www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj je tukaj zanič?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 7:20 pm    Naslov sporočila:  Kaj je tukaj zanič? Odgovori s citatom

Imam prenosnik asus EEE 10 colski, seashell serija s popačeno sliko (priloga) - samo levi del deluje, ostalo so bel/črne črte. Zamenjal sem kabel iz matične na LCD pa ni nič bolje. Ima kdo izkušnje,kaj je narobe? Matična ali driver plošča, ki je za LCDjem?

photo.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  731.3 KB
 Pogledana:  12 krat

photo.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 04, 2013 7:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole bi jaz ocenil kot kaput LCD.
Ali je slika na zunanjem monitorju dobra?

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 05, 2013 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uuuuu.... Me idiot Brick wall saj ne da bi se spomnil in probal... Bom popoldne to preveril. Hvala za idejo!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jap, na zunanji monitor deluje. Torej je zanič lcd, kot kaže. Le-ta ima zadaj kar konkretno plato. Konektorji izgledajo OK, torej ostane uporaba na zunanji monitor ali iskanje novega (rabljenega) te velikosti...
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.67
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za takega sem pred kratkim iz nemškega ebaya naročil rabljen LCD. Mislim da je bila cena nekje 30€
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Jap, na zunanji monitor deluje. Torej je zanič lcd, kot kaže. Le-ta ima zadaj kar konkretno plato. Konektorji izgledajo OK, torej ostane uporaba na zunanji monitor ali iskanje novega (rabljenega) te velikosti...

Predno ta LCD vržeš med odpat lahko za finto poskusiš pogreti ploščati flex kabel, ki pride na matrico, če je ta zalepljen. Morda je v najboljšem primeru samo lepilo popustilo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 7:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta kabel sem že malce gledal pod mikroskopom, pa ni nič vidnega. Sem ravno razmišljal, kako gor drži. Če je prilepljen, ga bom poskusil segreti in pritisniti, kot praviš.
Za nov lcd sem na hitro že gledal, pa še nisem našel, ampak po moje se res zna najti.
Nazaj na vrh
KrEn
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55
Aktiv.: 0.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 06, 2013 8:51 pm    Naslov sporočila:  Re: Kaj je tukaj zanič? Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Imam prenosnik asus EEE 10 colski, seashell serija s popačeno sliko (priloga) - samo levi del deluje, ostalo so bel/črne črte. Zamenjal sem kabel iz matične na LCD pa ni nič bolje. Ima kdo izkušnje,kaj je narobe? Matična ali driver plošča, ki je za LCDjem?

Njaverjetneje je problem z stikom med kablom in samo lcd steklom.
Poskusi mao zviti ekran. Oz. na mestu kjer pridejo priljucki pritisni.
Če se vsebna ekrana spreminja potem se loti natčnega lociranja problema.
Pri prenosnikih je to kar pogost pojav.

lp
KrEn
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni