|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Apr 22, 2013 1:17 pm Naslov sporočila: Problem z multimetrom |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Apr 22, 2013 1:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
A si ga poiskusil z tipko REL najprej postaviti na nulo (pred meritvijo). Poiskusi če ti tudi v tem primeru enako odstopa . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pon Apr 22, 2013 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
perosi Član

Pridružen-a: Sre 17 Jul 2013 18:34 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.11
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Prosim za malo pomoči. Imam starejši multimeter Metex M-3270, kateri mi je do nadaljnega lepo služil. Naredil sem pa napako, ker sem ga posodil kolegu in on je z njim šel merit napetost na el. pastirju... Ta multimeter ima max 1000V, pastir pa verjetno 8-10kV.
Rekel je da je v multimetru samo malce kliknilo in nič zasmrdelo. Sedaj ne dela čisto nič, tudi ekran ne. Ko sem ga odprl v njem nič ne smrdi ali da bi bili kakšni drugi znaki česa skurjenega. Varovalko sem mostičil z žico samo za preizkus, vendar aparat se ne prižge.
Je šlo prav vse falit?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
perosi je napisal/a: |
Pozdravljeni.
Prosim za malo pomoči. Imam starejši multimeter Metex M-3270, kateri mi je do nadaljnega lepo služil. Naredil sem pa napako, ker sem ga posodil kolegu in on je z njim šel merit napetost na el. pastirju... Ta multimeter ima max 1000V, pastir pa verjetno 8-10kV.
Rekel je da je v multimetru samo malce kliknilo in nič zasmrdelo. Sedaj ne dela čisto nič, tudi ekran ne. Ko sem ga odprl v njem nič ne smrdi ali da bi bili kakšni drugi znaki česa skurjenega. Varovalko sem mostičil z žico samo za preizkus, vendar aparat se ne prižge.
Je šlo prav vse falit?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp |
A punco/ženo tudi posojaš okoli?  _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
perosi Član

|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
No se oproščam (če te/vas že moti), ker sem pač dober človek in marsikatero stvar katero imam posodim tudi drugim... Se pač zgodi, če kolega ni preveč vešč v temu. Lahko bi se tudi meni pa kako drugače.
In mislim da ni bilo vprašanje glede posojanja živih bitij, ampak kup plastike, katero se za par 10€ kupi novo, če že striček ne loči med temi stvarmi... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
perosi je napisal/a: |
...ampak kup plastike, katero se za par 10 kupi novo, če že striček ne loči med temi stvarmi... |
Mislim, da bo glede na napisano to tista prava rešitev. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
perosi Član

|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
No če je pa tako, potem bo pa potrebno poiskati koga ki se na to spozna, ker toliko pa nisem vešč teh stvari, da bi vedel kje začeti iskati napako...
Mi zna mogoče kdo povedati ali se to sploh splača popravljati?
Kaj se sploh skuri pri takem napačnem priklopu? Nebi mogla varovalka skrbeti za takšne reči? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta je pa dobra, da bi morala varovalka ščititi multimeter namenjen do 600 ali 1000V, na njem je bilo pa od nekje 7kV do 11kV.
Jaz se nebi niti najmanj trudil s popravilom, namreč kar se je splačalo popraviti si že naredil. Da bi pa nosil v popravilo pa sploh ne. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrtn Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14 Prispevkov: 195 Aktiv.: 1.22 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Varovalka je tokovna zaščita in v takem primeru ne pride v poštev. Po mojih pojmih nima smisla poprravljati...saj niti nimaš v notranjosti kaj popravjat...mikroprocesor ter nekaj uporov... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
perosi Član

|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj to sem tudi sam videl da notri ni kaj dosti za menjati...
Pač bo treba po nakupih kaj hočmo...
Hvala za odgovore, če bi pa kdo za hobi zadevo pregledal se lahko zmenimo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni