logitecha z LCDjem, pa bi lahko tam dodajal funkcije po mili volji. Sam imam že drugega harmony-a, pa zadeve ne zamenjam za vse na svetu.
Napravo je sicer morda res možno narediti...samo ali si prepričan, da obe napravi uporabljata Rc5? Poleg tega ti bo tako jakost varirala na beh napravah, kar ni ravno v redu...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 15, 2013 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@marsovcek - da, tej funkciji se reče HDMI CEC, ampak problem je, da vsaka znamka uporablja svoj protokol in ni kompatibilen z drugimi. Torej bi jaz moral kupiti AV receiver od LG-ja, kar pa mi ni v interesu.

@protoncek - Harmony 300 sem novega kupil za 20€, tisti z displayom so veliko dražji. Tudi pri tem lahko dodajam funkcije po mili volji, ampak saj pravim, jaz bi se že navadil... plus tistega je malo škoda, da ga mali "Pišek" dobi, zdaj ko mu zobi rastejo Smile
Jakost ne bi varirala na obeh napravah, saj je možno na TV-ju zvočnik izklopit v primeru da uporabljaš funkcijo, ki jo je omenil @marsovcek - v mojem primeru Simplink.

Trenutno uporabljam Onkyo AV receiver, ki nima HDMI vhodov. Zvok na AV receiver imam povezan digitalno z optičnim kablom. Moj problem bi delno rešil, če povežem zvok iz slušalk na receiver, tisti je variabilni, ampak samo stereo in vprašljive kvalitete. Torej v primeru, da bi želel gledat film 5.1 oz. igrat XBOX bi pač moral preklopiti na drug vhod (digitalni) in pač samo takrat malenkost potrpet in upravljati z dvema daljincema.
Ampak zadevo bi poenostavil z napravo ki jo omenjam v naslovu - če pa ni oboje RC5, pa mislim, da ne bi bilo problem pretvoriti tudi druge kode.

@protoncek - nekoč sva že govorila, če so digitalni audio izhodi variabilni (niso) in ali pošlje TV enako obliko kodiranja naprej na digitalni izhod, kot jo dobi na vhod preko HDMI. Da, pošlje, s tem da še je možno nastavit sinhronizacijo zvok/slika. Tako mi sedaj AV receiver avtomatsko zazna ali je na digitalnem vhodu stereo signal ali Dolby Digital (večkanalni). Saj v daljni prihodnosti bom zamenjal AV receiver (Onkyo, Pioneer ali Harman Kardon), ampak trenutno ne pridobim na nobeni funkciji, saj ima že TV vse vgrajene, saj gre za SMART TV(USB podpira skoraj vse AV formate +šumnike, snemanje na USB, DLNA, internet radio, WIFI, media server, Dual Play -zakon,...). Temu je prilagojen tudi original daljinec. Zato iščem funkcijo, ki bi mi upravljala jakost AV receiverja z original daljincem, nato lahko pozabim, da ga sploh imam.

Naj še omenim, da sem ob TV-ju redko, ampak ko sem, hočem biti kvalitetno.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 16, 2013 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta HDMI link je po moje vsaj malo standardiziran, saj je meni delovala povezava sony TV ter Onkyo receiver. Za zdajšnji philips nekaj tudi deluje, čeprav nisem kaj dosti preverjal ker ne uporabljam tega. Razlog? Če je ta funkcija vključena, potem receiver (tudi ko je izklopljen) kuri pregrešnih 70Wattov!!! d'oh!
Glede daljinca- je bil res poceni, kot vidim, ampak se pa splača dati več...namreč, na displej lahko napiseš imena funkcij po želji. Pa še - ima tvoj sekvence? To je funkcija, kjer programiraš zaredje tipk, ki jih mora pritisniti. Potem ti pritisneš samo eno indržiš daljinca, vse ostalo dela on.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 16, 2013 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ta HDMI link je po moje vsaj malo standardiziran, saj je meni delovala povezava sony TV ter Onkyo receiver. Za zdajšnji philips nekaj tudi deluje, čeprav nisem kaj dosti preverjal ker ne uporabljam tega.

Lahko prosim preveriš, če dela s Philipsom jakost zvoka. Če je temu tako, bom si izposodil recevier-je in poskusil katera znamka je kompatibilna in moj problem bo rešen.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 16, 2013 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dela. Na tvju sem vklopil easylink, pa hdmi arc, pa zvočniki televizorja sem dal na easylink.
Na receiverju ( imam onkyotx-sr607) sem vklopil hdmi control (rihd).
Ko premikam volume s philips daljincem se na ekranu kažejo črtice, premika pa se volume receiverja.
EDIT: ko boš testiral, preveri porabo receiverja v standby. Kot sem rekel, lahko je kar bogata, če je hdmi link vključen...
Nazaj na vrh
elpollo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 16, 2013 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, hvala!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni