|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
primo Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 11:36 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 7:56 pm Naslov sporočila: modem ZTE mf60 |
|
|
Imam modem ZTE mf60 kupljen pri Mobitelu. Sem na dopustu na Hrvaškem in sem si vklopil ponudbo pri Mobitelu za 10 EUR neomejeni internet za en mesec na Hrvaškem. Po nekaj minutah srfanja po netu preverim stanje porabe in na grozo vidim, da mi je v par minutah požrlo 23 Eurov. Takoj se mi je posvetilo kaj je bilo narobe. Za ta paket ima namreč Mobitel dogovor z hrvaškim Tmobile. Meni pa se je povezal z enim drugim internetnim ponudnikom. Problem pa je ta, da v nastavitvah modema nikjer ne najdem seznama doseglljivih ponudnikov in ,da bi lahko sam izbral internetnega ponudnika. Prej sem imel USB modem in mi je ponudil seznam in izbiro ponudnikov. Pri tem modemu kaj takega ne najdem. Mi lahko kdo kaj svetuje. LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Emaster Član

Pridružen-a: Tor 14 Sep 2010 20:38 Prispevkov: 125 Aktiv.: 0.69 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 8:13 pm Naslov sporočila: Re: modem ZTE mf60 |
|
|
primo je napisal/a: |
Imam modem ZTE mf60 kupljen pri Mobitelu. Sem na dopustu na Hrvaškem in sem si vklopil ponudbo pri Mobitelu za 10 EUR neomejeni internet za en mesec na Hrvaškem. Po nekaj minutah srfanja po netu preverim stanje porabe in na grozo vidim, da mi je v par minutah požrlo 23 Eurov. Takoj se mi je posvetilo kaj je bilo narobe. Za ta paket ima namreč Mobitel dogovor z hrvaškim Tmobile. Meni pa se je povezal z enim drugim internetnim ponudnikom. Problem pa je ta, da v nastavitvah modema nikjer ne najdem seznama doseglljivih ponudnikov in ,da bi lahko sam izbral internetnega ponudnika. Prej sem imel USB modem in mi je ponudil seznam in izbiro ponudnikov. Pri tem modemu kaj takega ne najdem. Mi lahko kdo kaj svetuje. LP |
...iskanje omrežja na ročno...dela super, sem testiral tega ZTE in Huawei, Hrčkom omrežje [slovenščina je zame španska vas] na polno!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Panda69 Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Jul 2013 19:16 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
tudi sam sem uporabljal omenjeni modem ampak ti ne morem dati sigurnega odgovora saj sem ga uporabljal samo doma v domačem omrežju.
V spominu imam, da načeloma ni možno zamenjati operaterja oz., da avtomatsko poišče tistega, ki ima najboljši signal, kar pa se mi zdi brezvezno.
Tehnično gledano bi lahko bila zadaj funkcija avtomatskega oz. ročnega iskanja. Poglej v spodaj priložena navodila za uporabo in poišči 3G nastavitve, če se prav spomnim.
Tukaj imaš navodila za uporabo. Upam, da ti uspe rešiti situacijo.
Lep pozdrav,
Panda69
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 8:35 pm Naslov sporočila: Re: modem ZTE mf60 |
|
|
Emaster je napisal/a: |
Imam modem ZTE mf60 kupljen pri Mobitelu. Sem na dopustu na Hrvaškem in sem si vklopil ponudbo pri Mobitelu za 10 EUR neomejeni internet za en mesec na Hrvaškem. Po nekaj minutah srfanja po netu preverim stanje porabe in na grozo vidim, da mi je v par minutah požrlo 23 Eurov. Takoj se mi je posvetilo kaj je bilo narobe. Za ta paket ima namreč Mobitel dogovor z hrvaškim Tmobile. Meni pa se je povezal z enim drugim internetnim ponudnikom. Problem pa je ta, da v nastavitvah modema nikjer ne najdem seznama doseglljivih ponudnikov in ,da bi lahko sam izbral internetnega ponudnika. Prej sem imel USB modem in mi je ponudil seznam in izbiro ponudnikov. Pri tem modemu kaj takega ne najdem. Mi lahko kdo kaj svetuje. LP |
...iskanje omrežja na ročno...dela super, sem testiral tega ZTE in Huawei, Hrčkom omrežje [slovenščina je zame španska vas] na polno! |
Hvala za odgovor. Vendar jaz te nastavitve ne najdem. Pod 3g settings imam Network select, Wan connection Mode: automatic ali manual. Samo razlika je ali se ob zagonu avtomatsko kenektira ali mu moram dovolit. Nimam pa izbire na koga se hočem povezat. Druga nastavitev pod Network select je Band selection mode: Automatic ali manual.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Panda69 je napisal/a: |
Pozdravljen,
tudi sam sem uporabljal omenjeni modem ampak ti ne morem dati sigurnega odgovora saj sem ga uporabljal samo doma v domačem omrežju.
V spominu imam, da načeloma ni možno zamenjati operaterja oz., da avtomatsko poišče tistega, ki ima najboljši signal, kar pa se mi zdi brezvezno.
Tehnično gledano bi lahko bila zadaj funkcija avtomatskega oz. ročnega iskanja. Poglej v spodaj priložena navodila za uporabo in poišči 3G nastavitve, če se prav spomnim.
Tukaj imaš navodila za uporabo. Upam, da ti uspe rešiti situacijo.
Lep pozdrav,
Panda69 |
Sem pregledal navodila in nastavitve vendar bo res tako kot praviš, da on sam najde najboljši signal in da ročne izbire ni. Škoda, ker drugače je to super modem, samo v tujini neuporaben. Še dobro, da sem preveril stanje in sem zgubil samo 26 eurov, kar pa tudi ni malo.Lep pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5822 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jul 23, 2013 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pregledal navodila in nastavitve vendar bo res tako kot praviš, da on sam najde najboljši signal in da ročne izbire ni. Škoda, ker drugače je to super modem, samo v tujini neuporaben........ |
V to, da ni ročne izbire nisem ravno prepričan (mogoče je signal T-mobile preslab), je pa v tujini še kako uporaben. Imel sem ga s seboj v Saudski Arabiji, kjer je delal BP.
V kratkem (če že ni) bo na voljo naslednik, ki podpira LTE.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Sem pregledal navodila in nastavitve vendar bo res tako kot praviš, da on sam najde najboljši signal in da ročne izbire ni. Škoda, ker drugače je to super modem, samo v tujini neuporaben........ |
V to, da ni ročne izbire nisem ravno prepričan (mogoče je signal T-mobile preslab), je pa v tujini še kako uporaben. Imel sem ga s seboj v Saudski Arabiji, kjer je delal BP.
V kratkem (če že ni) bo na voljo naslednik, ki podpira LTE. |
Smo v Rovinju in T-mobile nima slabega signala. Na telefonu imam nastavljeno avtomatsko in je stalno na T-mobile. Nastavitve za ročno izbiro pa res nikjer ni.
LP
Zdravko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5822 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Na telefonu imam nastavljeno avtomatsko in je stalno na T-mobile. Nastavitve za ročno izbiro pa res nikjer ni...... |
Sem pogledal na svojem, kako je s tem. V Settings->3G Settings->APN Settings se lahko ročno vpiše nastavitve za T mobile.
V Settings->3G Settings->Network Select izbereš manual in modem poišče razpoložljiva omrežja ponudnikov, nato izbereš željenega!
To je skoraj vsa znanost okoli tega modema.
Pravkar sem to preizkusil na svojem!
Torej, nastavitve za ročno izbiro omrežja so!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
52.13 KB |
Pogledana: |
25 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
50.69 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka, najlepša hvala. Končno sem našel. Sem moral dat na Manual pod Band selection mode in sedaj lahko izbiram operaterja. Imam pa še en čuden primer. S tem modemom, ki je v bistvu Hot spot, se lahko nanj povežemo vsi z mobiteli. Težava pa je s prenosnikom. Sicer se poveže na modem, pokaže tudi da je Wifi povezan, vendar internet ne dela. Če ga povežem z USB kablom pa deluje. Pa tudi hči z BlackBarryem se ne more povezat pravi, da moram v router vpisat PIN 81905324.No to z BlackBarryem ni takšen problem bolj mi je pomembna rešitev za prenosnik.. Še enkrat hvala in lep pozdrav!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.18
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
bolj mi je pomembna rešitev za prenosnik.. Še enkrat hvala in lep pozdrav! |
Meni tudi ni hotel delovati s prenosnikom.
Vanj sem nato vstavil SIM iz telefona in je začel delati. Ko sem vanj vrnil podatkovni SIM je deloval povsem normalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
@primo: jaz podobnih težav nisem imel, meni je delal iz prve. Ko sem iskal podatke o tem modemu, sem naletel na tole.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaka, najlepša hvala. Končno sem našel. Sem moral dat na Manual pod Band selection mode in sedaj lahko izbiram operaterja. Imam pa še en čuden primer. S tem modemom, ki je v bistvu Hot spot, se lahko nanj povežemo vsi z mobiteli. Težava pa je s prenosnikom. Sicer se poveže na modem, pokaže tudi da je Wifi povezan, vendar internet ne dela. Če ga povežem z USB kablom pa deluje. Pa tudi hči z BlackBarryem se ne more povezat pravi, da moram v router vpisat PIN 81905324.No to z BlackBarryem ni takšen problem bolj mi je pomembna rešitev za prenosnik.. Še enkrat hvala in lep pozdrav! |
100% si narobe odtipkal geslo!
če si priklopljen na usb zaženi setup program in preveri še enkrat geslo!
zapiši ga!
nato izklopi usb, na prenosniku daš pri oznaki tvojega signala POZABI ME nato pa ponovno vpiši geslo!
mora delat!
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
Jaka, najlepša hvala. Končno sem našel. Sem moral dat na Manual pod Band selection mode in sedaj lahko izbiram operaterja. Imam pa še en čuden primer. S tem modemom, ki je v bistvu Hot spot, se lahko nanj povežemo vsi z mobiteli. Težava pa je s prenosnikom. Sicer se poveže na modem, pokaže tudi da je Wifi povezan, vendar internet ne dela. Če ga povežem z USB kablom pa deluje. Pa tudi hči z BlackBarryem se ne more povezat pravi, da moram v router vpisat PIN 81905324.No to z BlackBarryem ni takšen problem bolj mi je pomembna rešitev za prenosnik.. Še enkrat hvala in lep pozdrav! |
100% si narobe odtipkal geslo!
če si priklopljen na usb zaženi setup program in preveri še enkrat geslo!
zapiši ga!
nato izklopi usb, na prenosniku daš pri oznaki tvojega signala POZABI ME nato pa ponovno vpiši geslo!
mora delat! |
Čuden štos je v tem, da se prenosnik brez težavc poveže z modemom preko Wifija. Napiše tudi, da je signal Wifi odličen. Vendar noče odpret nobene internet strani, kot da ni povezan na net.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Sre Jul 24, 2013 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot sem že omenil! Upoštevaj moj nasvet!!
Prenosnik ti ne javi napako gesla! Samo poveže se ne!
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Čet Jul 25, 2013 12:54 am Naslov sporočila: |
|
|
@primo:če se računalnik poveže preko WiFi-ja na modem, pomeni, da si verjetno vpisal pravilno geslo.
Poglej, kateri IPji so dodeljeni računalniku.
Ali lahko prideš v modem preko WiFija, ko router ni povezan na računalnik preko USBja?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni