|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2013 10:17 pm Naslov sporočila: Rezanje poligona v Protelu |
|
|
Živijo,
Na dvoslojnem vezju bi želel v Protelu99 rezat maso (polivko), da ne bi tokovi križem-kražem tekli po vezju. To sicer lahko naredim z risanjem po keepout layerju, a to prinese dve omejitvi:
- rezanje je potem enako za spodnjo in zgornjo stran
- v Gerberjih je v GBO videti tudi črte za rezanje in ne vem, kako bo izdelovalec zadovoljen z njimi
Seveda se da tudi na roko narisat tak poligon, a upam, da obstaja kakšen boljši način. PDF dokumentacije za Protel 99 imam kar nekaj, a je rezanje omogočeno samo v notranjih slojih.
LP Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2013 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri zadnjih protelih (altiumih) se da narisati poligon in mu določiti da tam ne sme bit poligona, ki zaliva. Če gre pa v 99 pa ne vem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jun 30, 2013 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
@PrimozL : Jaz sem dolgo vztrajal na protel99. Potem so me končno zbrcali na altium.
Ko danes to berem, sem neizmerno zadovoljen. Do sedaj sem namreč mislil, da sem hudo konzervativen. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni