|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 7:36 pm Naslov sporočila: Adapter za dremel 43 mm |
|
|
Zanima me kje bi lahko dobil adapter za dremel za 43 mm velik premer vpetja za vrtalne stroje? Sem danes v štacuni kupil stojalo za 13 € in je vpetje preveliko za dremla
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni ga je za Proxxona dal šef naredit iz koterma.
_________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti denar, ki ga boš vložil v struženje raje vloži v nakup kvalitetnega stojala. 3/4 stojal za klasične vrtalnike je za tako delo totalno neprimerna.
Še boljša kombinacija pa je Proxxon in seveda Proxxon stojalo. Sicer stojalo deluje precej primitivno ampak zračnosti pa ni.
No ja saj mogoče pa imaš Proxxon-a, pa si samo napisal Dremel, ker dan danes je tako popularno, da se vsakemu takemu stroju reče Dremel, ker je kao neko ime, kakor pa jaz vem so pa ena navadna plastična jajca, pa še veliko cenovno precenjena za povrh.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
potrebujem ga samo za vrtanje lukenj v tiskana vezja. Nekako mi nikoli ne uspe navpično zvrtati . Ravno se je pojavila šansa za nakup in sem ga vzel. Sicer pa je Dremel in ne Proxxcon
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 18, 2013 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne poznam tvojega stojala, ampak imam neko podobno stojalo. No z gravirnikom si upam, recimo zvrtati 50 lukenj z 0,5mm svedrom iz roke, brez da bi zlomil sveder, za stojalo pa z gotovostjo trdim, da to ne drži.
Pa še eno opozorilo. Pri teh stojalih se pogosto zgodi, da kljub krepko zategnejnemu vijaku za regulacijo višine stojalo popusti. Na račun tega sem jaz dobil pri vpenjanju 1mm sveder totalno skozi prst, skratka na eni strani noter na drugi ven. Sicer ne trdim, da so vsa stojala enaka, ampak samo v opozorilo.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Sicer ne poznam tvojega stojala, ampak imam neko podobno stojalo. No z gravirnikom si upam, recimo zvrtati 50 lukenj z 0,5mm svedrom iz roke, brez da bi zlomil sveder, za stojalo pa z gotovostjo trdim, da to ne drži.
Pa še eno opozorilo. Pri teh stojalih se pogosto zgodi, da kljub krepko zategnejnemu vijaku za regulacijo višine stojalo popusti. Na račun tega sem jaz dobil pri vpenjanju 1mm sveder totalno skozi prst, skratka na eni strani noter na drugi ven. Sicer ne trdim, da so vsa stojala enaka, ampak samo v opozorilo. |
Skratka, da se zaključiti, da si neroden.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Tisti denar, ki ga boš vložil v struženje raje vloži v nakup kvalitetnega stojala. 3/4 stojal za klasične vrtalnike je za tako delo totalno neprimerna.
..... |
Človek pričakuje, da se bo našel dobrotnik, ki mu bo to naredil za "Hvala lepa". Mu boš ti zrihtal za to vrednost stojalo in Proxxon vrtalnik?
@dumr666: Če ne boš našel nikogar, ti bom jaz naredil po zgornji ceni, samo bo tole čez kakšen mesec, sem namreč na morju.
Ti pa dobro izmeri premer luknje, sem namreč pred kratkim naredil zase nekaj podobnega in nameril 42,5mm.
Na sliki je moja rešitev. Mimogrede: vrtalnik je narejen iz dveh aku vrtalnikov, eden evropski s TÜV certifikatom, druga čista kitajska roba. Notranjost enaka.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
727.31 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Še boljša kombinacija pa je Proxxon in seveda Proxxon stojalo. Sicer stojalo deluje precej primitivno ampak zračnosti pa ni.
No ja saj mogoče pa imaš Proxxon-a, pa si samo napisal Dremel, ker dan danes je tako popularno, da se vsakemu takemu stroju reče Dremel, ker je kao neko ime, kakor pa jaz vem so pa ena navadna plastična jajca, pa še veliko cenovno precenjena za povrh. |
Počasi imam dovolj tvojega bluzenja, nakladanja, mlatenja prazne slame in vtikovanja v vsako sporočilo. Ko bom zasledil še eno tako sporočilo sledijo banovci!!!
Stojalo za 10€ uporabljam (od datuma sporočila) Z njim vrtam tudi z 0.5mm svedrnom. ***klik***
Lansko leto smo v našem lokalnem radioklubu organiziral tečaj izdelavie tiv. Pri tem so tečajniki sami vrtali tiv. V stroju je bil 0.7mm "hard glas sveder" ki se zlomi če bo padel na tla.. Med tečajniki je bilo več kot polovica takih, ki niso še nikoli vrtali tiv. Zvrtanih je bilo preko 500 lukenj, a nikomur ni "uspelo" zlomiti svedra. Lahko tudi povem, da sem imel orginalno proxonovo stojalo s strojčkom, ki pa sem ga podaril.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
...Stojalo za 10€ uporabljam (od datuma sporočila) Z njim vrtam tudi z 0.5mm svedrnom. ***klik***
... |
In kolikokrat se ti je tole zgodilo?
...
Pri teh stojalih se pogosto zgodi, da kljub krepko zategnejnemu vijaku za regulacijo višine stojalo popusti. Na račun tega sem jaz dobil pri vpenjanju 1mm sveder totalno skozi prst, skratka na eni strani noter na drugi ven.
... |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flomaster Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.96
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še boljša kombinacija pa je Proxxon in seveda Proxxon stojalo. Sicer stojalo deluje precej primitivno ampak zračnosti pa ni. |
Silvo je napisal/a: |
Počasi imam dovolj tvojega bluzenja, nakladanja, mlatenja prazne slame in vtikovanja v vsako sporočilo. Ko bom zasledil še eno tako sporočilo sledijo banovci!!!
Stojalo za 10€ uporabljam (od datuma sporočila) Z njim vrtam tudi z 0.5mm svedrnom. ***klik***
Lansko leto smo v našem lokalnem radioklubu organiziral tečaj izdelavie tiv. Pri tem so tečajniki sami vrtali tiv. V stroju je bil 0.7mm "hard glas sveder" ki se zlomi če bo padel na tla.. Med tečajniki je bilo več kot polovica takih, ki niso še nikoli vrtali tiv. Zvrtanih je bilo preko 500 lukenj, a nikomur ni "uspelo" zlomiti svedra. Lahko tudi povem, da sem imel orginalno proxonovo stojalo s strojčkom, ki pa sem ga podaril. |
Tukaj se bom pridružil mnenju PZUFIC, na lastni koži sem občutil razočaranje pri delu z orodjem iz diskontnih prodajaln, zato sem zategnil pas in po nasvetu nekaterih članov kupil proxxon vrtalnik in stojalo. Izkušenj s tankimi svedri nimam ker se bojim prijeti v roke tanjšega od 0,7mm, itak pa tako malih lukenj ne rabim. Preden sem kupil proxxona sem zlahka zlomil tudi 1mm sveder iz HM. Sem mislil, da sem štorast, pa očitno ni bilo to glavni vzrok lomljenja. S proxxonom zlomim sveder le izjemoma po lastni krivdi če furjam. Silvo, v šoli smo vrtali platke in lahko 2x ugibaš kdo je polomil največ svedrov. Večina ki so vrtali prvič so vrtali previdno in niso zlomili nobenega, nekaj frajerjev ki so mislili da vse znajo so jih pa lomili, tako da ni nič čudnega, da tečajniki niso lomili svedrov, verjetno so delali previdno in lepo počasi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.78
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
flomaster je napisal/a: |
Tukaj se bom pridružil mnenju PZUFIC, na lastni koži sem občutil razočaranje pri delu z orodjem iz diskontnih prodajaln, zato sem zategnil pas in po nasvetu nekaterih članov kupil proxxon vrtalnik in stojalo...... |
No, malo opiši tvoje delovne reference.
Sam izdelujem tiskana vezja že več kot 30 let. Kar se orodja tiče - delovne izkužnje - letos bom imel 30 let delovne dobe na področju vzdrževanja. Karkoli sem tukaj napisal sem napisal iz izkušenj. Vrtalnik s stojalom bom prinesel na prvi piknik tako da ga bo lahko vsak poskusil.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
nono gospodje, počasi in brez krega . Sem se danes zbrcal v službi in zrisal adapter ter ga dal enemu sodelavcu (strojništvo religija ) v izdelavo. Tako da je stvar zaenkrat rešena. Dobim čez en teden ( grem na dopust ) in poročam
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si zmeril luknjo?
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flomaster Član

Pridružen-a: Pet 31 Maj 2013 19:49 Prispevkov: 141 Aktiv.: 0.96
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Reference? ne vem če moj domači hobi sploh kaj šteje, sem namreč še študent in zaenkrat veljam za začetnika, čeprav sem se z žičkami začel igrat že v OŠ Pogosto prebiram forum in poskušam posnemat nasvete izkušenih članov, se pa učim tudi na lastnih napakah in tudi uspehih. Mogoče sem z mojima starima vrtalnikoma imel samo smolo ali pa razlika očitno le obstaja, tako neumen pa spet nisem da ne bi opazil in občutil razlike. Z elektroniko se ukvarjam ene 6 let kar mi dopušča čas in v tem času sem že ugotovil, da se ID orodja ne splača kupovat, ker je mnogo let delovnih izkušenj še pred mano in nisem tako bogat, da bi kupoval poceni šrot, sem se nekajkrat že bridko opekel in butasto porabil močno okrnjena dijaška sredstva. Silvo, vem da imaš ogromno izkušenj ampak še vedno mi ne gre v glavo, zakaj vztrajaš na cenenem orodju, v 30 letih bi pa ja lahko kaj prišparal za nakup boljšega orodja ali pa poskušaš dokazati, da je možno delat tudi na sadomazo način. Sam sem se odpovedal cigaretom, kavi in podobnim razvadam, alkohola ne pijem, v lokale zahajam izjemno redko, raje imam gibanje v naravi, kolesarjenje, tek in podobno, kar je poceni saj namesto za drago športno opremo raje dam denar za kakšno novo orodje, material in podobno. Starši mi ne morejo kupovat veliko dragih stvari, zato sem za nakupe večinoma prepuščen samemu sebi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.06 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jul 19, 2013 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz uporabljam podobno stojalo kot Silvo. Običajno ta stojala direktno iz trgovine res niso dovolj dobra za vrtanje tiv. Če pa jih malo sfriziraš ( nekaj ur dela ) pa postanejo povsem uporabna, brez zračnosti. Original Proxxon stojalo, direktno iz trgovine, me je razočaralo.
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni