|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 3.03 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Jul 08, 2013 6:17 pm Naslov sporočila: Stari radio Phonola 521 |
|
|
Danes mineva točno leto dni od prve omembe tega radia na forumu. Kakšen slučaj, šele sedaj sem opazil ko sem že začel pisati o njegovem končanem oživljanju!
V naslednjem prispevku sem že poročal o prvih uspehih in pripel sliko na mizi začasno povezanega in delujočega radia, ampak še vedno v razsutem stanju. Takrat sem upal da bo dokončno sestavljanje le rutinsko delo, vendar se je kasneje vse skupaj krepko zavleklo. Najprej sem opazil da ne morem spraviti v resonanco vseh nihajnih krogov medfrekvenčnega ojačevalnika na predvideni frekvenci 470kHz, zato ne dobim maksimalnega ojačenja (občutljivosti). Sledilo je eksperimentiranje in iskanje paralelnih kondenzatorjev ustreznih vrednosti. Potem sem na sejmu nabavil vse nove elektronke, razen usmerjevalke. Tudi sestavljanje skale je vzelo nekaj časa. Ko sem bil prepričan (en teden nazaj) da je dela konec, se je iz "dokončno" sestavljenega radia slišal samo močan brum in bilo je treba ponoviti skoraj ves postopek (tudi sestavljanje skale!) zaradi slabega stika na potenciometru za glasnost RV.
Trenutno stari prenovljeni radio veselo igra na mizi v kuhinji brez prekinitve že 3 ure.
Fotografije posameznih modulov pred sestavljanjem so v moji osebni galeriji pod oznakami Phonola 1-8.
Opis: |
Stari radio je "proradio" |
|
Velikost datoteke: |
3.32 MB |
Pogledana: |
5 krat |

|
Pogled v ozadje. Vsi moduli so zelo na tesno natlačeni. |
|
2.99 MB |
2 krat |

|
Pogled v poltemi. Opazna je šibka svetloba žarečih katod. |
|
2.9 MB |
1 krat |

|
Električna shema z dodanimi vrednostmi elementov in izmerjenimi enosmernimi napetostmi. |
|
882.67 KB |
14 krat |

|
_________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 491 dni