|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 04, 2013 7:20 pm Naslov sporočila: Kaj je tukaj zanič? |
|
|
Imam prenosnik asus EEE 10 colski, seashell serija s popačeno sliko (priloga) - samo levi del deluje, ostalo so bel/črne črte. Zamenjal sem kabel iz matične na LCD pa ni nič bolje. Ima kdo izkušnje,kaj je narobe? Matična ali driver plošča, ki je za LCDjem?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
731.3 KB |
Pogledana: |
12 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Čet Jul 04, 2013 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole bi jaz ocenil kot kaput LCD.
Ali je slika na zunanjem monitorju dobra?
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Jul 05, 2013 7:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Uuuuu.... Me idiot saj ne da bi se spomnil in probal... Bom popoldne to preveril. Hvala za idejo!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Jul 06, 2013 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jap, na zunanji monitor deluje. Torej je zanič lcd, kot kaže. Le-ta ima zadaj kar konkretno plato. Konektorji izgledajo OK, torej ostane uporaba na zunanji monitor ali iskanje novega (rabljenega) te velikosti...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za takega sem pred kratkim iz nemškega ebaya naročil rabljen LCD. Mislim da je bila cena nekje 30€
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Jap, na zunanji monitor deluje. Torej je zanič lcd, kot kaže. Le-ta ima zadaj kar konkretno plato. Konektorji izgledajo OK, torej ostane uporaba na zunanji monitor ali iskanje novega (rabljenega) te velikosti... |
Predno ta LCD vržeš med odpat lahko za finto poskusiš pogreti ploščati flex kabel, ki pride na matrico, če je ta zalepljen. Morda je v najboljšem primeru samo lepilo popustilo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta kabel sem že malce gledal pod mikroskopom, pa ni nič vidnega. Sem ravno razmišljal, kako gor drži. Če je prilepljen, ga bom poskusil segreti in pritisniti, kot praviš.
Za nov lcd sem na hitro že gledal, pa še nisem našel, ampak po moje se res zna najti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 06, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: Re: Kaj je tukaj zanič? |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Imam prenosnik asus EEE 10 colski, seashell serija s popačeno sliko (priloga) - samo levi del deluje, ostalo so bel/črne črte. Zamenjal sem kabel iz matične na LCD pa ni nič bolje. Ima kdo izkušnje,kaj je narobe? Matična ali driver plošča, ki je za LCDjem? |
Njaverjetneje je problem z stikom med kablom in samo lcd steklom.
Poskusi mao zviti ekran. Oz. na mestu kjer pridejo priljucki pritisni.
Če se vsebna ekrana spreminja potem se loti natčnega lociranja problema.
Pri prenosnikih je to kar pogost pojav.
lp
KrEn
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni