|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ericks Član

Pridružen-a: Ned 20 Apr 2008 20:22 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.08 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 11:38 am Naslov sporočila: nadgradnja, upgrade originalnega avtoradia z mp3 |
|
|
starejsi vw avtoradio
http://gsmserver.com/nfs/product/836942/file/VW_Gamma.jpg
imam namen nadgradit z mp3 playerjem. in sicer bi odstranil kasetni del in vgradil tole s tem da bi ohranil tipke na orig avtoradiu za kontrolo enote, sam player pa bi montiral vtako, da bi del z usb in microsd rezami gledal ven, proti odprtini za kasete. tako da na avtoradiu prakticno ne bi bilo videti nobene modifikacije na zunaj.
komentarji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
S čim si imel v mislih aktivirat predvajanje ter preskakovanje skladb? Ali si nameraval odstranit bralno glavo za kasete ali priklopiti prek porta za izmenjevalnik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ericks Član

|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
kobranka je napisal/a: |
S čim si imel v mislih aktivirat predvajanje ter preskakovanje skladb? Ali si nameraval odstranit bralno glavo za kasete ali priklopiti prek porta za izmenjevalnik? |
originalni avtoradio ima tipko cc za aktivacijo kasetarja, v mojem primeru mp3 predvajalnika. predvidevam, da takrat odpre input s strani casetarja. mp3 bi bil napajan kadarkoli bi prizgal radio ...
preskakoanje skladb ... tipka puscica (trikotnik) v desno ali levo.... kot pri kasetarju ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.77 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je škoda to razdirat.
Za par let ti bo mogoče žal... _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zvok preko tega adapterja je milo rečeno gnil. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ericks Član

|
Objavljeno: Ned Jul 21, 2013 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem imel fm transmiter ... no go. kvaliteta zvoka je res slaba + na daljsi poti razne frekvence (italija sploh) vpadajo not.
kasetni adapter ... to kar sem jaz testiral je bilo na nivoju fm transmiterja. edino motenj ni bilo.
zdaj imam not en cenen avtoradio, varianta radio in sd/aux in/sd port. zvok odlicen. me pa moti , da radio ni originalen. radijski sprejem je precej slabsi, tipke (ko prizgem luci) niso osvetljene, ...
zato sem prisel na idejo, da bi originalni radio modificiral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrtn Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14 Prispevkov: 195 Aktiv.: 1.22 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno je ta radio že med bolj "pametnimi" in ko on začuti, da ni feedbacka od kasetarja tudi tega nebo vrtil. Kaj hočem povedati je to, da boš moral narediti nekakšen signal da ti bo radio držal na kasetarju, če ne, bo on izklopil kasetar kot da je konec kasete in podobno... Verjetno je enako tudi pri prevrtevanju naprej, nazaj, play, pavza,... Znajo se najti še težave... ni samo kabel za signal ter še napajanje za motorček.. so še ostale stvari tu notri.
Si že kaj odpiral ter gledal?
Najprej poglej koliko možnosti imaš za enostavni priklop...po mojih pojmih ni tako enostavna zadeva kot se vidi na prvi pogled. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.30 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 8:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Se mi zdi predelava čisto smiselna.
Tipke bi lahko enostavno zvezal na obstoječe tipke od kasetarja.
Je pa dobro biti pazljiv na napajalno napetost, mp3 rabi 5v. In če kasetni del nima svojega predojačevalca, bo treba prilagodit signal iz mp3ja na nivo glave ali pa poiskati vhod s pravim nivojem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ericks Član

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
mrtn je napisal/a: |
Verjetno je ta radio že med bolj "pametnimi" in ko on začuti, da ni feedbacka od kasetarja tudi tega nebo vrtil. Kaj hočem povedati je to, da boš moral narediti nekakšen signal da ti bo radio držal na kasetarju, če ne, bo on izklopil kasetar kot da je konec kasete in podobno... Verjetno je enako tudi pri prevrtevanju naprej, nazaj, play, pavza,... Znajo se najti še težave... ni samo kabel za signal ter še napajanje za motorček.. so še ostale stvari tu notri.
Si že kaj odpiral ter gledal?
Najprej poglej koliko možnosti imaš za enostavni priklop...po mojih pojmih ni tako enostavna zadeva kot se vidi na prvi pogled. |
ravno danes grem po en radio. nacrt od radia ze imam, tako da samo poiscem cassette output oz line in od radia in priklopim dor signal od mp3 da vidim, ce bo prvi korak oddelal ...
potem pa naprej ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ericks Član

|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
shmandi je napisal/a: |
Se mi zdi predelava čisto smiselna.
Tipke bi lahko enostavno zvezal na obstoječe tipke od kasetarja.
Je pa dobro biti pazljiv na napajalno napetost, mp3 rabi 5v. In če kasetni del nima svojega predojačevalca, bo treba prilagodit signal iz mp3ja na nivo glave ali pa poiskati vhod s pravim nivojem |
glede na to, da ima vsak avtoradio moznost priklopa cd changerja, predvidevam da je line in signal standardiziran ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.30 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
V mislih sem imel izhod iz kasetarja.
Drugače pa tudi nima vsak radio priklopa za changer. Tudi,če ga ima, ponavadi rabi komunikacijo s procesorjem v changerju, da se ta vhod aktivira. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jakey Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38 Prispevkov: 651 Aktiv.: 4.12 Kraj: Ravne/LJ/Kobarid
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
ceneje pa tudi bolj kvalitetno bo narejeno, če boš kupil rabljen avtoradio. Svojega pioneerja, nekaj let starega (usb, mp3) sem dobil za 25e.
Čekni bolho za podobne stvari, nekako se mi zdi, da boš vložil v to preveč svojega časa, na koncu pa nebo to to. _________________ Predlagam, da kar napišem, si čimprej skopirat, saj bodo šerifi tega foruma verjetno pobrisali s predpostavko, da ne prispeva (dosti) k vrednosti foruma. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrtn Član

Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14 Prispevkov: 195 Aktiv.: 1.22 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Jul 22, 2013 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če že imaš voljo le sprobaj sestavit skupaj. Pa ne pozabit poročat kako napreduješ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni